Rally

13 Jun, 2018 Ώρα 09:08

Στις δύσκολες διαδρομές του Ράλι Κύπρος ρίχνεται η γαλλική ομάδα νέων Sainteloc

Thumbnail

Μια από τις κορυφαίες ομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Νέων στις κατηγορίες κάτω των 27 και κάτω των 28, η γαλλική Sainteloc θα συμμετέχει με την Munnings και τον Pelllier με ισάριθμα γαλαζοκίντρινα δικίνητα Peugeot 208 R2.Με βάση την Λάρνακα φέτος, το Ράλι Κύπρος είναι εδώ και σαράντα χρόνια γνωστό ότι υποβάλλει αυτοκίνητα και πληρώματα σε μια δύσκολη δοκιμασία. Αν και η φετινή διαδρομή θεωρείται λιγότερο σκληρή απ’ ότι ήταν το παρελθόν, θα ήταν μεγάλο λάθος για ένα οδηγό να υποτιμήσει την δύσκολη φύση των κυπριακών χωμάτων.

Close

 

Close

 

Και ενώ η Munnings δεν είναι ξένη με το 208 R2 της Sainteloc, αφού συμμετέχει στο ERC κάτω των 27, ο Pellier θα επιστρέψει στο μπάκετ του Peugeot 208 R2. Θα αφήσει το Peugeot 208 T16 που χρησιμοποιούσε στο ERC Junior κάτω των 28 για μια συμμετοχή στο τιμόνι του 208 R2. Αυτοκίνητο με το οποίο κέρδισε το 208 Rally Cup στη Γαλλία, το 2017.

Close

«Είναι τόσο εικονικό ράλι με τεράστια ιστορία», δήλωσε η 20χρονη βρετανίδα Munnings και πρόσθεσε: «Ήμουν θεατής το 2016 και έλεγα ότι θα ήταν φανταστικό να τρέξω σε αυτό το ράλι κάποια μέρα και συνεπώς είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Λατρεύω την πρόσκληση ενός σκληρού ράλι. Το να φτάνεις στη γραμμή τερματισμού σε κάθε αγώνα του ERC είναι επίτευγμα, αλλά αυτό παίρνει νέα έννοια στην Κύπρο».

Με την τακτική συνοδηγό της, Anna Katherine Stein, να έχει άλλη ειλημμένη υποχρέωση στην Τσεχία, η Munnings επιστράτευσε την ισπανίδα Alba Sanchez για τις 13 απαιτητικές διαδρομές του εθνικού μας αγώνα. «Αυτό θα είναι ένα εντελώς νέο ράλι για μας και προβλέπω να καταδείξω την ισχύ και την αξιοπιστία του Peugeot 208 R2 της ομάδας νέων της Sainteloc. Έχω υψηλές προσδοκίες για το πώς θα συμπεριφερθεί το 208 R2 στις δύσκολες και τεχνικές διαδρομές και για το πώς θα συγκριθεί με αυτοκίνητα της κατηγορίας Ν. Ο Laurent και εγώ συμφωνούμε ότι το Peugeot 208 R2 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο για την εξέλιξη των νέων οδηγών και η Κύπρος με τη ζεστή ατμόσφαιρα, τις απίστευτες διαδρομές και τις ακραίες συνθήκες θα αποτελέσουν την τέλεια εκπαίδευση. Αυτό το ράλι θα είναι σκληρό αλλά το αυτοκίνητο και η θέλησή μας θα είναι ισχυρότερες», συνέχισε η Munnings

 

 

Ο 23χρονος γάλλος Laurent Pellier, που συμμετέχει στο ERC Junior κάτω των 28 ετών με την ακαδημία ράλι της Peugeot την οποία διαχειρίζεται η Sainteloc, είπε από την πλευρά του: «Είναι τεράστια ικανοποίηση που θα συμμετέχω στο μυθικό Ράλι Κύπρος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Sainteloc Junior Team για την ευκαιρία που μου έδωσε και την εμπιστοσύνη. Ανυπομονώ να καθίσω πίσω από το τιμόνι του 208 R2. Είναι ένα απολαυστικό και εύκολο στην οδήγηση αυτοκίνητο, αξιόπιστο και καλό για νέους οδηγούς. Ο στόχος μου είναι να κερδίσω την δικίνητη κατηγορία και να δείξω ότι το Peugeot 208 R2 είναι το σημείο αναφοράς στην κατηγορία R2».  

28 Mar, 2024 Ώρα 07:44

Υπερθέαμα και εντυπωσιακές διαδρομές στο «TIGER RALLY 2024»

Thumbnail

Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου το «TIGER RALLY 2024», το οποίο υπόσχεται να προσφέρει μοναδικό θέαμα ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Close

Το «TIGER RALLY», το οποίο εντάσσεται στο πλούσιο καλεντάρι των Λεμεσίων powered by BrainRocket, διοργανώνεται από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και αποτελεί τον δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (ΚΟΑ).

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 08:00, από τον Χώρο Στάθμευσης της Επίχωσης. Οι οδηγοί αφού καλύψουν 6 ειδικές διαδρομές σε Λιστόβουνο, Αγία Παρασκευή και Λάνια, θα επιστρέψουν και πάλι στο Χώρο Στάθμευσης της Επίχωσης στις 18:30, για τον τερματισμό και την απονομή των επάθλων.

Close

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:00, σε πανηγυρική εκδήλωση στο χώρο της Επίχωσης, θα παρουσιαστούν στο κοινό τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί που θα συμμετάσχουν στο «TIGER RALLY 2024». Τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο χώρο της Επίχωσης μέχρι την εκκίνηση του αγώνα το πρωί της Κυριακής.

Οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να ενημερώνονται ζωντανά για τα αποτελέσματα των διαδρομών μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας www.cmf.org.cy

Close

Το πρόγραμμα του αγώνα

Λίστα συμμετοχών