12 Σεπ., 2018 Ώρα 22:11

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Audi Q3

Thumbnail

Η νέα γενιά του Q3 είναι πλέον γεγονός και ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα πέρασαν την γραμμή παραγωγής. Το γερμανικό μοντέλο κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Gyor της Ουγγαρίας, δίπλα στα A3 Sedan και ΤΤ.

Το νέο Q3 αναβαθμίστηκε ριζικά τόσο από πλευράς σχεδίασης όσο και τεχνολογιών. Η αύξηση των διαστάσεων του αμαξώματος έχει ωφελήσει σημαντικά τους διαθέσιμους χώρους στο εσωτερικό, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα συστήματα.

 

Το λανσάρισμα στις αγορές της Ευρώπης θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα και αρχικά θα διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα. Στη βάση τοποθετείται ο 1.5 TSI απόδοσης 130 και 150 ίππων, με τον 2.0 TSI των 190 και 250 ίππων να ακολουθεί. Στους diesel υπάρχει ο 2.0 TDI με τους 150, 190 και 240 ίππους. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο S Tronic, ενώ οι ισχυρότερες εκδόσεις φέρουν και σύστημα τετρακίνησης Quattro.

Αργότερα, θα προστεθούν στην γκάμα μία plug-in hybrid έκδοση που συνδυάζει τον 1.5 TSI με έναν ηλεκτροκινητήρα, αλλά και οι κορυφαίες SQ3 και RS Q3.