Νέα μοντέλα

16 Aug, 2018 Ώρα 23:45

Αυτή είναι η νέα BMW Z4

Thumbnail

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν ήδη οι πρώτες φωτογραφίες της καινούργιας BMW Z4. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες το αυτοκίνητο έχει πιο δυναμικά και σπορ χαρακτηριστικά, περισσότερες καμπύλες και ένα μοναδικό πίσω σχήμα. Το καπό παραμένει μακρύ και μυώδες, το παρμπρίζ έχει έντονη κλίση, ενώ αεραγωγοί υπάρχουν τόσο εμπρός, όσο και στο πλάι.

Close

Η νέα Z4 διαθέτει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, διαχύτη, ευμεγέθεις απολήξεις της εξάτμισης, ζάντες 10 ακτινών και φυσικά τα γνωστά roll bar πίσω από τα προσκέφαλα για την ασφάλεια των επιβατών.

Close

Βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής, αλουμίνιο και μαγνήσιο, με το βάρος να κυμαίνεται στα 1.400 κιλά περίπου, παρά τις αυξημένες διαστάσεις. Στην καμπίνα, διακρίνεται ο εντυπωσιακός ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων iDrive. Η εικόνα του σαλονιού είναι πιο κομψή και σπορτίφ σε σχέση με την απερχόμενη Z4, τα καθίσματα πιο αναπαυτικά και οι διακόπτες πιο εργονομική.

Close

Η BMW Ζ4 θα κατασκευάζεται μαζί με τη νέα Toyota Supra στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία.

 

09 Apr, 2024 Ώρα 19:20

Ανανέωση για το Audi S3: Έρχεται με φρέσκια σχεδίαση και 333 ίππους

Thumbnail

Λίγες ημέρες μετά το facelift του A3, ήρθε η ώρα και για το γρηγορότερο Audi S3 να δεχθεί μία ελαφριά ανανέωση η οποία μάλιστα το κάνει πλέον ταχύτερο από το Golf R.

Close

Η σπορ έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου θα συνεχίσει να προσφέρεται τόσο και σε Sporttback όσο και σε σεντάν αμάξωμα με τις αλλαγές να είναι τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές.

 

Close

 

Όσον αφορά τις πρώτες, το ανανεωμένο Audi S3 λαμβάνει νέα μάσκα, LED προβολείς αλλά και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED Matrix με 4 διαφορετικές φωτεινές επιγραφές.

Close

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος ambient φωτισμός, οροφή με επένδυση μαύρου χρώματος, πεντάλ αλουμινίου, σπορ καθίσματα με πολύ καλή πλευρική στήριξη αλλά και μικρές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

 

 

Το «ζουμί» της ανανέωσης είναι κάτω από το καπό

Το ανανεωμένο Audi S3 εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο TFSI βενζινοκινητήρα 2 λίτρων ο οποίος πλέον αποδίδει 333 άλογα και 420 Nm ροπής (+23 άλογα και +20 Nm ροπής από πριν).

 

 

Πλέον το 0-100 έρχεται σε 4.7 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250χλμ./ώρα τη στιγμή που οι αναβαθμίσεις έχουν περάσει και στο αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο S tronic το οποίο κάνει αλλαγές πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα το παρών δίνει και η λειτουργία διαχωρισμού ροπής δίνοντας τη δυνατότητα για εναλλασσόμενη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών.

 

 

Λοιπές αναβαθμίσεις

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές και την αναβάθμιση του κινητήρα, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν το νέο Audi S3 καλύτερο σε όλα του. Υπάρχουν έξι συνολικά προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης, με ένα εξ αυτών, το Dynamic Plus, να κάνει το πίσω μέρος ακόμα πιο παιχνιδιάρικο. Υπάρχει φυσικά και σπορ ανάρτηση ως στάνταρ η οποία είναι κατά 15χλστ. χαμηλωμένη ενώ τα φρένα είναι και αυτά ενισχυμένα. Οι μπροστινοί δίσκοι είναι 357χλστ. με διπίστονες δαγκάνες.

Η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει αυτό το τρίμηνο με την τιμή του στη Γερμανία να αρχίζει από τα 55.600 ευρώ.