Γενικά

17 Sep, 2018 Ώρα 16:03

Μάριος Πουλλίτας - Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου καταγγέλλει τον ΚΣΑ (ΑΑ) στους αθλητές

Thumbnail

Με αφορμή το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των αγώνων η οποία είχε διακοπεί για αρκετούς μήνες προκαλώντας πρόβλημα στα κυπριακά πρωταθλήματα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μάριος Πουλλίτας, εξέδωσε ανακοίνωση - καταπέλτη εναντίον του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (ΑΑ) και συγκεκριμένα του προέδρου του, Αντώνη Μιχαηλίδη, παραθέτοντας την όλη μεταξύ τους επικοινωνία και συζήτηση η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο.

Close

Ο κ. Πουλλίτας αναφέρει στην επιστολή του ότι ο κ. Μιχαηλίδης προσπάθησε να περάσει την ασφαλιστική κάλυψη των αγώνων μέσα από τον ΚΣΑ, σε ένα συμβόλαιο, γεγονός που δεν αποδέχθηκε το Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Κατόπιν της διαφωνίας, ο ΚΣΑ προχώρησε σε καταγγελία του προγραμματισμένου αγώνα πρωταθλήματος ταχύτητας της 16ης Σεπτεμβρίου στο Παραλίμνι, καταγγελία η οποία έπεσε στο κενό.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή - καταπέλτη του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου πιο κάτω.

Close

 

Ενημέρωση Προέδρου Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου επί των εξελίξεων σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη των αγώνων.

Close

Αγαπητοί αθλητές, αθλήτριες, μέλη των σωματείων μελών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, φίλες και φίλοι του αυτοκινηταθλήματος στη Κύπρο.

Νιώθω την υποχρέωση να σας ενημερώσω για τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και αφορούν το άθλημα του αυτοκινήτου στο τόπο μας, τόσο για να μάθετε την πραγματική αλήθεια αλλά και διότι κάποιοι που ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα, με ψέματα και διαστρέβλωση της αλήθειας, προσπαθούν να βλάψουν την Ομοσπονδία μας, τους αθλητές μας και το άθλημα γενικότερα.

Είσαστε όλοι πιστεύω γνώστες για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ασφαλιστικές καλύψεις όλων των πρωταθλημάτων μας με αποτέλεσμα την αναβολή αγώνων όλων των κατηγοριών.

Κατά τη περίοδο των διαβουλεύσεων της Ομοσπονδίας μας με διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες για επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος το οποίο έθετε σε κίνδυνο το μέλλον του αθλήματος, επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α. Αντώνης Μιχαηλίδης αναφέροντας μου ότι ήταν σε διαβουλεύσεις με ένα Ελλαδίτη ασφαλιστή και προσπαθούσε να πετύχει ασφαλιστική κάλυψη για το ράλι Κύπρος αφού και αυτός είχε το ίδιο πρόβλημα. Μου πρότεινε να γίνει ένα ενιαίο ασφαλιστικό συμβόλαιο που θα παρείχε κάλυψη τόσον στις διοργανώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων όσο και στο ράλι Κύπρος, ζητώντας μου να του στείλω όλους τους αγώνες που διοργανώνουν τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας, κάτι και το οποίο έπραξα.

Στη συνέχεια, εγώ με τους συνεργάτες μου, συνέχισα την αναζήτηση ασφαλιστικής κάλυψης με αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες και τελικά καταλήξαμε σε ένα προσχέδιο συμφωνίας με την ασφαλιστική εταιρεία Μινέρβα.

Μετά από μερικές μέρες, ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α. επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί μου για να με ενημερώσει ότι ο Ελλαδίτης ασφαλιστής θα μας στείλει δυο προσφορές, μια για τους αγώνες της Ομοσπονδίας και μια για το ράλι Κύπρος. Εγώ του ανάφερα ότι είχαμε σχεδόν συμφωνήσει με την ασφαλιστική Μινέρβα και ότι δεν μας ενδιέφερε πλέον η εν λόγω προσφορά. Αυτός τότε μου απάντησε κατά λέξη, ‘’εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα οπόταν θα προχωρήσω εγώ μαζί του και εσύ με τη Μινέρβα’’.

