Αναγκαία η χρήση παιδικών καθισμάτων και ζωνών στα ΜΜΜ – Κενά στη νομοθεσία

26 Ιουν., 2018 Ώρα 17:34

Αναγκαία κρίνεται από τους βουλευτές η ψήφιση της πρότασης νόμου που προνοεί τη χρήση παιδικών καθισμάτων και συστημάτων ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην εν λόγω νομοθεσία παρατηρήθηκε κενό που ενώ καθιστά υποχρεωτική τη χρήση της ζώνης ασφαλείας στα επιβατικά οχήματα, στα λεωφορεία και τα ταξί δεν είναι υποχρεωτική.

 

 

Η πρόταση νόμου που τροποποιεί τους Περί Οδικής Ασφάλειας Νόμους του 1986 μέχρι 2016 και αναμένεται να ψηφιστεί από το Νομοθετικό Σώμα πριν από την τελευταία ημέρα εργασίας της Βουλής για τις καλοκαιρινές διακοπές, προνοεί ότι παιδιά με ύψος 1.35 cm που βρίσκονται σε νηπιακή ηλικία, υποχρεωτικά, για να διακινηθούν με οποιοδήποτε όχημα, θα πρέπει να κάθονται σε ειδικά παιδικά καθίσματα συγκράτησης. Αντίστοιχα τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να δένονται με ειδικά συστήματα συγκράτησης και με ζώνες ασφαλείας. Στην πρόταση διευκρινίζονται επίσης και οι ποινές, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το νόμο, που είναι μέχρι 6 μήνες φυλάκιση ή χρηματική ποινή μέχρι 1700 ευρώ.

Μετά και από τις δύο τραγωδίες που εκτυλίχθηκαν χθες στους δρόμους της Κύπρου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους στην άσφαλτο ένα πεντάχρονο παιδάκι και ένας 38χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, αλλά και τον αρνητικό απολογισμό των τροχαίων δυστυχημάτων του 2018 μέχρι τώρα (27 άτομα έχουν σκοτωθεί και ακόμη είναι Ιούνιος), η ψήφιση της προτεινόμενης ρύθμισης αποτελεί επιτακτική ανάγκη, τονίζουν οι βουλευτές.

Διαβάστε περισσότερα στο αρχικό ποστ του Impossible Works!

Δείτε Επίσης