Νέα μοντέλα

20 Aug, 2018 Ώρα 15:39

Ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος κινητήρας στη νέα BMW 3 Series

Thumbnail

Η βαυαρική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες φωτογραφίες από το Nurburgring, όπου πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της 3 Series, καθώς και κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. 

Close

Η καινούργια 3άρα αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το φθινόπωρο. Φέρει την κωδική ονομασία G20 και έχει πιο εκλεπτυσμένη σχεδίαση και σπορ αισθητική. Όπως αναφέρει η BMW, διαθέτει νέα ανάρτηση, αμορτισέρ, φρένα και σύστημα διεύθυνσης, με την οδική συμπεριφορά και την άνεση να έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά. 

 

Close

 

Close

Χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και CFRP, το βάρος έχει μειωθεί κατά 55 κιλά. Τα μετατρόχια είναι πιο φαρδιά, η δομή του πλαισίου ενισχυμένη και η ακαμψία αυξημένη. Το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 10 χλστ., με την κατανομή του βάρους να είναι στο 50:50. 

Προαιρετικά θα προσφέρεται με ανάρτηση M Sport, πρωτοποριακά αμορτισέρ με συνεχώς μεταβαλλόμενη απόσβεση, σύστημα διεύθυνσης «Variable Sports Steering»  για μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς και M Sport διαφορικό με ενεργό κλείδωμα.

 

 

Όσον αφορά στους κινητήρες, η 3 Series θα εφοδιάζεται με το ισχυρότερο τετρακύλινδρο μοτέρ που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε BMW. Αν και δεν επιβεβαιώνεται, λέγεται, ότι, αποδίδει 265 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων, καλύπτοντας πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d-TEMP. 

Φυσικά, θα υπάρχουν και άλλες επιλογές βενζινοκινητήρων και diesel, απόδοσης από 136 έως 380 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα την έκδοση. Τέλος, δεν θα λείπουν οι plug-in hybrid εκδοχές. 

19 Apr, 2024 Ώρα 13:53

Περισσότερα άλογα και πιο sexy εμφάνιση για το νέο Audi E-Tron GT

Thumbnail

Με μία σειρά φωτογραφιών που έδωσε στην δημοσιότητα, η Audi αποκαλύπτει το E-Tron GT, ανακοινώνοντας επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στην ισχύ και ένα εξελιγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης.

Close

Ακολουθώντας τα χνάρια της πρόσφατα ανανεωμένης Porsche Taycan, η νέα έκδοση του κορυφαίου ηλεκτρικού Audi υπόσχεται αυξημένη ισχύ, ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης, διευρυμένη αυτονομία και την εισαγωγή μιας νέας παραλλαγής RS Performance.

Προγραμματισμένο για ανανέωση στα μέσα του κύκλου ζωής του, το E-Tron GT ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις του αντίστοιχου μοντέλου της Porsche.

Close

 

 

Στις φωτογραφίες βλέπουμε διακριτικές αλλαγές, ιδιαίτερα στον μπροστινό προφυλακτήρα και τον πίσω διαχύτη. Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες αλουμινίου βελτιστοποιημένες για καλύτερη αεροδυναμική.

Μηχανικά, το 2025 E-Tron GT αναμένεται να φιλοξενεί πιο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και να διαθέτει ταχύτερη χωρητικότητα φόρτισης, που ενδεχομένως να φτάνει τα 320 kWh σε σύγκριση με τα προηγούμενα 270 kWh.

Σε επιλεγμένες εκδόσεις μπορεί να τοποθετηθεί μια μεγαλύτερη μπαταρία 105 kWh, η οποία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία σε σχέση με την τρέχουσα μονάδα 93,4 kWh.

Επιπλέον, μια νέα ναυαρχίδα RS Performance, που αναμένεται να ξεπεράσει την ισχύ του απερχόμενου RS E-Tron GT των 646, αλλά να υπολείπεται των 952 ίππων της Porsche Taycan Turbo S, θα επισφραγίσει την ανανεωμένη γκάμα.

Close

Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο σύνολο είναι ένα προηγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης που μοιάζουν με την τεχνολογία Active Ride της Porsche.