Την περασμένη εβδομάδα, πήρα email από τη Διευθύντρια του ΚΣΑ Νάγια Κοντοπούλου με το οποίο μου ζητούσε να της στείλω το ασφαλιστικό συμβόλαιο που είχαμε με την Μινέρβα, γιατί όπως μου ανάφερε, η FIA τους έστειλε επιστολή απαιτώντας να ελέγξει και να εγκρίνει τα ασφαλιστικά συμβόλαια όλων των χωρών μελών της. (αν είναι ποτέ δυνατόν). Επίσης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Πρόεδρο του Κ.Σ.Α., μου ανάφερε ότι του είχε στείλει ο Ελλαδίτης ασφαλιστής ένα ενιαίο συμβόλαιο το οποίο αφού το μελέτησαν, το έχουν στείλει στην F.I.A. και είναι κατά 99% σίγουρος ότι θα εγκριθεί. Μου ανάφερε ότι είναι πολύ καλό και συμφέρει και στις δύο πλευρές και ότι θα έπρεπε να συναντηθούμε για να βρούμε το τι αναλογεί στη κάθε πλευρά αφού το κόστος του ήταν €47,000 και θα έπρεπε να πληρωθεί σε 3 4μηνες δόσεις. Όταν εγώ του ανάφερα ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να μελετηθεί και αποφασιστεί τόσο από το διοικητικό μου συμβούλιο αλλά και από τους νομικούς μας συμβούλους, αυτός μου απάντησε ότι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά καθαρά απαίτηση της F.I.A., ότι μόνο αυτό το συμβόλαιο θα εγκριθεί και ότι η F.I.A. δεν πρόκειται να εγκρίνει το συμβόλαιο της Μινέρβα στο όνομα της Ομοσπονδίας καθώς επίσης όπως μου είπε κατά λέξη ‘’η Μινέρβα μας λέει μπούρδες’’. Εγώ του ξεκαθάρισα ότι δεν απορρίπτω οτιδήποτε και ότι θα προχωρούσα με συνεδρία του Δ.Σ. της Κ.Ο.Α. και θα επανέλθω.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, έστειλα πρόσκληση στα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ο.Α. καθώς και σε κάποια παλιά μέλη προηγούμενων Δ.Σ. και Προέδρων σωματείων, με σκοπό να έχω τις απόψεις και θέσεις μιας πιο διευρυμένης ομάδας ατόμων για να παρθεί και η καλύτερη υπό τις περιστάσεις απόφαση. Δυστυχώς, μια πολύ μικρή μερίδα ατόμων, για δικούς τους λόγους, παρερμήνευσαν το μήνυμα μου το οποίο έλεγε σε όσους κάλεσα ότι ‘’όσοι αγαπάτε την Ομοσπονδία πρέπει να παρευρεθείτε’’, με κατηγόρησαν ότι κάλεσα μόνο όσους αγαπούν την Ομοσπονδία!!! Απλά θέλω να αναφέρω ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά και ποιοι αγαπούν την Ομοσπονδία και ποιοι στάθηκαν τόσα χρόνια στο πλευρό της και το τίμημα που πλήρωσε ο καθένας μας για να υπάρχει ακόμα η Ομοσπονδία.

Την Δευτέρα 10/09/2018, μετά από συνεδρία της Κ.Ο.Α., μία ομάδα αποτελούμενη από εμένα, τον Αντρέα Αντωνίου (Drift Club), τον Αντρέα Ανδρέου (Πρόεδρο Λ.Α.Λ.), τον Σώτο Τρικωμίτη (Πρόεδρο Σ.Α.Λ.) και Κώστα Γεωργίου, πήραμε όρους εντολής όπως συναντηθούμε με τον Κ.Σ.Α και συζητήσουμε το όλο θέμα και επανέλθουμε για τελική απόφαση επί του θέματος.

