Νέα μοντέλα

12 Sep, 2018 Ώρα 12:05

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLE

Thumbnail

Μετά από μια σειρά spy φωτογραφιών και teaser videos, η Mercedes παρουσιάζει την νέα GLE. Το μοντέλο τοποθετηθεί απέναντι από την BMW X5, το Audi Q7, το Volvo XC90 κτλ και βασίζεται στην MRA πλατφόρμα.

Close

Είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο της κατηγορίας του, μιας και έχει αεροδυναμική συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 Cd (0,32 Cd η προηγούμενη γενιά), με το μεταξόνιο να μεγαλώνει κατά 8 εκατοστά, φτάνοντας τα 2.995 mm. Αυτό σημαίνει περισσότεροι χώροι για τους πίσω επιβάτες, με το μοντέλο να προσφέρεται και σε επταθέσια διάταξη.

 

Close

 

Close

Αρχικά θα προσφέρεται στην έκδοση GLE 450 4Matic που φορά έναν ήπιο υβριδικό 3,0-λιτρο turbo εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 367 ίππων με 500 Nm ροπής, με τον ηλεκτροκινητήρα να παράγει επιπλέον 22 άλογα και 250 Nm ροπής μέσω της λειτουργίας EQ Boost. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η νέα GLE θα προσφέρεται επίσης με κινητήρες πετρελαίου, βενζίνης, όπως και plug-in υβριδικό σύστημα.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας φέρει μεταξύ άλλων το Active Distance Assist Distronic με LiveTraffic, ενώ E-Active Body Control System χρησιμοποιεί ένα 48-volt ηλεκτρικό σύστημα που ρυθμίζει την αερανάρτηση κάθε τροχού ξεχωριστά.

 

 

Στο εσωτερικό συναντάμε το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX με οθόνη αφής 12,3″ και με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″. Επίσης συναντάμε LED κρυφό φωτισμό, επαγωγικό ασύρματο φορτιστή smartphones, δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, head-up display όπως και μεταλλικά/αλουμινένια μέρη. Το σύστημα Energizing κάνει μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις των μπροστά καθισμάτων ανάλογα με τις κινήσεις του σώματος των επιβατών.

Ντεμπούτο θα κάνει στην έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από τις αρχές του 2019.

22 Mar, 2024 Ώρα 11:44

Έτσι θα είναι το Epiq, το μικρό, ηλεκτρικό SUV της Skoda

Thumbnail

Epiq θα λέγεται τελικά το νέο, μικρό ηλεκτρικό SUV της Skοδα, το μήκος του οποίου θα είναι 4,10 μέτρα.

Close

Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις οι χώροι στο εσωτερικό, σύμφωνα και με την παράδοση της μάρκας, αναμένονται να είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και ενδεικτικό για αυτό είναι το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων του πρωτοτύπου. Που στην πράξη δεν θα διαφοροποιείται πολύ από το μοντέλο παραγωγής.

 

Close

 

Η σχεδίαση του οποίου θα ακολουθεί τη νέα αισθητική προσέγγιση της μάρκας που ονομάζεται Modern Solid. Η οποία χαρακτηρίζεται, τουλάχιστον στο πρωτότυπο, από απλές, καθαρές γραμμές, και ένα χαρακτηριστικό εμπρός μέρος. Στο οποίο κυριαρχεί τόσο η μάσκα Tech Desk που είναι η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής των Skoda, όσο και ένας ιδιαίτερα τονισμένος προφυλακτήρας.

Close

Χαρακτηριστική είναι και η φωτεινή ταυτότητα, σχήματος “Τ” εμπρός και πίσω, η οποία επεκτείνεται και στα φτερά.

Απλό, σχεδόν μινιμαλιστικό, θα είναι και το εσωτερικό, καθώς η σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid, που είχε κάνει αρχικά την εμφάνισή της στο πολύ πιο μεγάλο Vision 7S concept, εφαρμόζεται για πρώτη φορά και στο διάκοσμο του Epiq.

 

 

Oπτικά κυριαρχεί η μεγάλη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι Simply Clever πρακτικές λύσεις που παραδοσιακά έχουν τα Skoda. Πέρα από το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων που προαναφέραμε μεγάλοι, για τα δεδομένα των B-SUV, θα είναι και οι χώροι για τους επιβάτες.

Η αυτονομία του νέου μικρού SUV της Skoda αναμένεται να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα με τη μεγάλη μπαταρία των 56,0 kWh -η πιο μικρή θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 38,0 kWh- ενώ η μπαταρία του θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε εξωτερικούς καταναλωτές.

Η τιμή του νέου Skoda Epiq, όταν του χρόνου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, αναμένεται να ξεκινά από τις 25.000 ευρώ. Πριν από τυχόν επιδοτήσεις.