Αέρας ανανέωσης για το Renault KADJAR

12 Σεπ., 2018 Ώρα 22:25

Το Renault KADJAR, που παρουσιάστηκε το 2015, κατάφερε να καθιερωθεί στη δημοφιλή κατηγορία των SUV όπου πούλησε 450.000 αυτοκίνητα σε 50 χώρες.

Το KADJAR έρχεται αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς για να ανεβάσει σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα την αισθητική, την άνεση και το δυναμισμό. Η εμφάνισή του διατηρεί τις γνώριμες γραμμές, αλλά υιοθετεί πινελιές που το κάνουν να δείχνει πιο φρέσκο και πιο ποιοτικό. Το εσωτερικό του είναι ανασχεδιασμένο με έμφαση στην άνεση, την ποιότητα και τον εργονομικό σχεδιασμό, προάγοντας την ευχρηστία και την καθημερινή εμπειρία συμβίωσης μαζί του.

 

Επίσης εξοπλίζεται με εντελώς νέους κινητήρες βενζίνης και diesel. Το νέο Renault KADJAR εξοπλίζεται με το νέο κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe, προϊόν συνεργασίας της συμμαχίας Renault με την γερμανική Daimler. Ο συγκεκριμένος αποδίδει πολύ καλά στις χαμηλές στροφές, χάρη στην εξαιρετική του ροπή, που φτάνει τα 270 Nm. Παράλληλα, εξοπλίζεται με φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων (Gasoline Particulate Filter), ένα τεχνικό γνώρισμα κυρίως των κινητήρων πετρελαίου. Ο 1.3 TCe GPF είναι διαθέσιμος σε 4 εκδόσεις, με 140 ίππους και 160 ίππους, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος αυτός κινητήρας έχει υποβληθεί σε 40.000 ώρες δοκιμών πάνω σε πάγκο, που ισοδυναμεί με 14 έτη λειτουργίας για 8 ώρες την ημέρα!

 

Όσον αφορά τους κινητήρες diesel o Blue dCi 115, των 1.461 κ.εκ. αποδίδει 5 ίππους και 10 Nm (260 Nm) περισσότερη ροπή από τον αντίστοιχο κινητήρα προηγούμενης γενιάς, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων.  Ο Blue dCi 150, των 1.749 κ.εκ. αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Με ισχύ αυξημένη κατά 20 ίππους από το μοτέρ που αντικαθιστά, και κορυφαία ροπή 340 Nm, είναι σχεδιασμένος για εξαιρετική απόδοση. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ διατίθεται σε εκδόσεις 4x2 και 4x4.

 

Δείτε Επίσης