Νέα μοντέλα

29 Jun, 2018 Ώρα 15:54

Nissan και Italdesign δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο GT-R

Thumbnail

Η Nissan και η Italdesign δημιούργησαν ένα νέο, πρωτότυπο όχημα,  το Nissan GT-R50 από την Italdesign,  στην πρώτη τους συνεργασία.

Close

Βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής του Nissan GT-R NISMO του 2018, το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο μνημονεύει τις επετείους των 50 ετών τόσο για το  GT-R, όσο και για την  Italdesign και θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, τον επόμενο μήνα.

Η Italdesign ανέπτυξε, σχεδίασε και κατασκεύασε το αυτοκίνητο. Τα ξεχωριστά, απολαυστικά σχέδια του εξωτερικού και του εσωτερικού του αυτοκινήτου, δημιουργήθηκαν από τις ομάδες της Nissan Design Europe στο Λονδίνο και της Nissan Design America.

Close

Ξεκινώντας από την εμπρός μάσκα, το Nissan GT-R50 της Italdesign διαθέτει ένα ξεχωριστό χρυσό εσωτερικό στοιχείο που εκτείνεται σε όλο σχεδόν το πλάτος του οχήματος. Το καπό είναι εμφανώς διογκωμένο τονίζοντας την ισχύ του αυτοκινήτου, ενώ  οι λεπτοί προβολείς LED εκτείνονται από τους θόλους των τροχών,  μέχρι το χείλος πάνω από τις εξωτερικές γρίλιες της εισαγωγής του αέρα. Κυριαρχώντας στην πλευρική όψη, η ξεχωριστή γραμμή οροφής έχει χαμηλώσει κατά 54 χιλιοστά και διαθέτει χαμηλότερο κεντρικό τμήμα, ενώ τα ελαφρώς ανυψωμένα εξωτερικά τμήματα, δίνουν στο προφίλ της οροφής μια μυώδη οπτική. Το έμβλημα GT-R, σε συνδυασμό  με τις εσοχές ψύξεις "samurai blade" πίσω από τους μπροστινούς τροχούς,  προεξέχει περισσότερο, ενώ χαρακτηριστική είναι η χρυσή επένδυση που εκτείνεται από το κάτω μέρος των θυρών έως στη γραμμή των ώμων.

Το πίσω μέρος τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου με έναν μυώδη σχεδιασμό γύρω από τους τροχούς. Η γραμμή του ώμου κλίνει γύρω από τη βάση του πίσω παραθύρου και κατευθύνεται προς το κέντρο του καπό του πορτμπαγκάζ. Με μια ξεχωριστή εμφάνιση, η γραμμή του πίσω παραθύρου κατέρχεται σε μεγαλύτερο εύρος και βάθος, από ό, τι στο κανονικό μοντέλο. Σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες χρυσού, δίνει την όψη ενός ξεχωριστού αρθρωτού στοιχείου του οπίσθιου τμήματος του αυτοκινήτου.

Close

Στο εσωτερικό του, το Nissan GT-R50 της Italdesign αντανακλά το μοντέρνο, υψηλών επιδόσεων DNA του. Δύο διαφορετικά φινιρίσματα από ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται εκτενώς σε όλη την κεντρική κονσόλα, το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών, μαζί με το μαύρο Alcantara και το κορυφαίο μαύρο ιταλικό δέρμα στα καθίσματα. Οι χρυσές λεπτομέρειες αντανακλούν τον εξωτερικό σχεδιασμό σε όλο τον πίνακα οργάνων, τις πόρτες και τον φουτουριστικό επιλογέα ταχυτήτων, που είναι εμπνευσμένος από τους αγώνες αυτοκινήτου. Το κέντρο του τιμονιού και οι ακτίνες του είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, ενώ η στεφάνη διαθέτει ένα επίπεδο κάτω μέρος, με το σύνολο του τιμονιού να είναι άψογα επενδυμένο με Alcantara.

 

Πάρτε μία γεύση από το εκρηκτικό GT-R

 

Αγωνιστική εμπειρία

Βασιζόμενη στην εμπειρία των αγώνων GT3 της Nissan, η NISMO ενίσχυσε τον συναρμολογημένο με το χέρι κινητήρα V638RETT V6 3.8 λίτρων, που για την περίσταση αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής.

