Πρώτη επίσημη παρουσίαση των BMW X3 M και BMW X4 M

08 Σεπ., 2018 Ώρα 23:53

Η BMW M GmbH επεκτείνει τη γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Ο κλασικός, σπορ χαρακτήρας των μοντέλων BMW θα ‘περάσει’ σε δύο ακόμα εκδόσεις της οικογένειας BMW X, η παραγωγή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων DTM στο Nürburgring, το Σαββατοκύριακο 7 – 9 Σεπτεμβρίου 2018, πρωτότυπες BMW X3 M και BMW X4 M θα δοκιμαστούν στην πίστα. Αυτό σημαίνει ότι τα καμουφλαρισμένα οχήματα προ-παραγωγής θα κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση.

 

Nürburgring και... τέλος

Στο Nürburgring, κατά παράδοση, ολοκληρώνεται το τελικό στάδιο δοκιμών και το πρόγραμμα σεταρίσματος για το συνολικό πακέτο M, που περιλαμβάνει σύστημα κίνησης, ανάρτηση και αεροδυναμική.
Με μεγάλους αεραγωγούς μπροστά, ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα M και σύστημα εξαγωγής με τέσσερις απολήξεις ενσωματωμένες στην πίσω ποδιά, τα οχήματα ήδη φέρουν τα χαρακτηριστικά ενός μοντέλου BMW M σε αρχικό στάδιο της διαδικασίας εξέλιξής τους.

Μέρος της διαδικασίας εξέλιξης είναι το τελικό ‘tuning’ της τεχνολογίας M xDrive που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στη νέα BMW M5. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται στις X3 M και X4 M για να εξασφαλίζει εξαιρετική και χωρίς διακοπές μεταφορά ισχύος σε όλους τους τροχούς, με στόχο τις υψηλές επιδόσεις. Η εξέλιξη του συστήματος τετρακίνησης για τις απαιτήσεις των μοντέλων M εγγυάται μέγιστη ελκτική πρόσφυση και κατανομή ροπής χωρίς απώλειες, για την επίτευξη μιας άκρως δυναμικής συμπεριφοράς. Με τη συμβολή του ενεργού πίσω διαφορικού Μ, το δυναμικό στρίψιμο, η ευελιξία και η ακριβής συμπεριφορά των X3 M και X4 M ανεβαίνουν σε πολύ ψηλό επίπεδο.

 

 

 

Δείτε Επίσης