15 Ιουν., 2018 Ώρα 17:45

Cyprus Rally 2018: Οι οδηγοί επέλεξαν τη θέση εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα

Thumbnail

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η διαδικασία επιλογής αριθμού εκκίνησης από τους 15 οδηγούς που συμμετείχαν στην κατακτήτρια ειδική διαδρομή του Ράλι Κύπρος. Μια διαδικασία που δίδει την ευκαιρία στους γρηγορότερους οδηγούς να διαλέξουν τη θέση που θα ξεκινήσουν τον αγώνα.

 

 

Είναι γνωστό πως σε αγώνες με ολισθηρή χωμάτινη επιφάνεια όπως η Κύπρος, το πρώτο πλήρωμα χάνει χρόνο «καθαρίζοντας» τη διαδρομή για τους υπόλοιπους. Έτσι ο πέντε φορές νικητής του «εθνικού μας αγώνα», ο Καταρινός Nasser Al Attiyah, που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδρομή, επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα από τη 15η θέση, ενώ πίσω του, στη 14η, θα ξεκινήσει ο Φινλανδός Juuso Nordgren. Από την 13 θέση επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα ο Ρώσος νικητής του Ράλι Κύπρος του 2016 πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ERC, Alexey Lukyanuk, ενώ ο δεύτερος στην βαθμολογία του ERC και νικητής του Ράλι Ακρόπολις Bruno Magalhaes αρχίζει τον αγώνα από την 10η θέση.

 

 

Ο Σίμος Γαλαρατιώτης θα ξεκινήσει από την 11η θέση, ενώ ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας αρχίζει τον αγώνα από την 3η θέση.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της διαδικασίας επιλογής της θέσης εκκίνησης, ο ΑL Attiyah ευχήθηκε σε όλους έναν καλό αγώνα και πρόσθεσε: «Έχω μπόλικη εμπειρία σε αυτό τον αγώνα και στοχεύω στην έκτη μου νίκη». Γνωστός από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της σκοποβολής, o Al Attiyah είπε πως μετά το τέλος του εθνικού μας αγώνα θα παραμείνει στην Κύπρο για να συνεχίσει την προπόνησή του.

 

 

Ο Bruno Magalhaes είπε από την πλευρά του πως «η νίκη στο Ακρόπολις ήταν υψίστης σημασίας γιατί χωρίς αυτή δεν θα είχα χορηγούς να τρέξω στην Κύπρο. Πέρσι είχα ατύχημα και φέτος ελπίζουμε για ένα βάθρο».

Ο Σίμος Γαλαταριώτης είπε: «Πέρσι λόγω συγκυριών καταλήξαμε στην δεύτερη θέση και στοχεύουμε να βελτιώσουμε την κατάταξη κατά μία θέση. Η πρώτη επαφή μας με το R5 ήταν άκρως θετική και έχουμε σκοπό ίσως να τρέξουμε και σε άλλους αγώνες στο  ERC.

 

 

Η Catie Munnings ανέφερε: «Ολοκλήρωσα τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μου σειράς πριν από λίγες εβδομάδες και ήταν τότε που έμαθα ότι η ομάδα μου (Sainteloc Junior) θα έτρεχε στην Κύπρο. Δεν ξανατρέξαμε πάνω σε χώμα οπόταν αυτός ο αγώνας θα μου αποφέρει πλούσια εμπειρία και γνώση για την αυτή επιφάνεια.

Μετά την εκκίνηση της Παρασκευής στις 18:30 από τις Φοινικούδες, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουνίου όπου τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,34 χιλιομέτρων. Θα ακολουθήσει η διανυκτέρευση στη Λάρνακα και την Κυριακή 17 Ιουνίου τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ξεχωρίζει φυσικά τόσο η Super Special Stage που διεξάγεται για άλλη μια χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας όσο και οι δύο τελευταίες που φέρουν την ονομασία Golden Stages και μοιράζουν χρηματικά ποσά τους νικητές. Διαδρομές που υποστηρίζονται από την εταιρεία Ψάλτης Auto parts αποκλειστικό αντιπρόσωπο των λιπαντικών ΕNEOS Motor Oil στην Κύπρο. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς ράμπα του τερματισμού που θα γίνει στις Φοινικούδες στις 18:30