Νέα μοντέλα

27 Sep, 2018 Ώρα 16:04

Plug-in υβριδικό Transit Custom PHEV

Thumbnail

Η Ford, η δημοφιλέστερη μάρκα στο χώρο των επαγγελματικών οχημάτων έχει  εδραιώσει τη θέση της στην κορυφή τα τελευταία χρόνια. Όμως, η γερμανική εταιρεία δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και κάνει την υπέρβαση στην τεχνολογία των εμπορικών αυτοκινήτων. Πρόσφατα παρουσίασε το plug-in υβριδικό Ford Transit Custom PHEV στη διεθνή έκθεση επαγγελματικών οχημάτων IAA που πραγματοποιείται στο Ανόβερο.

Close

Πρόκειται για ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί το γνωστό και πολυβραβευμένο 1.000άρη EcoBoost κινητήρα της Ford και μπορεί σύμφωνα με την εταιρία να διανύσει απόσταση έως και 50 χλμ. αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτρικού κινητήρα. Αυτό του δίνει το πλεονέκτημα ελεύθερης πρόσβασης σε ζώνες κυκλοφορίας χαμηλών εκπομπών ρύπων που υπάρχουν στην Ευρώπη, με έμμεσα οφέλη τους γενικότερα μειωμένου εκπεμπόμενους ρύπους στην περιοχή δράσης του.

Close

Παρά το ότι πολλά στοιχεία για την απόδοση του υβριδικού συστήματος του Ford Transit δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, εντούτοις η εταιρεία ανακοινώνει ότι η συνδυασμένη αυτονομία του μοντέλου με τον κινητήρα βενζίνης του Transit Custom PHEV ξεπερνά τα  500 χλμ αφού διαθέτει μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 14 kWh. Αυτές μπορούν να φορτιστούν πλήρως από οικιακή πρίζα μέσα σε πέντε ώρες ή τρεις ώρες, από εμπορική παροχή ρεύματος. 

Close

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι υπεύθυνος για την κίνηση στους εμπρός τροχούς με εκείνον της εσωτερικής καύσης να έχει αναλάβει την φόρτιση των υγρόψυκτων μπαταριών ιόντων λιθίου που βρίσκονται κάτω από το πάτωμα του οχήματος. Με αυτό τον καινοτόμο τρόπο αφήνει ανεπηρέαστο το χώρο φόρτωσης του Transit Custom, με το ωφέλιμο φορτίο να ξεπερνά τον ένα τόνο.

Στο ταμπλό του υβριδικού επαγγελματικού της Ford απουσιάζει το στροφόμετρο, το οποίο έχει αντικατασταθεί από δείκτη φόρτισης των μπαταριών, με τον οδηγό να έχει στην διάθεσή του τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας-διαχείρισης του κινητήρα. Το EV Auto που καθορίζει μόνο του την αξιοποίηση των “πηγών” ενέργειας, το EV Now όπου το ρεύμα πηγαίνει στον ηλεκτροκινητήρα αποκλειστικά από τις μπαταρίες και το EV Later που αποσκοπεί στην διατήρηση της φόρτισης των μπαταριών σε σταθερό επίπεδο. Όλες τις αλλαγές που φέρει η ανανεωμένη σειρά του Ford Transit έχουν βρει φυσικά τον δρόμο τους και στο Custom PHEV, όπως και τα νέα συστήματα υποβοήθησης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Η παραγωγή της νέας επαγγελματικής πρότασης της Ford θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.  

19 Apr, 2024 Ώρα 13:53

Περισσότερα άλογα και πιο sexy εμφάνιση για το νέο Audi E-Tron GT

Thumbnail

Με μία σειρά φωτογραφιών που έδωσε στην δημοσιότητα, η Audi αποκαλύπτει το E-Tron GT, ανακοινώνοντας επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στην ισχύ και ένα εξελιγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης.

Close

Ακολουθώντας τα χνάρια της πρόσφατα ανανεωμένης Porsche Taycan, η νέα έκδοση του κορυφαίου ηλεκτρικού Audi υπόσχεται αυξημένη ισχύ, ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης, διευρυμένη αυτονομία και την εισαγωγή μιας νέας παραλλαγής RS Performance.

Προγραμματισμένο για ανανέωση στα μέσα του κύκλου ζωής του, το E-Tron GT ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις του αντίστοιχου μοντέλου της Porsche.

Close

 

 

Στις φωτογραφίες βλέπουμε διακριτικές αλλαγές, ιδιαίτερα στον μπροστινό προφυλακτήρα και τον πίσω διαχύτη. Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες αλουμινίου βελτιστοποιημένες για καλύτερη αεροδυναμική.

Μηχανικά, το 2025 E-Tron GT αναμένεται να φιλοξενεί πιο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και να διαθέτει ταχύτερη χωρητικότητα φόρτισης, που ενδεχομένως να φτάνει τα 320 kWh σε σύγκριση με τα προηγούμενα 270 kWh.

Σε επιλεγμένες εκδόσεις μπορεί να τοποθετηθεί μια μεγαλύτερη μπαταρία 105 kWh, η οποία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία σε σχέση με την τρέχουσα μονάδα 93,4 kWh.

Επιπλέον, μια νέα ναυαρχίδα RS Performance, που αναμένεται να ξεπεράσει την ισχύ του απερχόμενου RS E-Tron GT των 646, αλλά να υπολείπεται των 952 ίππων της Porsche Taycan Turbo S, θα επισφραγίσει την ανανεωμένη γκάμα.

Close

Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο σύνολο είναι ένα προηγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης που μοιάζουν με την τεχνολογία Active Ride της Porsche.