Επικοινώνησα την επομένη με τον Πρόεδρο του Κ.Σ.Α. και του ζήτησα συνάντηση για να συζητήσουμε το όλο θέμα και μου ζήτησε να περιμένουμε λίγο γιατί όπως μου ανάφερε κατά λέξη ‘’μέσα στο επόμενο 48ωρο περιμένω την έγκριση της F.I.A. και θέλω να έχω κάτι χειροπιαστό κατά την συνάντηση μας’’. Την Τετάρτη το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο η Νάγια Κοντοπούλου και ορίσαμε την συνάντηση για την Πέμπτη στις 18.00.

Στη συνάντηση ήταν παρών ολόκληρη η ομάδα της Κ.Ο.Α., ο Πρόεδρος και η διευθύντρια του Κ.Σ.Α.. Ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α έκαμε μια λεπτομερή αναφορά αρχίζοντας να μας λέει για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κ.Σ.Α., ότι έχουν μείνει μόνοι τους οι δύο τους, για το κόστος του Ράλι Κύπρος και τις €100,000 που του χρωστά το κράτος, για το χρέος που έχουν σαν εταιρεία και προσπαθούν να αποπληρώσουν, για την ‘’δήθεν’’ ασφαλιστική κάλυψη που νόμιζαν ότι είχαν από την Μινέρβα, για την απαίτηση της F.I.A. για να ελέγξει τα ασφαλιστικά συμβόλαια όλων των εκπροσώπων χωρών τους, για το πώς προχώρησε με τον Ελλαδίτη ασφαλιστή, για το συνολικό κόστος τις ασφαλιστικής κάλυψης και πολλές άλλες λεπτομέρειες επί του θέματος. Καταλήγοντας, μας ανάφερε ότι πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε με το συγκεκριμένο συμβόλαιο γιατί η F.I.A. δεν πρόκειται να αποδεχτεί οποιοδήποτε άλλο και ότι θα πάει στον Κ.Ο.Α. και να απαιτήσει κάποιου είδους εγγύηση ώστε να διασφαλίσει ότι η Ομοσπονδία δεν θα τον άφηνε απλήρωτο για το κόστος της ασφάλισης που μας αναλογούσε. Επίσης μας ανάφερε ότι κατά 90%, το Ράλι Κύπρος για το 2019 θα διεξαχθεί τον μήνα Οκτώβριο, οπότε θα έπρεπε να αναβάλουμε όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για να μην αναγκαστεί να πληρώσει το ασφάλιστρο που του αναλογούσε χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και ο αγώνας του στο συμβόλαιο.

Όταν τελείωσε την λεπτομερή αναφορά του και πήραμε τον λόγο:

• Του ζήτησα να μας δείξει την επιστολή της F.I.A. με την απαίτηση για έλεγχο του ασφαλιστικού μας συμβολαίου και μας αρνήθηκε. Όταν του ανάφερα ότι ήταν ένας από τους όρους εντολής του Δ.Σ., μας απάντησε ότι δεν μας το δείχνει γιατί αυτό είναι αιχμή προς το πρόσωπο του και δεν δέχεται από τους στενοκέφαλους του Δ.Σ. της Κ.Ο.Α. να τον προσβάλουμε.

• Του ανάφερα ότι η Κ.Ο.Α. δεν μπορεί να πληρώνει για ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο το οποίο δεν είναι στο όνομα της γιατί εμείς δεχόμαστε εσωτερικό έλεγχο από τον Κ.Ο.Α. και πρέπει το συμβόλαιο να εκδοθεί στο όνομα της Κ.Ο.Α.. Η απάντηση του ήταν ότι η F.I.A. δεν ξέρει καμία Ομοσπονδία και μόνο τον Κ.Σ.Α. γνωρίζει και αναγνωρίζει.

