Νέα μοντέλα

19 Jul, 2018 Ώρα 13:34

Η ολοκαίνουρια Mercedes-Benz A-Class δείχνει το δρόμο στον ανταγωνισμό

Thumbnail

Η Mercedes Benz παρουσιάζει την ολοκαίνουρια τέταρτη γενιά για την A-Class που διαθέτει μια καθόλα σύγχρονη και κομψή σχεδίαση, τεχνολογία αιχμής και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που προέρχεται από μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας του γερμανού κατασκευαστή.

Close

Το μοντέλο, που τοποθετείται στη βάση της γκάμας της Mercedes, είναι κτισμένο πάνω στο σημαντικά εξελιγμένο πλαίσιο του προηγούμενου μοντέλου που του προσφέρει ένα μεγαλύτερο κατά 30 mm μεταξόνιο. Όσον αφορά τους αριθμούς, η νέα A-Class είναι κατά 120 mm μεγαλύτερη σε μήκος και φθάνει τώρα τα 4.419 mm ενώ είναι μεγαλύτερη κατά 16 mm σε πλάτος (1.796 mm) και 6 mm σε ύψος (1.440 mm). Παράλληλα, ζυγίζει 20 κιλά λιγότερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, με το βάρος της να περιορίζεται στα 1.375 κιλά. Και αυτό λόγο των σύνθετων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και αυξάνουν την ακαμψία του αμαξώματος. Σχεδιαστικά το καπό είναι τοποθετημένο πιο χαμηλά με πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ διατηρείται η μεγάλη μπροστινή μάσκα και οι πλευρικοί αεραγωγοί. Μια διάταξη που του προσδίδει ένα δυναμικό χαρακτήρα αλλά και την κορυφαία αεροδυναμική τιμή στην κατηγορία, μόλις Cd 0.25. Πιο λεπτές είναι και οι πλευρικές κολόνες που τώρα προσφέρουν ένα πολύ καλύτερο οπτικό πεδίο για τον οδηγό. 

Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι σίγουρα το εσωτερικό. Η αύξηση του μεταξονίου έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη χωροταξία όσο και τους διαθέσιμους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Χαρακτηριστική είναι και η άνεση των πίσω επιβατών τόσο στα πόδια όσο και στο κεφάλι ενώ ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε κατά 29 λίτρα και φτάνει τώρα τα 370 λίτρα. Προσεγμένο φινίρισμα, ποιοτικά υλικά και τεχνολογία αιχμής χαρακτηρίζουν το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz A-Class που θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό αγοραστή της κατηγορίας.

 

Close

 

Close

Τα αναλογικά όργανα έδωσαν τη θέση τους σε μια οθόνη η οποία συνοδεύεται από μία ακόμα οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων και άλλων πληροφοριών του αυτοκινήτου. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα χειρισμού και μέσω του pad στην βάση της κονσόλα ή των χειριστηρίων στο τιμόνι. Το νέο αυτό σύστημα η Mercedes-Benz το ονομάζει MUBX (Mercedes Benz User Experience). Μαζί και το σύστημα head-up display που προβάλει ευκρινώς τις βασικές πληροφορίες εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού. Εντυπωσιακή και η θέση οδήγησης με τα καθίσματα να προσφέρουν καλή στήριξη στο σώμα ενώ το επίπεδο πάτωμα κάτω από το αμάξωμα βελτιώνει την αεροδυναμική και μειώνει παράλληλα το θόρυβο στην καμπίνα.

 

 

Στο χώρο της ασφάλειας προσφέρονται συστήματα (τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό) όπως το Active Distance Assist Distronic και Active Steering Assist που διατηρούν τη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, το Active Emergency Stop Assist και το Active Lane Change Assist, που φρενάρει το αυτοκίνητο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και διατηρεί το αυτοκίνητο εντός των λωρίδων κυκλοφορίας αλλά και το Pre-Safe Plus αναγνωρίζει πιθανή πίσω σύγκρουση και με τις απαραίτητες ενέργειες μειώνει τις συνέπειες.

 

 

Στη γκάμα των κινητήρων της ολοκαίνουριας A-Class ξεκινά με ένα νέο τούρμπο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.332 cc που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετική ιπποδύναμη. Συγκεκριμένα, η έκδοση Α180 αποδίδει 136 ίππους ενώ η Α200 φτάνει τους 163 ίππους ενώ συνδυάζονται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο (προαιρετικός εξοπλισμός). Στην συνέχεια συναντούμε την έκδοση A 250 που εφοδιάζεται με ένα δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 224 ίππων και 350 Nm ροπής, και έχει στη διάθεση του ένα αυτόματο 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7G-DCT. Η γκάμα κλείνει με ένα πετρελαιοκινητήρα στα 1461 κ. εκ για την A180 d. Διαθέτει ένα  ηλεκτρικά ελεγχόμενο τούρμπο και αποδίδει 116 ίππους και 260 Nm ροπής, έχοντας μέση κατανάλωση 4,1 lt/100 km. Μαζί με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.  

24 Apr, 2024 Ώρα 13:23

Λαμπερή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Porsche Taycan

Thumbnail

Στη ζωή, βιώνουμε στιγμές γεμάτες μαγεία.

Close

Στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, στιγμές ευφορίας, καθαρής χαράς.

Όπως είναι οι στιγμές στη θέση του οδηγού του νέου Porsche Taycan.

Close

Του μόνου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που υπερδιεγείρει τις αισθήσεις και σε φορτώνει συναισθήματα.

Συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα που δημιούργησαν ακόμη και την δική τους λέξη: Overfeel

Close

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα προσέφερε στους προσκεκλημένους της η Porsche Cyprus στην φαντασμαγορική αποκάλυψη του νέου Porsche Taycan το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Destination Porsche Limassol. 

Μια Overfeel, ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καλλιτέχνης Λουκής Αγρότης, ζωγράφισε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά σε κενό καμβά το νέο Porsche Taycan, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.  Θαυμασμός που διατηρήθηκε αμείωτος, αφού αμέσως μετά ακολούθησαν με ένα πολύ επιβλητικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια του νέου Porsche Taycan.

 

 

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε iced blue διάθεση, στον φωτισμό, τα cocktails και τα εδέσματα της βραδιάς, συμπλήρωσαν μια άκρως ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα.   Ταυτόχρονα με jazz διάθεση οι Γιάννης Μοδίτης και Μιχάλης Τσερκέζος, παρέσυραν το κοινό με την μουσική τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση τα πιο μελωδικά ηχοχρώματα.

Η Παυλίνα Ιακωβίδου Marketing & PR Manager της Porsche Cyprus, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Taycan, η Porsche συνεχίζει να «ανεβάζει» ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση και να χαράζει τον δικό της μοναδικό δρόμο στην νέα εποχή. 

 

 

Η Porsche προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της λεπτομέρειας, να έχουν ρόλο σχεδιαστή στο δικό τους ξεχωριστό Taycan μέσω του online car configurator της εταιρείας που θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_cyprus_/models/taycan/taycan-models/taycan/

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.