Ειδική έκδοση της BMW M5 με 25 άλογα παραπάνω

09 Αυγ., 2018 Ώρα 23:45

Η νέα BMW M5 Competition συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις και μία μοναδική αύρα με απαράμιλλη πρακτικότητα σε καθημερινή χρήση, κάτι για το οποίο φημίζονται τα μοντέλα BMW M. Η αυξημένη ισχύς κατά 25 ίππους συγκριτικά με τη στάνταρ έκδοση της νέας BMW M5, η ταχύτερη απόκριση και η ειδική ρύθμιση του πλαισίου υπόσχονται την απόλυτη αγωνιστική οδηγική εμπειρία.

Το λανσάρισμα της νέας BMW M5 Competition προαναγγέλλει τη δημιουργία μιας νέας προϊοντικής κατηγορίας. Στο μέλλον, η BMW M GmbH θα προσφέρει τις ισχυρότερες εκδόσεις των υψηλών επιδόσεων αυτοκινήτων της σαν μεμονωμένα μοντέλα.

 

Aυξημένη ισχύς και κορυφαίες επιδόσεις
 

Η οδηγική εμπειρία υψηλών επιδόσεων που προσδιορίζει το χαρακτήρα της νέας BMW M5 Competition είναι βαθιά συναισθηματική – και πηγάζει από τον τρόπο που ο κινητήρας παράγει την ισχύ του. Ο V8 4.4L με τεχνολογία M TwinPower Turbo αποδίδει τώρα μέγιστη ισχύ 625 ίππων στις 6.000 rpm. Η μέγιστη ροπή είναι 750 Nm και είναι διαθέσιμη σε μεγάλο εύρος στροφών – από 1.800 – 5.800 σ.α.λ. (π.χ. μεγαλύτερο εύρος 200 στροφών συγκριτικά με τη στάνταρ έκδοση της νέας BMW M5).
 
Επομένως, ο υψηλόστροφος χαρακτήρας του οκτακύλινδρου αξιοποιείται προσφέροντας στη νέα BMW M5 Competition εκπληκτικές επιταχύνσεις. Η μοναδική καμπύλη ισχύος κάνει αισθητή την παρουσία της, καθώς μειώνει το χρόνο επιτάχυνσης 0 - 100 χλμ./ώρα στην Competition σε 3,3 δεύτ. Επιπλέον, το 0 – 200 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 10,8 δευτ. – 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την στάνταρ έκδοση της νέας M5.


 
Οι στάνταρ προδιαγραφές της νέας BMW M5 Competition περιλαμβάνουν ειδικό σύστημα εξαγωγής M Sport με διακοσμητικά απολήξεων σε black chrome. Αυτή η έκδοση εξάτμισης με κλαπέτα και διπλές απολήξεις παράγει ένα συναρπαστικό ήχο. Από την άλλη, η προσθήκη ενός φίλτρου σωματιδίων στην πανοπλία της Competition επιτρέπει περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων.
 
 
 

 

Δείτε Επίσης