Video

13 Aug, 2018 Ώρα 11:34

Σύστημα με προωθητήρες κατά του γλιστρήματος σε μοτοσικλέτες

Thumbnail

Ένα νέο σύστημα ασφάλειας για τις μοτοσικλέτες εξελίσσει η Bosch, το οποίο μειώνει το γλίστρημα του εμπρός τροχού και επιτρέπει στην μοτοσικλέτα να διατηρήσει την πορεία της και να αποφύγει επικίνδυνες καταστάσεις. Η λύση έρχεται από τα αέρια υπό πίεση!

Close

Το Sliding mitigation research project, το “ερευνητικό project για τη μείωση του γλιστρήματος” ,όπως θα μπορούσαμε να το πούμε στα ελληνικά, έρχεται να δώσει λύση σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός μοτοσικλέτας. Αυτός δεν είναι άλλος από την απότομη αλλαγή στην πρόσφυση που προσφέρει ο δρόμος λόγω αλλαγή ποιότητας της ασφάλτου, ή γιατί έχουν πέσει λάδια κτλ.

 

Close

 

Close

Συγκεκριμένα και όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Bosch για το συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα, το σύστημα της γερμανικής εταιρίας χρησιμοποιεί αισθητήρες που ανιχνεύουν την κλίση, αλλά και την απότομη μετατόπιση της μοτοσικλέτας δεξιά ή αριστερά. Αν λοιπόν οι αισθητήρες αντιληφθούν μια απότομη μετατόπιση πάνω από ένα ορισμένο όριο, τότε ο ανάλογος προωθητήρας απελευθερώνει αέριο υπό πίεση και σε τέτοια γωνία, που επαναφέρει την πρόσφυση στα προηγούμενα επίπεδα γιατί ο τροχός πιέζεται ξανά προς το έδαφος και βρίσκει για άλλη μία φορά το πάτημά του.

Όπως βλέπετε, το συγκεκριμένο σύστημα, αν και πλήρως λειτουργικό, βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από την παραγωγή, αλλά κάτι μας λέει ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα το δούμε.

 

 

24 Apr, 2024 Ώρα 08:34

Ένα πλύσιμο σκέτη απόλαυση (βίντεο)

Thumbnail

Πόσο καιρό έχετε αφήσει το αυτοκίνητο σας χωρίς ένα καλό εξωτερικό και εσωτερικό πλύσιμο; Στο σημερινό βίντεο έχουμε ίσως το νικητή για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει να πλυθεί ένα Ι.Χ. καθώς η συγκεκριμένη C3 Corvette του 1978 που βλέπετε στη φωτογραφία, αφού οδηγήθηκε για περίπου 2.573χλμ. μετά έμεινε ακίνητη να σαπίζει για 45 χρόνια. Ευτυχώς σε κλειστό γκαράζ με κλειστά παράθυρα.

Close

Ήρθε η ώρα να λάβει την αγάπη που της αξίζει.

Το συνεργείο από το κανάλι WD Detailing στο YouTube, αφού κατάφερε να ανοίξει την γκαραζόπορτα, βρήκε το εγκαταλελειμμένο κλασικό αυτό μοντέλο και το μετέφερε στον ειδικό χώρο καθαρισμού.

Close

Ενώ η περισσότερη βρωμιά βγαίνει με λίγο σαπούνι και ένα πιεστικό, οι προφυλακτήρες είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Οι φίλοι της Corvette θα γνωρίζουν ότι αυτά τα κομμάτια κατασκευάστηκαν από πλαστικό και όχι από μέταλλο ή fiberglass, και οι άνθρωποι της WD Detailing υποψιάζονται ότι απορρόφησαν περισσότερη βρωμιά από την εναλλαγή θερμότητας από ό,τι τα υπόλοιπα πάνελ. Τίποτα που δεν μπορεί όμως να διορθωθεί με μια σκληρή βούρτσα και τα ανάλογα χημικά.

 

Close

 

Όποιος έβαλε αυτή την Corvette στην αποθήκη, αποφάσισε έξυπνα να κρατήσει τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, σφραγίζοντας την καμπίνα από τον εξωτερικό αέρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό που μοιάζει σχεδόν σαν καινούργιο. Αυτό δεν εμπόδισε τα ποντίκια να μπουν στο εσωτερικό, να φτιάξουν φωλιές και να αφήσουν περιττώματα στο πέρασμά τους. Μια σχολαστική ηλεκτρική σκούπα και ένα τρίψιμο ήταν το μόνο που χρειαζόταν η καμπίνα για να λάμψει όπως πριν από σχεδόν 50 χρόνια.