Τεχνολογία

17 May, 2017 Ώρα 10:09

Τα πρώτα videos από τα τούνελ του Elon Musk που έρχονται να λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Thumbnail

Πριν από μερικές ημέρες η Offsite Tech μας έδειξε το πολύ ενδιαφέρον concept του Elon Musk και της Boring Company για την κατασκευή υπόγειων τούνελ που θα βοηθήσουν στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στις μεγάλες πόλεις. Όπως πάντα, ο Musk δεν έμεινε μόνο στα λόγια και μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram παρουσίασε τις πρώτες δοκιμές ενός υπόγειου ηλεκτρικού τρόλεϊ που θα μεταφέρει τα οχήματα μέσα από τα τούνελ με ταχύτητες έως 200km/h.

Close

Το πρώτο τούνελ της Boring Company είναι κατασκευάζεται ήδη για να συνδέσει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Los Angeles με το Culver City και το Sherman Oaks στην Καλιφόρνια. Παράλληλα, ο Musk σημειώνει ότι στο κοντινό μέλλον θα κατασκευαστούν περισσότερα τουνελ για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Los Angeles.

 

Close

 

23 Feb, 2024 Ώρα 14:06

Το φορητό wallbox που κάνει τη φόρτιση παιχνίδι

Thumbnail

Η Mercedes με το Flexible Charging System Pro έχει ως στόχο να κάνει πιο απλή και αποτελεσματική τη διαδικασία φόρτισης. Η γερμανική εταιρεία το ονομάζει «μεταφερόμενο wallbox» και αναλαμβάνει τα πάντα μετά αφού ο οδηγός συνδέσει τη πρίζα με το αυτοκίνητο.

Close

Η συσκευή αυτή είναι συμβατή με τους περισσότερους τύπους πριζών στην Ευρώπη και είναι ικανό να παρέχει φόρτιση με ισχύ έως και 22 kW. Ο φορτιστής αυτός είναι φορητός και μπορεί να αποθηκευτεί στο αυτοκίνητο, για χρήση ακόμα και σε δημόσιο σημείο φόρτισης, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και στον τοίχο του γκαράζ του κατόχου του οχήματος.

 

Close

 

Όσον αφορά την ασφάλεια, η συσκευή διαθέτει αυτόματη ανίχνευση και ρύθμιση της βέλτιστης ισχύος φόρτισης, καθώς επίσης έχει και αισθητήρες θερμοκρασίας. Επίσης είναι αδιάβροχη, τόσο σε βροχή, όσο και σε σύντομη «βύθιση» σε νερό.

Close

Το σύστημα αυτό είναι συμβατό με όλα τα ηλεκτρικά και Plug-in Hybrid αυτοκίνητα που διαθέτουν βύσμα τύπου 2. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, για να αποδώσει τα μέγιστα θα πρέπει να τοποθετηθεί στο όχημα ένας ενσωματωμένος φορτιστής (κωδικός 84B) που επιτρέπει να φτάσει έως και τα 22 kW ισχύος.

Οι ενημερώσεις γίνονται απομακρυσμένα (over-the-air), ενώ ο κάτοχος μπορεί να ελέγχει τη διαδικασία μέσω της εφαρμογής Mercedes-Benz Charger App στο κινητό του.

Το σύστημα φόρτισης Pro συνοδεύεται από μια ποιοτική τσάντα με το σήμα της Mercedes-Benz, που κρατά τακτοποιημένα όλα τα εξαρτήματα. Το βάρος του συστήματος είναι 5 κιλά, επιτρέποντας έτσι την εύκολη μεταφορά του. Σε αυτή τη φάση είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία, ενώ σχεδιάζεται η διαθεσιμότητά του και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.