Οι μεταβολές στο μηχανικό σύνολο  περιλαμβάνουν βελτιστοποιημένους στροβιλοσυμπιεστές αγωνιστικού τύπου GT3 και μεγάλης διαμέτρου, μεγάλα intercoolers,  βαρέως τύπου στροφαλοφόρο άξονα, έμβολα, συνδέσμους και έδρανα, αναθεωρημένα προφίλ εκκεντροφόρων, βελτιστοποιημένα συστήματα ανάφλεξης, εισαγωγής και εξαγωγής. Ένα ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης διπλών συμπλεκτών, σε κιβώτιο έξι ταχυτήτων, με ενσωματωμένο πίσω διαφορικό, τοποθετημένο στον πίσω άξονα,   “κατευθύνει” την αστείρευτη δύναμη στους τροχούς.

Η ανάρτηση έχει και αυτή επανασχεδιαστεί, διαθέτοντας το σύστημα DampTronic της BILSTEIN.  Για την πέδηση, φροντίζουν τα εμπρός 6-πίστονα φρένα της Brembo και τα αντίστοιχα 4-πίστονα πίσω, με τις τεράστιες δαγκάνες, λαμπερού κόκκινου χρώματος,. Τα ελαστικά Michelin Pilot Super Sport, μεγέθους 255/35 R21 μπροστά και 285/30 R21 πίσω, προσφέρουν την απαιτούμενη πρόσφυση, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ισχύς του κινητήρα.

 

09 Apr, 2024 Ώρα 19:20

Ανανέωση για το Audi S3: Έρχεται με φρέσκια σχεδίαση και 333 ίππους

Thumbnail

Λίγες ημέρες μετά το facelift του A3, ήρθε η ώρα και για το γρηγορότερο Audi S3 να δεχθεί μία ελαφριά ανανέωση η οποία μάλιστα το κάνει πλέον ταχύτερο από το Golf R.

Close

Η σπορ έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου θα συνεχίσει να προσφέρεται τόσο και σε Sporttback όσο και σε σεντάν αμάξωμα με τις αλλαγές να είναι τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές.

 

Close

 

Όσον αφορά τις πρώτες, το ανανεωμένο Audi S3 λαμβάνει νέα μάσκα, LED προβολείς αλλά και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED Matrix με 4 διαφορετικές φωτεινές επιγραφές.

Close

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος ambient φωτισμός, οροφή με επένδυση μαύρου χρώματος, πεντάλ αλουμινίου, σπορ καθίσματα με πολύ καλή πλευρική στήριξη αλλά και μικρές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

 

 

Το «ζουμί» της ανανέωσης είναι κάτω από το καπό

Το ανανεωμένο Audi S3 εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο TFSI βενζινοκινητήρα 2 λίτρων ο οποίος πλέον αποδίδει 333 άλογα και 420 Nm ροπής (+23 άλογα και +20 Nm ροπής από πριν).

 

 

Πλέον το 0-100 έρχεται σε 4.7 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250χλμ./ώρα τη στιγμή που οι αναβαθμίσεις έχουν περάσει και στο αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο S tronic το οποίο κάνει αλλαγές πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα το παρών δίνει και η λειτουργία διαχωρισμού ροπής δίνοντας τη δυνατότητα για εναλλασσόμενη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών.

 

 

Λοιπές αναβαθμίσεις

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές και την αναβάθμιση του κινητήρα, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν το νέο Audi S3 καλύτερο σε όλα του. Υπάρχουν έξι συνολικά προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης, με ένα εξ αυτών, το Dynamic Plus, να κάνει το πίσω μέρος ακόμα πιο παιχνιδιάρικο. Υπάρχει φυσικά και σπορ ανάρτηση ως στάνταρ η οποία είναι κατά 15χλστ. χαμηλωμένη ενώ τα φρένα είναι και αυτά ενισχυμένα. Οι μπροστινοί δίσκοι είναι 357χλστ. με διπίστονες δαγκάνες.

Η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει αυτό το τρίμηνο με την τιμή του στη Γερμανία να αρχίζει από τα 55.600 ευρώ.