16 Αυγ., 2018 Ώρα 23:45

Αυτή είναι η νέα BMW Z4

Thumbnail

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν ήδη οι πρώτες φωτογραφίες της καινούργιας BMW Z4. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες το αυτοκίνητο έχει πιο δυναμικά και σπορ χαρακτηριστικά, περισσότερες καμπύλες και ένα μοναδικό πίσω σχήμα. Το καπό παραμένει μακρύ και μυώδες, το παρμπρίζ έχει έντονη κλίση, ενώ αεραγωγοί υπάρχουν τόσο εμπρός, όσο και στο πλάι.

Η νέα Z4 διαθέτει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, διαχύτη, ευμεγέθεις απολήξεις της εξάτμισης, ζάντες 10 ακτινών και φυσικά τα γνωστά roll bar πίσω από τα προσκέφαλα για την ασφάλεια των επιβατών.

Βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής, αλουμίνιο και μαγνήσιο, με το βάρος να κυμαίνεται στα 1.400 κιλά περίπου, παρά τις αυξημένες διαστάσεις.

Στην καμπίνα, διακρίνεται ο εντυπωσιακός ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων iDrive. Η εικόνα του σαλονιού είναι πιο κομψή και σπορτίφ σε σχέση με την απερχόμενη Z4, τα καθίσματα πιο αναπαυτικά και οι διακόπτες πιο εργονομική.

Η BMW Ζ4 θα κατασκευάζεται μαζί με τη νέα Toyota Supra στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία.