Kart

06 Aug, 2018 Ώρα 10:44

1η Αγωνιστική Συνάντηση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος «Karting Challenge 2018» - Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε το πρωτάθλημα karting

Thumbnail

Μετά από μια μεγάλη ανάπαυλα το karting επέστρεψε στην πίστα με τους πρώτους δύο αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος «Karting Challenge 2018».

Close

Το Challenge αποτελείται από 6 αγώνες οι οποίοι διεξάγονται ανά δύο. Την Κυριακή 29 Ιουλίου έγινε η πρώτη αγωνιστική συνάντηση με τους δύο αγώνες. 

Το ενδιαφέρον κομμάτι του αγώνα ήταν ότι μετά το πέρας του πρώτου αγώνα (heat) ο πρώτος αθλητής ξεκινά τελευταίος, ο δεύτερος πρότελευταίος κ.ο.κ. δημιουργώντας ανατροπές στην εξέλιξη του αγώνα.

Close

Οι κατηγορίες που έγιναν ήταν δύο. 

Στην Open, στον πρώτο αγώνα η Φώτια Θεοδώρου έδειξε την ανωτερότητα της αφού από νωρίς έφυγε μπροστά και ανοίγοντας τη διαφορά από τον δεύτερο Δήμο Επισκόπου ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη με τον Βασίλη Γραμμένο που φαίνεται ότι πήρε τα γονίδια από τον πατέρα του, παλιό πρωταθλητή Δημήτρη Γραμμένο. Τέταρτος ήταν ο Αντρέας Κωνσταντινίδης ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες με μια καλή παρουσία. Πέμπτος ήταν ο Gareth Roberts ο οποίος διαγωνίστηκε με μηχανή Rotax.

Close

Στο δεύτερο heat/αγώνα η Φώτια κατάφερε και πάλι να περάσει μπροστά από νωρίς αφήνοντας πίσω δεύτερο τον Βασίλη Γραμμένο αυτή τη φορά ο οποίος είχε συνεχόμενη πίεση από τον Δήμο Επισκόπου που έμεινε τρίτος. Στην τέταρτη θέση ήταν και πάλι ο Αντρέας Κωνσταντινίδης ενώ πέμπτος ήταν ο  Gareth Roberts.

Στην κατηγορία KZ2 o Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης ήταν ο απόλυτος νικητής και στα δύο heats. Στο πρώτο heat/αγώνα ο Κωνσταντίνος έφυγε μπροστά και δημιούργησε μια απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο Στέλιο Κυθρεώτη, ο οποίος δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί κατάλληλα αφού οδήγησε για πρώτη φορά το νέο του σασί, στον αγώνα. Τρίτος ήταν ο Χάρης Ιωάννου ο οποίος έτρεξε με μεταχειρισμένα ελαστικά ενώ τέταρτος ήταν ο Σάββας Χρυσοχού και πέμπτος ο Αντρέας Αβραάμ.

Στο δεύτερο heat/αγώνα ο Χριστοδουλίδης πάλι κατάφερες νωρίς να φύγει μπροστά παρά το ότι η σειρά εκκίνησης ήταν ανάποδη. Δεύτερος ήταν ο Χάρης Ιωάννου και τρίτος ο Ανδρέας Αβραάμ. Τέταρτος ήταν ο Σάββας Χρυσοχού ενώ πέμπτος έμεινε ο Στέλιος Κυθρεώτης σε αυτό το heat μιας και σε διεκδίκηση θέσης έσβησε η μηχανή και έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να επανέλθει στον αγώνα.

Χορηγός της πρώτης αγωνιστικής ήταν η εταιρία Cavaway Wines and Drinks Trading Co. www.cavaway.com .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινότητα του karting προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί ξανά αφού μετά την οικονομική κρίση του 2013 πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Υπάρχει στα σκαριά το υπό Ίδρυση Σωματείο του karting το οποίο θα προσπαθήσει να δυναμώσει τους αγώνες φέρνοντας όλους τους αγωνιζόμενους πίσω στην πίστα.

Να πούμε επίσης ότι οι αθλητές συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ασφάλεια στους δρόμους την οποία συντονίζει η FIA διεθνώς.

Η βαθμολογία μετά τους πρώτους δύο αγώνες είναι η ακόλουθη:

 

 

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα πιο κάτω.

Επόμενη αγωνιστική συνάντηση θα είναι τον Σεπτέμβριο σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί αργότερα.  

26 Apr, 2024 Ώρα 10:02

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia

Thumbnail

Οι διοργανωτές του IAME Series Cyprus προσφέρουν φέτος την ευκαιρία στους δικούς τους πρωταθλητές να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο IWF24, που αποτελεί έναν από τους πιο ξακουστούς αγώνες karting στον κόσμο.

Close
 

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί και φέτος στον Μεγάλο Τελικό της IAME, την λαμπρή αυτή γιορτή του karting, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην όμορφη Valencia της Ισπανίας.

 

Close

 

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος στην Κύπρο, θέλοντας να αναγνωρίσουν τα ταλέντα αυτού του τόπου και να επιβραβεύσουν τους καλύτερους οδηγούς από κάθε κατηγορία του IAME Series Cyprus, προσφέρουν στον κάθε πρωταθλητή ως επιπρόσθετο βραβείο δωρεάν συμμετοχή στο IAME Warrior Final 2024.

Close

Ο φετινός αγώνας, που θα διεξαχθεί μεταξύ 4 και 9 Νοεμβρίου στο International Kartodromo Lucas Guerrero της Valencia (ελικοειδής διαδρομή των 1.428 μέτρων που αποτελεί κλασσική πίστα karting) αναμένεται να ελκύσει την αφρόκρεμα οδηγών ανά το παγκόσμιο, προσφέροντας απαράμιλλη δράση και συγκινήσεις.

Οδηγοί και θεατές αναμένεται να ζήσουν πέντε μέρες πάθους, έντονου ανταγωνισμού και πολλών «τροχό με τροχό» μαχών, οι οποίες θα αναδείξουν τον καλύτερο από κάθε κατηγορία: X30 MINI, X30 JUNIOR, X30 SENIOR και X30 MASTER12. 

 

 

Άξιο αναφοράς είναι πως τα δύο προηγούμενα χρόνια, το IWF φιλοξένησαν η Πορτογαλία (2023) και η Γαλλία (2022), με τον θεσμό να ξεκινά το 2002, όταν ο Ιταλός Gianluca Beggio, θρύλος του karting, γέννημα θρέμμα της Monza και πέντε φορές πρωταθλητής κόσμου, να κερδίζει τον πρώτο μεγάλο τελικό, ανοίγοντας το δρόμο για το αύριο. 

Ο φετινός αγώνας υπόσχεται να είναι ένας από τους καλύτερους και ευχή όλων μας είναι οι δικοί μας οδηγοί να παλέψουν για διάκριση και να κάνουν τη χώρα μας υπερήφανη.