04 Αυγ., 2018 Ώρα 11:43

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Kia το πρώτο εξάμηνο του 2018

Thumbnail

Τις καλύτερες πωλήσεις της στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσε η Kia Motors, πουλώντας 264.010 μονάδες κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018. Η αύξηση πωλήσεων κατά 5,0% ξεπέρασε σημαντικά την αύξηση 2,8% που καταγράφηκε το αντίστοιχο διάστημα στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η επίδοση αυτή ενισχύθηκε τους τελευταίους μήνες από την άφιξη καίνουργιων μοντέλων αλλά και προηγμένων, ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις οχημάτων της Kia με προηγμένα συστήματα κίνησης - που περιλαμβάνουν υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα - αυξήθηκαν 46% σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα 27.507 ηλεκτροκίνητα οχήματα πουλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2018, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 10% των συνολικών πωλήσεων της Kia φέτος.

Μέχρι το 2025 η Kia θα λανσάρει 16 νέα οχήματα με προηγμένο σύστημα κίνησης, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων υβριδικών, πέντε plug-in υβριδικών, πέντε αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και - το 2020 - ενός νέου ηλεκτροκίνητου οχήματος με κυψέλες υδρογόνου. Η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία ενός νέου ήπιου υβριδικού συστήματος κίνησης “EcoDynamics +” με κινητήρα ντίζελ, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο ανανεωμένο Kia Sportage, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

 

Τα κορυφαία μοντέλα σε πωλήσεις

Το Sportage, το οποίο κατασκευάζεται στην Ευρώπη, παρέμεινε και φέτος το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της Kia, με πωλήσεις 67.870 μονάδων.

Η οικογένεια του cee'd δεύτερης γενιάς (πεντάθυρο hatchback, Sportswagon και τρίθυρο pro_cee'd) ξεπέρασε το Picanto τους τελευταίους μήνες διάθεσής της, όντας το δεύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της Kia στην Ευρώπη με 39.354 μονάδες. Το ολοκαίνουριο Kia Ceed ξεκίνησε ήδη να παράγεται στη Σλοβακία, με το πεντάθυρο hatchback και το Sportswagon να είναι διαθέσιμα σε αρκετές αγορές της Ευρώπης.

Το μικρό Picanto πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 6% σε ετήσια βάση, με 36.985 μονάδες. Εν τω μεταξύ, το συμπαγές crossover Stonic, που παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους, έχει ήδη γίνει το τέταρτο πιο καλοπουλημένο μοντέλο της Kia στην Ευρώπη, με 30.779 πωλήσεις στους πρώτους έξι μήνες. Το TOP 5 μοντέλων της μάρκας ολοκληρώνει το hatchback Rio με 23.562 πωλήσεις.