30 Αυγ., 2018 Ώρα 20:50

H ηλεκτρική Vespa Elettrica μπαίνει στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο

Thumbnail

Ακολουθώντας το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στην τελευταία EICMA, o Όμιλος Piaggio θα ξεκινήσει την παραγωγή της Vespa Elettrica μέσα στον Σεπτέμβριο.

Η πολυαναμενόμενη ηλεκτρική έκδοση του πιο διάσημου και αγαπημένου σκούτερ στον κόσμο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Pontedera, στην επαρχία της Pisa, εκεί όπου γεννήθηκε η πρώτη Vespa την άνοιξη του 1946, αποτελώντας σήμερα έναν από τους παγκόσμιους τεχνολογικούς ηγέτες σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή προηγμένων λύσεων μετακίνησης.

Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου θα υπάρχει δυνατότητα κράτησης για τα  πρώτα οχήματα, μόνο μέσω διαδικτύου στην αποκλειστική ιστοσελίδα, με πρωτοποριακά «all inclusive» πακέτα χρηματοδότησης μαζί με τους συμβατικούς τρόπους αγοράς. Η τιμή της θα συμβαδίζει  με το ανώτερο όριο της τρέχουσας γκάμας Vespa.

Η παρουσίαση της Vespa Elettrica θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας από τα τέλη Οκτωβρίου ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο και να συνδυαστεί  χρονικά με την Διεθνή Έκθεση EICMA 2018 στο Μιλάνο. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα επεκταθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία από τις αρχές του 2019.

Τεχνολογία από άλλον... πλανήτη

Η Vespa Elettrica αποτελεί το πρώτο βήμα για τον Όμιλο Piaggio προς την κατεύθυνση μίας εμπλουτισμένης διασύνδεσης μεταξύ οχημάτων και ανθρώπων χειριστών. Η Vespa Elettrica θα είναι έτοιμη να εξοπλιστεί στο προσεχές μέλλον με λύσεις  που αναπτύσσονται επί του παρόντος για το Gita - το ρομπότ που βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού από την Piaggio Fast Forward στη Βοστώνη (το οποίο θα εισέλθει στην παραγωγή στις αρχές του 2019) – όπως τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που προσαρμόζονται και ανταποκρίνονται στα ανθρώπινα δεδομένα και ερεθίσματα. Θα αναγνωρίζουν ανθρώπους και άλλα οχήματα κινούμενα στην περιοχή, θα διευρύνουν την ικανότητα του χειριστή να ανιχνεύει πιθανούς κινδύνους και ευκαιρίες και θα παρέχουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα χαρτογράφησης και κίνησης, συμβάλλοντας στη βελτίωση του σχεδιασμού των υποδομών μετακίνησης στα σημερινά αστικά κέντρα. Πάνω από όλα, αυτά τα οχήματα νέας γενιάς θα γνωρίζουν σε βάθος τους χειριστές τους: θα τους αναγνωρίζουν χωρίς κλειδιά, προβλέποντας τις επιλογές οδήγησης, αλληλοεπιδρώντας με άλλες συσκευές και οχήματα στον δρόμο και επιτρέποντας επίπεδα εξατομίκευσης  που σήμερα δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.

Να σημειώσουμε πως το εμπορικό σήμα Vespa σήμερα βιώνει μία από τις πιο επιτυχημένες στιγμές της ιστορίας της, με πάνω από ενάμιση εκατομμύριο πωλήσεις οχημάτων μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έκλεισε με περίπου 10% αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.