25 Ιουν., 2018 Ώρα 14:35

Αναστάτωση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό επέφερε η ξαφνική απόφαση της Μινέρβα Ασφαλιστικής για διακοπή της πολύχρονης συνεργασίας

Thumbnail

Χωρίς προειδοποίηση μετά απο δεκάδες χρόνια, με ένα απλό email η ασφαλιστική εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ, η οποία ασφάλιζε έναντι τρίτου όλους τους επίσημους αγώνες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ενημέρωσε ‘οτι διακόπτει την κάλυψη!

Ως αποτέλεσμα, έχει ήδη αναβληθεί ο αγώνας ταχύτητας Λεμεσού που θα γινόταν στις 24 Ιουνίου ενώ στον αέρα βρίσκεται η Ανάβαση Άλασσας και άλλοι αγώνες που ακολουθούν σε 15 μέρες.

Αξίζει να πούμε ότι το ίδιο συνέβηκε με το διεθνή μας αγώνα, το Ράλι Κύπρος το οποίο για να μην ακυρωθεί βρήκε ασφάλιση στο εξωτερικό την τελευταία στιγμή με υπέρογκο κόστος...

Η Ομοσπονδία (η οποία δεν είχε ενημερωθεί από τον ΚΣΑ για την στάση της ΜΙΝΕΡΒΑ...) έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να επιλύσει το θέμα μέσω στενών συνεργατών οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ασφαλιστικές εταιρείες για να γίνει ο αγώνας της Κυριακής 1ης Ιουλίου (Ανάβαση Άλασσας) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Car.com.cy η Ομοσπονδία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Μινέρβα λόγω της μη ενημέρωσης αλλά και της λανθασμένης αντιμετώπισης στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, έκανε την πιο κάτω δήλωση :  

Παρακαλούμε όλους τους υπεύθυνους να συνδράμουν στην άμεση λύση του προβλήματος

 

 

Η Πολιτεία οφείλει να βρει λύση στο θέμα ασφάλισης των παγκύπριων αγώνων πρωταθλήματος αυτοκινήτου

Με σημερινή ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μάριος Πουλλίτας, δήλωσε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αντιμετωπίζει από την Παρασκευή 22 Ιουνίου τεράστιο θέμα με την ασφάλιση των αγώνων ράλι, ταχύτητας, αναβάσεων drift και 4Χ4 λόγω της ξαφνικής, άνευ προειδοποίησης διακοπής της παροχής ασφάλισης των αγώνων από την Ασφαλιστική εταιρεία Μινέρβα.

Η εταιρεία, παραμονή του αγώνα Limassol Auto/Rally Sprint που ήταν προγραμματισμένος την περασμένη Κυριακή 24 Ιουνίου, με ένα απλό email και μετά από δεκάδες χρόνια συνεργασίας με ελάχιστα έως μηδαμινά claims, μας δήλωσε ότι «δεν είναι σε θέση να παρέχει κάλυψη σε αγώνες ταχύτητας οποιασδήποτε μορφής». Ως εκ τούτου, ο προγραμματισμένος αγώνας αναβλήθηκε ενώ σειρά παίρνει την επόμενη Κυριακή ο αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων του Σωματείου Πάφου, ο οποίος αν δεν βρεθεί λύση θα αναβληθεί και αυτός ενώ σειρά παίρνει και ο αγώνας ταχύτητας που διοργανώνει το Σωματείο Παραλιμνίου. Σημειώστε ότι ήδη οι αθλητές και οι αγωνιστικές ομάδες και ο διοργανωτής, το Σωματείο Λεμεσού, έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από τις προετοιμασίες για τον αγώνα που αναβλήθηκε μόλις δυο μέρες πριν την πραγματοποίηση του.

Θεωρούμε την στάση της ασφαλιστικής εταιρείας απαράδεκτη μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας, ενώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι παρά τις επανειλημμένες μας αιτήσεις δεν έχουμε λάβει ποτέ συμβόλαιο συνεργασίας από την ασφαλιστική εταιρεία. Θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρξει μια εξάμηνη προειδοποίηση για αλλαγή πολιτικής και όχι μια τέτοια ενημέρωση, δύο μέρες πριν τον αγώνα.

Το μέλλον του μηχανοκίνητού αθλητισμού στην Κύπρο βρίσκεται στον αέρα λόγω αυτής της ξαφνικής απόφασης. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου βρίσκεται σε διαβούλευση με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες για να συνάψει μόνιμη συνεργασία αλλά τα Παγκύπρια πρωταθλήματα, δεν μπορούν να δεχθούν κι άλλες αναβολές γιατί δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των αγώνων και ως εκ τούτου κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν.

Ζητάμε από την Πολιτεία, τον ΚΟΑ και τους υπεύθυνους φορείς να βρουν άμεσα λύση στα επόμενα 24ωρα ούτως ώστε να μην έχουμε κι άλλη αναβολή αγώνα ο οποίος είναι προγραμματισμένος της Κυριακή 1η Ιουλίου (Ανάβαση Άλασσας) καθώς και συνεχείς αναβολές επόμενων αγώνων με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρό θέμα με την διοργάνωση των πρωταθλημάτων.

Είναι απαράδεκτο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Κύπρο να είναι έρμαιο των αποφάσεων μιας ασφαλιστικής εταιρείας. Σε όλο τον κόσμο, η Πολιτεία φροντίζει στηρίζοντας τις Ομοσπονδίες Αυτοκινήτου να διεξάγονται οι αγώνες με ασφάλεια και με το ελάχιστο δυνατό κόστος ασφάλισης. Σε πολλές χώρες δε η Πολιτεία αναλαμβάνει και το κόστος ασφάλισης (πχ Γαλλία) διευκολύνοντας την διεξαγωγή αγώνων.

Οι επίσημοι αγώνες των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων έχουν και κοινωνικές προεκτάσεις μιας και ο πρώτιστος στόχος της Ομοσπονδίας μας είναι να αποθαρρύνουμε τους νεαρούς από το να τρέχουν στους δρόμους και να φέρνουμε όσους αρέσκονται στην ταχύτητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε αγώνες που διεξάγονται με ασφάλεια και συγκεκριμένους κανόνες. 

Παρακαλούμε όλους τους υπεύθυνους να συνδράμουν στην άμεση λύση του προβλήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μάριος Πουλλίτας.