Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross - 4ος γύρος: BΕΛΓΙΟ

Σαρωτικοί οι οδηγοί της Monster στον αγώνα στο Βέλγιο

Η επίσκεψη του πρωταθλήματος World Rallycross της FIA στο Mettet του Βελγίου υπόσχεται πάντα δράμα και δράση, στον θεσμό που υποστηρίζεται για ακόμη μια χρονιά από την Monster Energy.  Μπροστά από 25.000 λάτρεις του θεσμού, οι Johan Kristoffersson και Petter Solberg κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη και τρίτη θέση του βάθρου με τα PSRX Volkswagen Polo GTI Supercars τους. Μετά από δύο μέρες επιτυχιών, τόσο στα προκριματικά όσο και στο τελικό, κατάφεραν να βάλουν τέλος στη φετινή κυριαρχία του Mattias Ekström. Οι Kristoffersson και Solberg πήραν την νίκη και στους τέσσερεις προκριματικούς γύρους αλλά και τις θέσεις ένα και δυο στους δυο ημιτελικούς. Ο τελικός όμως ήταν μια δύσκολη υπόθεση για όλους!

Ο οδηγός της Hoonigan Racing Division Ken Block λίγο έλειψε να φτάσει και αυτός στον τελικό ωστόσο ο Αμερικανός λόγω προβλήματος στην ανάρτηση του Ford Focus RS RX του, βγήκε εκτός αγώνα στην έξοδο του Joker Lap από τον ημιτελικό. Για τον Bakkerud, που έφθασε στον τελικό, τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά, καθώς ο άλλος οδηγός της Hoonigan Racing Division έπεσε θύμα της μάχης Hansen-Solberg. Ο Νορβηγός έχασε το πίσω μέρος του Polo του και χτύπησε εκτός πίστας τον Bakkerud, βάζοντας έτσι ένα τέλος στον αγώνα του. Ο Hansen με την σειρά του, είχε κλατάρισμα προς το τέλος του τελικού και δεν κατάφερε να κρατηθεί στην πρωτοπορία για την νίκη, μαζεύοντας όμως τη δεύτερη θέση. Έξοδο είχε και ο Loeb στον τελικό χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει περισσότερους βαθμούς.

Δείτε εδώ βίντεο απο τον αγώνα!

Ο νικητής του αγώνα,
Johan KristofferssonPSRX Volkswagen World RX Team Sweden – δήλωσε: «Είναι ξεχωριστό το συναίσθημα. Μίλησα πολλές φορές με τον Petter φέτος για το τι χρειάζεται να κάνουμε για να κερδίσουμε, και είμαι πανευτυχής που το κατάφερα εδώ και για το τι καταφέραμε για την Volkswagen Motorsport που μας ετοιμάζει καταπληκτικά αυτοκίνητα. Το αυτοκίνητο μου ήταν τέλειο, από τα δοκιμαστικά μέχρι και την τελευταία στροφή του τελικού, εκεί που μετράνε όλα. Δεν θα μπορούσαν να πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα για εμάς. Η θέση της PSRX Volkswagen Sweden βελτιώνεται στο πρωτάθλημα των ομάδων, και έχουμε κλείσει κατά πολύ την απόσταση  από τον Mattias Ekström και τον Petter».

 

 

Ο επόμενος γύρος θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία στις 27 και 28 Μαΐου.

 

Βαθμολογία οδηγών (4ος Γύρος)

FIA WORLD RALLYCROSS

1 Mattias EKSTRÖM               AUDI S1                       101

2 Johan KRISTOFFERSSON VW POLO GTI              98

3 Petter SOLBERG                VW POLO GTI               87

4 Timmy HANSEN                 PEUGEOT 208              72

5 Sebastien LOEB                  PEUGEOT 208             62       

6 Andreas BAKKERUD          FORD FOCUS RS        52

7Timo SCHEIDER                  FORD FIESTA              50

8 Toomas HEIKKINEN           AUDI S1                        40       

9 Ken BLOCK                         FORD FOCUS RS        39

10 Reinis NITISS                    AUDI S1                        37