Rally

01 Jun, 2018 Ώρα 20:12

Ξεκίνησε το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις - Πού βρίσκονται τα Κυπριακά πληρώματα

Thumbnail

Με την πανηγυρική εκκίνηση και το δύο ειδικές διαδρομές ξεκίνησε το φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, αγώνας που αποτελεί τον τρίτο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ERC. Η αρχή έγινε με την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και η συνέχεια δόθηκε με την υπερειδική που πραγματοποιήθηκε στον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Close

Εκεί ταχύτερος αποδείχτηκε ο Ούγγρος Norbert Herczig και ακολούθησαν οι Hubert Ptaszek και Grzegorz Grzyb, όλοι τους με Skoda Fabia R5. Τον 4ο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή πέτυχαν οι  Γαλαταριώτης -Ιωάννου, επίσης με Skoda Fabia R5. Οι Τσουλόφτας - Χρυσοστόμου σημείωσαν τον 8ο χρόνο ενώ οι Παντελή - "Q8" βρέθηκαν στην 21η θέση.

Close

Οι Τσουλόφτας - Χρυσοστόμου βρίσκονται στην 5η θέση της γενικής

 

Close

Ειδική πάνω από 30 χλμ.

Τα δεδομένα άλλαξαν όταν τα πληρώματα μπήκαν στην μεγαλύτερη ειδική διαδρομή "Θήβα" μήκους 30,53 χιλιομέτρων. Εκεί ο Ρώσος Alexey Lukyanuk πήρε κεφάλι χτίζοντας διαφορά 33,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Eyvind Brynildsen, αμφότεροι με Ford Fiesta R5. Τον τρίτο χρόνο ημέρας σημείωσε ο Juuso Nordgren με Skoda Fabia R5.

Τα δικά μας πληρώματα τα πήγαν εξαιρετικά καλά. Ο Τσουλόφτας παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το κιβώτιο βρέθηκε στην 5η θέση της γενικής, ο Γαλαταριώτης στη 10η και ο Παντελή στην 21η θέση.

Οι  Γαλαταριώτης -Ιωάννου βρίσκονται στην 10η θέση

 

Η δεύτερη μέρα

Η δεύτερη μέρα του Ακρόπολις περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές τις οποίες τα πληρώματα θα τρέξουν δύο φορές. Ο λόγος για τις, «Νέα Άμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» νότια της Λαμίας. Η αρχή θα γίνει στις 10:48 το πρωί ενώ η 6η ειδική της δεύτερης ημέρας θα ξεκινήσει στις 17:44. Ενδιάμεσα τα αγωνιστικά θα επισ

Μετά από δύο ειδικές διαδρομές οι Παντελή - "Q8" βρίσκονται στην 21η θέση της γενικής

 

Για να δείτε τα αποτελέσματα των ειδικών πατήστο στο παρακάτω link

http://timing.sporttraxx.com/races/

 

 

 

12 Sep, 2025 Ώρα 11:48

WRC Rally Chile Bio Bío 2025: Τέσσερις διεκδικητές του φετινού παγκόσμιου τίτλου στο WRC ξεκινούν ένα δύσκολο αγώνα στη Λατινική Αμερική

Thumbnail

Σήμερα, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ξεκινάει ο 11ος από τους 14 γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC. Τα πληρώματα της πρώτης (WRC) και δεύτερης κατηγορίας (WRC2) μετά τον αγώνα στην Παραγουάη πέρασαν την οροσειρά των Άνδεων και μεταφέρθηκαν στη Χιλή όπου εκεί ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος αγώνας που γίνεται στην Λατινική Αμερική.

Close

Οι δρόμοι στις ειδικές διαδρομές είναι βατοί και σε γενικές γραμμές καλύτεροι από όσο περίμεναν τα πληρώματα. Όμως υπάρχουν παγίδες και αρκετές δυσκολίες. Για παράδειγμα χθες έβρεχε οπότε αλλάζει η στρατηγική τόσο όσον αφορά τις γόμες όσο και οι σημειώσεις που έγιναν με στεγνό χώμα.

