04 Ιουν., 2018 Ώρα 23:55

Εξελίσσει την αυτόνομη οδήγηση η Hyundai

Thumbnail

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Hyundai Motor Company και η Aurora, ηγέτης στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων, ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για να διαθέσουν οχήματα αυτόνομης οδήγησης Hyundai στην αγορά μέχρι το 2021. Αυτή η συνεργασία θα ενσωματώσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Aurora στα οχήματα Hyundai  ξεκινώντας με δοκιμαστικά προγράμματα σε πιλοτικές πόλεις.

Ένα μήνα αργότερα, ένας στόλος ηλεκτρικών SUV κυψελών καυσίμου Hyundai NEXO ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ταξίδι αυτόνομης οδήγησης 190 χλμ. από τη Σεούλ προς την Pyeongchang. Τα NEXOs ήταν εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, όπως ορίζεται από τα διεθνή πρότυπα SAE καθώς και τεχνολογία δικτύου 5G.

Τα συγκεκριμένα NEXOs ήταν εξοπλισμένα με μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών που τους επέτρεπαν να αναγνωρίζουν τα γύρω αυτοκίνητα με μεγαλύτερη ακρίβεια και να κάνουν καλύτερες κρίσεις σε διασταυρώσεις και διακλαδώσεις. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να περνούν τις πύλες διοδίων με  ακριβή υπολογισμό του πλάτους και της θέσης τους καθώς και να εντοπίσουν επακριβώς τη θέση του οχήματος στον χάρτη χρησιμοποιώντας εξωτερικούς αισθητήρες τοποθετημένους για περιπτώσεις, κατά τις οποίες διακόπτεται το σήμα GPS, όπως κατά τη διέλευση από μεγάλες υπόγειες σήραγγες.