• Ο Κώστας Γεωργίου εισηγήθηκε όπως γίνουν δύο ξεχωριστά συμβόλαια, ένα στη κάθε πλευρά το οποίο θα διασφάλιζε ότι: α) και οι δύο πλευρές θα είχαν ένα συμβόλαιο του οποίου οι όροι ήταν αποδεκτοί από την F.I.A. β) και τα δύο συμβόλαια μαζί θα είχαν το συνολικό ασφάλιστρο των €47,000 οπότε και η ασφαλιστική εταιρεία θα ήταν ικανοποιημένη, γ) η κάθε πλευρά θα ήταν υπεύθυνη για την πληρωμή του ποσού που θα αναλογούσε στη κάθε μία, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος εάν η μία πλευρά δεν φανεί συνεπής να αναγκαστεί να πληρώσει το τίμημα η άλλη πλευρά δ) η πρόταση αυτή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από το Δ.Σ. της Κ.Ο.Α. και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επισημοποίηση του συμβολαίου. Η απάντηση του Προέδρου του Κ.Σ.Α. ήταν και πάλι αρνητική απαντώντας και πάλι ότι η F.Ι.Α. δεν ξέρει καμία Ομοσπονδία και κανένα σωματείο παρά μόνο τον Κ.Σ.Α. που είναι ο μόνος εκπρόσωπος κλπ., κλπ., κλπ..

• Εγώ του ανάφερα ότι γνωρίζουμε και έχω μαζί μου τυπωμένα το τι έχει δημοσιοποιήσει η FIA για το θέμα των ασφαλειών, και δεν είναι παρά μόνο μια εισήγηση προς όλα τα ASN των διαφόρων χωρών να στείλουν απόψεις για ενδυνάμωση των ασφαλειών οι οποίες να συνάδουν με αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι απαίτηση για έλεγχο και έγκριση των ασφαλιστικών συμβολαίων. Στην επιμονή μου να μας δείξει την επιστολή της F.I.A., τελικά μας είπε ότι δεν έχουν κάτι γραπτώς και απλά το είχαν ζητήσει τηλεφωνικώς από την κα Κοντοπούλου η οποία είναι μέλος του αγωνιστικού συμβουλίου της FIA (ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ).

• Σε παρατήρηση του Κώστα Γεωργίου ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Ο.Α και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις στο Δ.Σ. της Κ.Ο.Α. ενώ εσύ μπορείς να αποφασίζεις μόνος σου για τόσο σοβαρά θέματα, άλλαξε τα όσα μας είχε πει προηγουμένως και μας είπε ότι έχει και αυτός Δ.Σ. αλλά βαραίνει πάντα η άποψη του Προέδρου.

• Τόσο ο Αντρέας Ανδρέου όσο και ο Αντρέας Αντωνίου προσπάθησαν να του εξηγήσουν ότι έχουμε έρθει εδώ με καλή και θετική διάθεση για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα και ότι θα έπρεπε και αυτός να δείξει λίγη θετική διάθεση, όμως ήταν ανένδοτος στο να δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή στο συμβόλαιο που μας παρουσίασε.

