Κάδμιο σε εξαρτήματα προμηθευτή του VW Group – Πώς αντιδρά η εταιρεία

03 Αυγ., 2018 Ώρα 00:21

Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κόλπους του VW Group προκάλεσε ο εντοπισμός καδμίου σε εξάρτημα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων, κατασκευής από το 2013 έως τον Ιούνιο του 2018.
Το εξάρτημα που προέρχεται από εξωτερικό προμηθευτή και περιέχει καρκινογόνο μέταλλο ανακάλυψαν οι μηχανικοί της VW σε φορτιστές μπαταριών. Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα τη γερμανική ομοσπονδιακή αρχή μεταφορών (KBA), η οποία και θα αποφασίσει αν είναι αναγκαίο να γίνει ανάκληση των 124.000 περίπου οχημάτων μάρκας VW, Audi και Porsche που επηρεάζονται.

Την είδηση επιβεβαίωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, με τον εκπρόσωπο να αναφέρει ότι η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με την KBA.

Το κάδμιο είναι πολύ τοξικό και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε εξαρτήματα οχημάτων. Βέβαια, η ποσότητα του μετάλλου που εντοπίστηκε είναι μόλις 0,008 γραμμάρια, κάτι που σημαίνει ότι δεν επηρεάζεται άμεσα η υγεία οδηγών και επιβατών. Το εξάρτημα που περιέχει το μέταλλο είναι καλά μονωμένο στο εσωτερικό του φορτιστή και δεν υπάρχει πιθανότητα επαφής με το περιβάλλον.

 

Δείτε Επίσης