Υπάρχουν ακόμη σε κάποιες ειδικές δένδρα και ομίχλη. Ένα λάθος στο βρεγμένο χώμα αρκεί για να καταλήξει το αυτοκίνητο στην πυκνή βλάστηση. Στο Ράλλυ στη Χιλή υπάρχουν αρκετές τυφλές και «κυματιστές» στροφές.

Close

 

Close

 

Στη Χιλή γίνεται ο προτελευταίος χωμάτινος αγώνας. Υπάρχει ακόμη ένας – ο τελευταίος στο φετινό πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία- και μεσολαβούν δύο ασφάλτινοι. Ένας στην Κεντρική Ευρώπη και ένας στην Ιαπωνία.

 

Να δούμε λίγο τη βαθμολογία.

Οι Elfyn Evans- Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally) προηγούνται με 198 βαθμούς. Ξεκινούν πρώτοι στη Χιλή και «ανοίγουν» το δρόμο στους υπόλοιπους.

Στην συνέχεια με 191 βαθμούς ακολουθούν οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally 1). Με διαφορά μόλις δύο βαθμών, 189 βαθμούς ακολουθούν οι Sebastien Ogier- Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally 1).

Οι τέταρτοι που μπορούν να διεκδικήσουν τίτλο είναι οι Ott Tanak- Martin Jarveoja Estonia (Hyundai i20 Rally1) με 180 βαθμούς.

Θα μπορούσαμε να εντάσσαμε στους διεκδικητές του φετινού τίτλου τους περσινούς παγκόσμιους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Rally1) που έχουν 150 βαθμούς. Το γεγονός ότι βρίσκονται 48 βαθμούς πίσω από τους Elfyn Evans- Scott Martin θεωρείται αδύνατον να γίνει ανατροπή. Λάθη με τόσο έμπειρα πληρώματα δεν γίνονται. Και αυτό οι Βέλγοι το γνωρίζουν πολύ καλά.

Αντίθετα για τα τέσσερα πρώτα πληρώματα που οι διαφορές είναι μικρές, εύκολα γίνονται οι ανατροπές.

Χθες έγινε το shakedown μήκους 6.79 χλμ. Οι χρόνοι δεν μετρούν στον αγώνα. Όμως παίρνουμε μια γεύση. Πιο γρήγοροι με χρόνο 3.21.5 ήταν οι Εσθονοί Tanak-Jarveoja. Ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί (3.21.6) ήταν οι Rovanpera-Halttunen και τρίτοι με χρόνο 3.21.8 ήταν οι Εvans-Martin. Οι Ogier-Landais έκαναν 3.22.9 και οι Andrien Fourmoux- Alefandre Coria (Hyundai i20 Rally1) «έγραψαν» 3.23.1

Η πραγματική μάχη όμως ξεκινάει σήμερα. Στον αγώνα έχουν δηλώσει 49 πληρώματα. Όμως στο shakedown, τέσσερα πληρώματα δεν εμφανίσθηκαν. Στον αγώνα όμως δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν.

Οι αγωνιζόμενοι από σήμερα μέχρι και την Κυριακή θα κάνουν 16 χωμάτινες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 306.76 χλμ.

Στη Χιλή για τους Elfyn Evans- Scott Martin που ξεκινούν πρώτοι, τα πράγματα θα είναι δύσκολα αν βρέχει. Αυτοί που θέλουν τη βροχή γιατί σίγουρα θα ευνοηθούν από τη θέση που ξεκινούν είναι οι Γάλλοι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ogier ξέρει και διαλέγει τις σωστές γόμες. Και είναι και κάτι ακόμη. Έχει 8 παγκόσμιους τίτλους και πριν αποσυρθεί από το WRC θέλει να κάνει 9 τους τίτλους του.