Νέα μοντέλα

14 Sep, 2018 Ώρα 12:38

Επίσημο: Toyota Yaris GR Sport και Yaris Y20

Thumbnail

Πριν ένα χρόνο, η Toyota παρουσίασε την GR Sport γκάμα μοντέλων, και το πρώτο αυτής για την Ευρώπη είναι το νέο Yaris GR Sport. Αυτό θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού στις 2 Οκτωβρίου και θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018.

Close

Τα αρχικά της GR Sport έκδοση προέρχονται από το Gazoo Racing, με την Toyota να διαβαθμίζει σε τρία διαφορετικά “επίπεδα” τα μοντέλα επιδόσεων, με το GR Sport να βρίσκεται στη βάση, να ακολουθεί το GR, ενώ στη κορυφή συναντάμε τα GRMN μοντέλα.

 

Close

 

Close

Το νέο Yaris GR Sport είναι αποκλειστικά διαθέσιμο σε 5-θυρο αμάξωμα και κινείται από το υβριδικό σύνολο 1.500 κ.εκ. Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για την απόδοση του, αλλά η υβριδική έκδοση του μοντέλου αποδίδει 100 άλογα και 111 Nm ροπής.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο Yaris GR Sport προσφέρει γνήσια αίσθηση διασκέδασης, καθώς υπάρχουν τροποποιήσεις εμπνευσμένες από το Yaris GRMN, που επικεντρώνονται στην ανάρτηση.

Διαθέτει αμορτισέρ Sachs Performance, νέα μασίφ αντιστρεπτική ράβδο (αντί για κούφια) που βελτιώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του, ενώ το ύψος του αμαξώματος έχει μειωθεί 11 χλστ. σε σχέση με το standard Yaris, με την απόσταση μεταξύ του τροχού και του θόλου να έχει μειωθεί κατά 18 χλστ. Πατάει σε νέες, μαύρες 17άρες ζάντες αλουμινίου, με ελαστικά Bridgestone Potenza RE50 205/45 R17, όπως και το Yaris GRMN.

Εμφανισιακά, το Yaris GR Sport ακολουθεί αυτό του GRMN και υπάρχει μαύρη οροφή, πίσω spoiler, μαύρες γυαλιστερές χειρολαβές, μαύρη μάσκα, μαύρα περιβλήματα καθρεπτών και μαύρα φώτα ομίχλης. Τα φωτιστικά σώματα είναι μοναδικά για το GR Sport, με μαύρες εσωτερικές λεπτομέρειες, υπάρχουν φιμέ πίσω τζάμια, ενώ κόκκινα αυτοκόλλητα μπορούν να προστεθούν στο εμπρός χείλος του προφυλακτήρα και στον πίσω προφυλακτήρα.

Στην καμπίνα, βρίσκουμε νέα μπροστινά καθίσματα επενδυμένα με μαύρο σουέτ υλικό και άσπρες ραφές για αντίθεση και μαύρη επένδυση οροφής. Όταν πατήσεις το start button, στην οθόνη TFT πολλαπλών πληροφοριών εμφανίζεται το λογότυπο GR, με το μοντέλο να είναι εξοπλισμένο με το ίδιο τριάκτικο τιμόνι από το GT86.

 

 

Εκτός του Yaris GR Sport, η Toyota θα παρουσιάσει στην γαλλική έκθεση και την Y20 έκδοση του Yaris, η οποία αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο Yaris. Σηματοδοτεί την 20ή επέτειο από την παρουσίαση του μοντέλου για πρώτη φορά στην έκθεση του Παρισιού το 1998, με το Yaris Y20 Launch Edition να βγαίνει σε περιορισμένη παραγωγή 1.998 αυτοκινήτων.

Αυτό είναι βαμμένο σε χρυσό χρώμα, όμοιο με αυτό που είχε το πρώτο Yaris το 1998, αλλά πλέον υπάρχει διχρωμία με γκρι οροφή. Έπειτα, θα ακολουθήσει σε μαζική παραγωγή η έκδοση εξοπλισμού Y20

 

24 Apr, 2024 Ώρα 13:23

Λαμπερή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Porsche Taycan

Thumbnail

Στη ζωή, βιώνουμε στιγμές γεμάτες μαγεία.

Close

Στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, στιγμές ευφορίας, καθαρής χαράς.

Όπως είναι οι στιγμές στη θέση του οδηγού του νέου Porsche Taycan.

Close

Του μόνου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που υπερδιεγείρει τις αισθήσεις και σε φορτώνει συναισθήματα.

Συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα που δημιούργησαν ακόμη και την δική τους λέξη: Overfeel

Close

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα προσέφερε στους προσκεκλημένους της η Porsche Cyprus στην φαντασμαγορική αποκάλυψη του νέου Porsche Taycan το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Destination Porsche Limassol. 

Μια Overfeel, ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καλλιτέχνης Λουκής Αγρότης, ζωγράφισε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά σε κενό καμβά το νέο Porsche Taycan, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.  Θαυμασμός που διατηρήθηκε αμείωτος, αφού αμέσως μετά ακολούθησαν με ένα πολύ επιβλητικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια του νέου Porsche Taycan.

 

 

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε iced blue διάθεση, στον φωτισμό, τα cocktails και τα εδέσματα της βραδιάς, συμπλήρωσαν μια άκρως ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα.   Ταυτόχρονα με jazz διάθεση οι Γιάννης Μοδίτης και Μιχάλης Τσερκέζος, παρέσυραν το κοινό με την μουσική τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση τα πιο μελωδικά ηχοχρώματα.

Η Παυλίνα Ιακωβίδου Marketing & PR Manager της Porsche Cyprus, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Taycan, η Porsche συνεχίζει να «ανεβάζει» ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση και να χαράζει τον δικό της μοναδικό δρόμο στην νέα εποχή. 

 

 

Η Porsche προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της λεπτομέρειας, να έχουν ρόλο σχεδιαστή στο δικό τους ξεχωριστό Taycan μέσω του online car configurator της εταιρείας που θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_cyprus_/models/taycan/taycan-models/taycan/

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.