Το BMW Group κατασκευάζει νέο Κέντρο Προσομοίωσης Οδήγησης

05 Σεπ., 2018 Ώρα 22:10

Το νέο κέντρο προσομοίωσης οδήγησης του BMW Group παίρνει σάρκα και οστά στην περιοχή Milbertshofen του Μονάχου. Στα μέσα Αυγούστου, η εταιρία ξεκίνησε την κατασκευή της παγκοσμίως πιο προηγμένης εγκατάστασης για την προσομοίωση πραγματικών συνθηκών οδήγησης στο κέντρο έρευνας και καινοτομίας FIZ, στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Το νέο κτίριο παρέχει μοναδικές δυνατότητες για εικονικές δοκιμές προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και καινοτόμων φιλοσοφιών απεικόνισης και ελέγχου και θα ενισχύσει το δυναμικό του BMW Group στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης. Αξιοσημείωτο στοιχείο του εξοπλισμού είναι ένας προσομοιωτής υψηλής πιστότητας, στον οποίο διαμήκεις, εγκάρσιες και περιστροφικές κινήσεις ενός οχήματος μπορούν να αναπαράγονται ταυτόχρονα και επομένως πολύ ρεαλιστικά. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανικοί της BMW θα μπορούν να “φέρουν το δρόμο στο εργαστήριο,” ώστε να κάνουν έρευνα σαν να εργάζονται σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

 

Για πρώτη φορά, αστικές συνθήκες οδήγησης  – μία ιδιαίτερη πρόκληση στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης -  θα αναπαράγονται ρεαλιστικά, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η απόκριση του οχήματος. Καλύπτοντας μία συνολική επιφάνεια εμβαδού 11,400 m2, η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει 14 προσομοιωτές και εργαστήρια ευχρηστίας όπου θα απασχολούνται 157 άτομα. Το τμήμα έρευνας του BMW Group σχεδιάζει να ξεκινήσει εργασίες εδώ το 2020. Το ύψος της επένδυσης στο νέο κέντρο προσομοίωσης οδήγησης υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
 

 

Δείτε Επίσης