• Ο Σώτος Τρικωμίτης του εισηγήθηκε όπως απλά προστεθεί και η Κ.Ο.Α. στο συμβόλαιο, στο σημείο που αναφέρονται οι εκπρόσωποι (Representatives) αλλά και πάλι ήταν κάθετος, αναφέροντας και πάλι την F.I.A. και τα λοιπά. Στη συνέχεια, αφού παρόλες τις εισηγήσεις και προσπάθειες μας δεν καταφέραμε να καταλήξουμε κάπου, άρχισε τις απειλές ότι αν δεν προχωρήσουμε στη υπογραφή του ασφαλιστικού συμβολαίου όπως είναι και στο οποίο ο μόνος συμβαλλόμενος θα είναι ο ΚΣΑ , θα προχωρήσει με καταγγελίες στον Κ.Ο.Α και την Αστυνομία. Άρχισε να επαναλαμβάνει τα γνωστά τροπάρια περί εκπροσώπησης και ότι μόνο αυτός αναγνωρίζεται και μόνο αυτός προκηρύσσει πρωταθλήματα ( συμφωνία: ο ΚΣΑ προκηρύσσει για σκοπούς FIA και η Ομοσπονδία προκηρύσσει για σκοπούς ΚΟΑ) και ότι εάν κάνουμε αγώνα χωρίς την έγκριση του θα μας καταγγείλει και στην αστυνομία και στον ΚΟΑ (έχει θυμηθεί τον ΚΟΑ ενώ έχω ηλεκτρονικά του μηνύματα που αναφέρει ότι δεν είναι υπόλογος στον ΚΟΑ, δεν έχει καμία υποχρέωση προς τον ΚΟΑ και ούτε τον ενδιαφέρει ο ΚΟΑ) και ότι θα αρχίσουμε και πάλι να κάνουμε αγώνες της Τραχυπέδουλας που δεν θα αναγνωρίζονται από κανένα, ενώ εκείνος έχει συνεχή και απευθείας επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το υπουργικό συμβούλιο και τις γνωστές σε όλους διαχρονικές του απειλές. (ειλικρινά διερωτώμαι αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση γνωρίζουν όλα αυτά που διαδίδει).

Μετά από αυτή τη συμπεριφορά και απειλές, δεν σας κρύβω ότι η συνάντηση έληξε με καθόλου φιλικό τρόπο, δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτό. Τόσο εγώ όσο και ο Αντρέας Αντωνίου και Κώστας Γεωργίου αποχωρήσαμε από την συνάντηση με τους Αντρέα Ανδρέου και Σώτο Τρικωμίτη να προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να του ζητούν φιλικά να μην προχωρήσει σε καταγγελίες και μονομερή διακοπή της συμφωνίας, κάτι το οποίο θα ήταν τελεσίδικο και πισωγύρισμα σε εποχές που όλοι ζήσαμε.

Την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α Αντώνης Μιχαηλίδης, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας F.I.A., ο οποίος αγαπά το άθλημα και σέβεται και εκτιμά τους αθλητές, που νοιάζεται για τους κόπους και τα έξοδα που έχουν κάνει οι 35 συμμετέχοντες στον αγώνα της Κυριακής, που νοιάζεται και για τους κόπους και έξοδα που έχει κάνει το Σωματείο του Παραλιμνίου, που νοιάζεται και ενδιαφέρεται για το καλώς νοούμενο συμφέρον του αυτοκινηταθλήματος στη Κύπρο, μετά από ώριμη σκέψη και υπευθυνότητα, προχώρησε σε ψευδή καταγγελία τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Κ.Ο.Α. ότι ο αγώνας δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη με σκοπό την ακύρωση του, προφανώς για να σας προστατεύσει.

Η αντίδραση μας ήταν άμεση και αφού στείλαμε την ασφάλεια του αγώνα τόσο στον Κ.Ο.Α. όσο και στην Αστυνομία, διασφαλίσαμε ότι ό αγώνας μας θα διεξαχθεί κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, παρά τις ψευδείς καταγγελίες. Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τα Σωματεία μέλη της θα συνεχίσουν με κάθε κόστος να διοργανώνουν αγώνες σεβόμενοι τους αθλητές της και ότι τέτοιες αλαζονικές και ετσιθελικές συμπεριφορές που μόνο κακό κάνουν στο άθλημα, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από κανένα. Τα προσωπικά κίνητρα και η εκμετάλλευση του Κύπριου αθλητή δεν έχουν χώρο στο δικό μας άθλημα, στη δική μας Ομοσπονδία.

Φιλικά,

Μάριος Πουλλίτας

Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.