Ανανέωση και νέοι κινητήρες (από 1.000κ.εκ.) για το Fiat 500X

28 Αυγ., 2018 Ώρα 21:19

Με νέα εμφάνιση, καλύτερο ποιοτικά εσωτερικό και νέους κινητήρες 1.0 και 1.3 λίτρων (με 120 και 150 ίππους αντίστοιχα) θα κάνει την εμφάνισή του στις αγορές το ανανεωμένο Fiat 500X. Το ιταλικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από το Φθινόπωρο και θα εφοδιάζεται και με νέες τεχνολογίες όπως και σύγχρονα στοιχεία.

Ο εξοπλισμός είναι πιο πλούσιος από ποτέ, με την ιταλική φίρμα να εμπλουτίζει το αυτοκίνητο με κάθε λογής σύστημα άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Μάλιστα, ορισμένες τεχνολογίες, όπως αυτή της αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition) και διόρθωσης πορείας (Lane Assist), προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό.
Επιπλέον δεν λείπουν τα συστήματα επόπτευσης τυφλού σημείου (Blind Spot Alert), διατήρησης ασφαλούς απόστασης (Safety Distance Manager), αυτόματου φρεναρίσματος (Autonomous Emergency Brake), αυτόματης λειτουργίας της μεγάλης σκάλας των φώτων και η κάμερα οπισθοπορείας.

 

Οι νέοι κινητήρες

Το 500X είναι το πρώτο μοντέλο της Fiat που εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης της σειράς Firefly. Τα μοτέρ καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro 6/D-TEMP και διακρίνονται για την άριστη λειτουργία, την απόδοση και την οικονομία. Ο 1.000άρης αποδίδει 120 και 190 Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ ο μεγαλύτερος των 150 ίππων και 270 Nm ροπής εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT6.

Στην γκάμα, υπάρχουν ακόμη ο 1.6 E-Torq με τους 110 ίππους και ο 1.6 Turbo Diesel MultiJet II των 120 ίππων, προδιαγραφών Euro 6/D.

 

Δείτε Επίσης