Editorial

29 Jun, 2018 Ώρα 10:31

Ο γάρος της ημέρας; Η είναι απλά ο Κύπριος της ημέρας;

Thumbnail

Οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα κράζουν  καθημερινώς, σε μεγαλύτερο βαθμό οι ιστοσελίδες ενημέρωσης και τα social media. Είναι αδύνατο να πεις ότι κάποιος δεν ενημερώνετε για το τι γίνετε στους δρόμους. Το νησί είναι  μικρό. 

Close

Κάποιος κάπου θα σου είπε ότι ρε φίλε ακόμα ένα μωράκι χάθηκε στους δρόμους γιατί ο μπαμπάς, παππούς, θείος, μητέρα και Σία ξέχασε να βάλει ζώνη ή καρεκλάκι ασφαλείας. Πραγματικά αν δεν άκουσες κάτι δεν πάει καλά. 

Σταμάτησα να πιστεύω σε αρλούμπες. Ότι ξέρεις; Είναι έλλειψη παιδείας, ενημέρωσης και όλα τα σχετικά. Είναι καθαρό πια. Το να οδηγάς χωρίς ζώνη, χωρίς κράνος, χωρίς καρεκλάκι ασφαλείας, με τα παιδιά ελεύθερα στα πίσω καθίσματα ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ. Ο Κύπριος νομίζει ότι κρατάει τα @ρχίδι@ ενός ανώτερου όντος το οποίο Ον ότι και να γινεί θα σε σώσει. 

Close

Ναι είδα πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό να το κάνει. Γι’ αυτό αν στην προηγούμενη παράγραφο με έκρινες τότε είσαι και εσύ ένας καθαρόαιμος Κύπριος. Νομίζεις ότι το κρανίο ενός μωρού 4 ετών θα αντέξει χτύπημα με ατσάλι σε περίπτωση φρεναρίσματος ή αναποδογυρίσματος τους οχήματός σου αν την γλυτώσει φυσικά και δεν εκσφενδονιστεί από κανά παράθυρο. Θα την γλυτώσει όμως γιατί εμείς οι Κύπριοι είμαστε απόγονοι του Wolverine της Marvel.

Δεν το νομίζεις ε; Απλά το κάνεις. ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ. Απλά δεν έκανες ακόμη τη δολοφονία σου. Φοράς τη ζώνη τη δική σου ΌΧΙ επειδή υπάρχει περίπτωση να κτυπήσεις αλλά επειδή θα πληρώσεις πρόστιμο αν σε σταματήσει η αστυνομία. Και έχεις ένα μωρό, ένα αθώο μωράκι, την συνέχιση της οικογένειας σου, το ίδιο σου το μέλλον πεταγμένο στο πίσω μέρος των καθισμάτων. ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!

Close

Όλο αυτό το κείμενο αφιερωμένο στη πιο κάτω φωτογραφία που τράβηξα σήμερα το πρωί. Κρύβω τα νούμερα γιατί ο ΚΥΠΡΙΟΣ δεν τον ενδιαφέρει για το πιο πάνω κείμενο. Τον ενδιαφέρει αν ασχοληθεί η αστυνομία και του στείλει κανένα πρόστιμό ή αν τον δει κάποιος και τον καταλάβει από τα νούμερα και ακουστεί στη γειτονιά ότι τον κάναμε παράδειγμα προς αποφυγή.

 

 

29 Sep, 2020 Ώρα 19:30

Στέλιος Κυθρεώτης – Η οδική ασφάλεια απαιτεί νέα προσέγγιση για να φέρει αποτελέσματα

Thumbnail

Με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα μίλησε ο γνώστης του χώρου του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, Στέλιος Κυθρεώτης σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την οδική ασφάλεια.

Close

Ο Κυθρεώτης μίλησε για την ανάγκη μελέτης της πορείας των στατιστικών για τα τροχαία δυστυχήματα και το γεγονός ότι κάποιοι πρωτογενείς παράγοντες πρόκλησης δυστυχημάτων δεν λαμβάνουν την ίδια προσοχή με άλλους. Δήλωσε δε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει υπόψη την «αποτυχία» στην επίτευξη των στόχων μείωσης των θανατηφόρων δυστυχημάτων για την δεκαετία 2010 -2020 και να αποδείξει τι έχει κάνει σωστά και τι όχι. Μίλησε για την ανάγκη τροποποίησης των μπαριέρων για προστασία των μοτοσικλετιστών, ενω έδωσε στοιχεία για την ταχύτητα, η οποία είναι η 6η αιτία πρόκλησης θανατηφόρων κι όμως ο χειρισμός είναι σαν να είναι η μόνη αιτία πρόκλησης δυστυχημάτων.

Ο Κυθρεώτης ζήτησε απαντήσεις για την κατάσταση του οδικού δικτύου της Κύπρου, των διαβάσεων και αναρωτήθηκε γιατί κανένα δυστύχημα στα στατιστικά δεν αναφέρεται ότι οφείλεται στην κακή κατάσταση των δρόμων...

Close

Δείτε την εκπομπή με τον Στέλιο Κυθρεώτη, εδώ.

 

Close