06 Σεπ., 2018 Ώρα 20:01

Μετά το “Hey Mercedes” έρχεται και το “Hey BMW”

Thumbnail

Από το Μάρτιο του 2019, ένας έξυπνος, ψηφιακός βοηθός στο αυτοκίνητο θα απαντά στο χαιρετισμό “Hey BMW”.  Αυτό θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν το όχημα και να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες και τις πληροφορίες του, χρησιμοποιώντας απλά τον προφορικό λόγο. Στο μέλλον, ο προσωπικός βοηθός θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του οδηγού και εκτός αυτοκινήτου, είτε στο σπίτι μέσω ενός έξυπνου ηχείου ή σε εξωτερικό χώρο μέσω smartphone.

Επιπλέον, θα είναι πιο συμβατός με άλλους φωνητικά ελεγχόμενους ψηφιακούς βοηθούς στο μέλλον, δημιουργώντας ένα σημείο σύνδεσης με τα ραγδαία αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα. Χάρη στη σύνδεση με το Open Mobility Cloud της BMW και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού αναβαθμίζονται συνεχώς. Οι τακτικές ενημερώσεις είτε μέσω smartphone ή στο αυτοκίνητο μέσω της λειτουργίας Remote Software Upgrade θα επεκτείνουν την προσφερόμενη γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων. 

 

Οι BMW αποκτούν ψηφιακό χαρακτήρα.  

 

Το σύστημα Intelligent Personal Assistant της BMW μαθαίνει ‘ρουτίνες’ και συνήθειες, κάτι που αξιοποιεί στη συνέχεια υπό κατάλληλες συνθήκες. Βοηθάει τον οδηγό, μαθαίνει τις προτιμήσεις του και είναι πλήρως κατατοπισμένο για τις επιθυμητές ρυθμίσεις π.χ. τη θέρμανση των καθισμάτων ή τα μέρη που επισκέπτονται συχνότερα (“Πήγαινέ με στο σπίτι”). Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, συγκριτικά με άλλους ψηφιακούς βοηθούς του είδους, είναι ότι οι οδηγοί μπορούν να του δώσουν ακόμα και όνομα (για παράδειγμα, “Charlie” ή “Joy”), εξατομικεύοντας ακόμα περισσότερο την προσωπικότητά του. Ο βοηθός, όχι μόνο περιμένει την κάθε εντολή του οδηγού, αλλά είναι πάντα σε ετοιμότητα για να τον βοηθήσει η να συνομιλήσει μαζί του για θέματα γενικού ενδιαφέροντος (“Hey BMW, ποιο είναι το νόημα της ζωής;”).

Είναι εξοικειωμένος με τις λειτουργίες του οχήματος και μπορεί να τις διαχειριστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις. Με τη φράση “Hey BMW, κρυώνω”, το BMW Intelligent Personal Assistant ενεργοποιείται για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα. Ενώ η υπάρχουσα έκδοση ήδη μπορεί να απομνημονεύσει τις επιθυμητές ρυθμίσεις,  η συνεχής τεχνολογική πρόοδος θα του επιτρέπει να μαθαίνει όλο και περισσότερες προτιμήσεις και αγαπημένες ρυθμίσεις στο μέλλον. Ο βοηθός βελτιώνεται συνεχώς με κάθε νέα εντολή, ερώτηση ή ρύθμιση. Τη βάση όλου αυτού θα αποτελεί το φορητό, ψηφιακό προφίλ του πελάτη – το BMW ID - που συνδέει το αυτοκίνητο με τον πελάτη και τον ψηφιακό του κόσμο.

 

 

Aπό το Μάρτιο του 2019

Το Intelligent Personal Assistant θα διατίθεται σε βασική έκδοση με voice control (φωνητικό έλεγχο) σε 23 γλώσσες και αγορές από το Μάρτιο του 2019.