Νέα μοντέλα

12 May, 2017 Ώρα 09:25

Hyundai Tucson 2017

Thumbnail

Κωνσταντίνος Αγραφιώτης

Close

Το νέο Tucson αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη Hyundai στην Ευρώπη. Το νέο μοντέλο ακολουθεί την επιτυχημένη πορεία των 1.5 εκατομμυριών πωλήσεων Hyundai SUV στην Ευρώπη. Η έντονη και σπορ εξωτερική σχεδίαση δημιουργεί μια μοναδική SUV εμφάνιση. Το εξελιγμένο εσωτερικό του συνδυάζει την κομψότητα με την εργονομία. Γενναιόδωρος χώρος στη καμπίνα, χάρη στην αποτελεσματική του σχεδίαση. Ευκολία και χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών. Νέο σύστημα πλοήγησης με 7 έτη δωρεάν συνδρομή στις υπηρεσίες ΤomTom Live. Ολοκληρωμένες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ευρεία γκάμα κινητήρων με ισχύ από 115 PS έως 184 PS Ολα τα μοντέλα που διατίθενται στην Ευρωπαική αγορά κατασκευάζονται στην Ευρώπη.

Το νέο Tucson είναι ένα τολμηρό αυτοκίνητο και πρεσβευτής της μάρκας που φέρνει στο επίκεντρο τη φιλοσοφία New Thinking, New Possibilities. Με εξαιρετικό σχεδιασμό και προηγμένες τεχνολογίες, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός για τη Hyundai στην Ευρώπη. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο και προσφέρει στους πελάτες αξία που ξεπερνά τις προσδοκίες, σχολίασε ο Jochen Sengpiehl, Vice President Marketing της Hyundai Motor Europe.

Close

Οι μηχανικοί της Hyundai ολοκλήρωσαν τη δοκιμή επιταχυνόμενης αντοχής στη διάσημη πίστα Nordschleife Nürburgring, που υποστηρίζει το κέντρο δοκιμών της εταιρείας. Διανύοντας δοκιμές που ισοδυναμούν με 180000 χιλιόμετρα καθημερινής οδήγησης, ο σχεδιασμός επικεντρώθηκε σε έξι βασικούς τομείς: το σύστημα διεύθυνσης, την ανάρτηση, τα φρένα, τα ελαστικά, τα καθίσματα και τον κλιματισμό, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσονται οι ειδικές προσαρμογές της Ευρωπαικής Ένωσης στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος.

Κάθε νέο Tucson για την Ευρώπη κατασκευάζεται στην Ευρώπη με 100% ποιοτικό έλεγχο. Η Hyundai Motor κατασκευάζει το 100% των νέων Tucson που πωλούνται στις Ευρωπαϊκές αγορές στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Τσεχία, επιβεβαιώνοντας ένα βασικό μέρος της δέσμευσής της για την περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε αυτοκίνητο που παράγεται ελέγχεται ποιοτικά σε ειδική πίστα του εργοστασίου προτού παραδοθεί στον τελικό πελάτη, διασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα παραγωγής. Η εμπιστοσύνη της Hyundai στην Ευρωπαϊκή ποιότητα κατασκευής του οχήματος σημαίνει ότι κάθε νέο Tucson φέρει την κορυφαία στην αγορά, πενταετή εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων της εταιρείας. Τα οχήματα που παράγονται σε τοπικό επίπεδο προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για τους πελάτες. Οχι μόνο επιτρέπουν στην Hyundai να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των προδιαγραφών και τα επίπεδα εξοπλισμού που προσφέρουν πραγματική αξία στους καταναλωτές της περιοχής, αλλά επίσης μειώνουν  την πολυπλοκότητα και τους περιορισμούς του εργοστασίου, δημιουργώντας εξοικονόμηση κόστους και βελτίωση της αποδοτικότητας.

Close

 

23 Apr, 2024 Ώρα 10:53

Ιδού η νέα και πανίσχυρη Porsche Cayenne GTS των 500 ίππων

Thumbnail

Η Porsche γνωρίζει ότι η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής, προσφέροντας μια πληθώρα εκδόσεων για τα μοντέλα της. Η Cayenne δεν διαφέρει από αυτό τον κανόνα και έτσι η έκδοση GTS μόλις έφτασε για να προσφέρει ένα εντυπωσιακό πακέτο που σίγουρα το θέλουν όλοι. Βέβαια λίγοι μπορούν να αποκτήσουν.

Close

Το εστιασμένο στον οδηγό συγκεκριμένο επίπεδο εξοπλισμού συνεχίζει να παραλείπει την ηλεκτροκίνηση, αλλά έχει μεγαλύτερη δύναμη. Ο twin-turbo V-8 κινητήρας πλέον έχει τροποποιηθεί για να ξεκλειδώσει επιπλέον 40 ίππους και 40 Nm ροπής.

 

Close

 

Με 500 άλογα και 660 Nm ροπή, η νέα Porsche Cayenne GTS χρειάζεται μόλις 4,2 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 km/h από στάση ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 275χλμ./ώρα.

Close

Η ισχύς διοχετεύεται και στους δύο άξονες μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ ταχυτήτων που παρέχει ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων όταν βρίσκεται στο Sport ή στο Sport Plus. Όπως και πριν, η έκδοση GTS είναι διαθέσιμη τόσο για το κλασικό SUV όσο και για το πιο κομψό  αδελφάκι του, το Coupe.

 

 

Η νέα GTS έχει περισσότερα από τον αναβαθμισμένο V8, αφού οι μηχανικοί της Porsche έχουν πειράξει και την ανάρτηση. Τα ρουλεμάν περιστροφής του μπροστινού άξονα προέρχονται από την κορυφαία έκδοση Turbo GT για πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης. Η αερανάρτηση που είναι στάνταρ και επαναρυθμισμένη για την GTS, μειώνει το ύψος κύλισης κατά 10χλστ. σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις Cayenne.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που περνάει από τη ναυαρχίδα Turbo GT είναι το ξεχωριστό κύκλωμα ψύξης νερού για το σύστημα AWD. Παράλληλα, η Cayenne GTS Coupe αποκτά μια προσαρμοστική πίσω αεροτομή και μια προαιρετική εξάτμιση με κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις. Το βάρος του οχήματος είναι στα 2.247 κιλά.

 

 

Οι οπτικές αλλαγές σε σύγκριση με τα άλλα επίπεδα εξοπλισμού περιλαμβάνουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα μπροστά, κόκκινες δαγκάνες φρένων, καθώς και φιμέ προβολείς και πίσω φώτα. Μάλιστα η Porsche συνοδεύει τη νέα Cayenne GTS με ένα στάνταρ Sport Design Package που μαυρίζει ορισμένα εξωτερικά στοιχεία. Οι αλλαγές στο εξωτερικό ολοκληρώνονται με τις ζάντες RS Spyder Design 21 ιντσών. Όσον αφορά την καμπίνα, η Porsche εφαρμόζει μικροΐνες Race Tex στα πάνελ των θυρών, στον ουρανό, στο τιμόνι και στο κέντρο των οκτώ κατευθύνσεων ρυθμιζόμενων καθισμάτων. Εναλλακτικά, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν τα θέματα Slate Grey ή Carmine Red.