Ειδήσεις

03 Oct, 2018 Ώρα 17:33

Cento Miglia 2018: Μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση από την STS, με φοβερά αυτοκίνητα!

Thumbnail

Το να βλέπεις σποραδικά Supercars, Luxury Sport Cars και Luxury Sport SUV’s είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά . Το να τα έχεις όλα μαζεμένα μπροστά σου όμως είναι πραγματικά κάτι μοναδικό ειδικά για εμάς τους Petrolheads. 

Lamborghini Avantator Spider, Lamborghini Huracan Spider, McLaren 570s, NISSAN GTR NISMO, Ferrari, Maserati, Porsche και άλλα πολλά μοναδικά αυτοκίνητα, μαζεύτηκαν για να απολαύσουν μια υπέροχη μέρα οδήγησης στους δρόμους της Κύπρου, με απώτερο σκοπό την φιλανθρωπία. 

Close

Η διοργάνωση, θέλοντας να διαδώσει το μήνυμα και να κάνει αισθητή την προσπάθεια όλων αυτών που λαμβάνουν μέρος στην εκδήλωση, θέλησε να περάσει την πορεία από τρείς διαφορετικές πόλεις. 

Close

Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν λοιπόν να μαζεύονται στον μεγάλο χώρο στάθμευσης της ΚΤΗΜΑΚΟ Λτδ (ευχαριστίες για την παραχώρηση) στο τέρμα τις οδού Μακαρίου στο κέντρο της Λευκωσίας από πολύ νωρίς. Αρχικά μια αποστολή με 6 αυτοκίνητα και επικεφαλείς τον δικό μας Στέλιο Κυθρεώτη και τον Κύριο Νικόλα Ψάλτη, κατευθύνθηκαν στο Μακάριο Νοσοκομείο για να δώσουν μια νότα χαράς στα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

Close

Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ξεκίνησαν μετά από περίπου 5 λεπτά για την Λάρνακα μέσω της Λεωφόρου Λεμεσού. 

Στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στη παραλία των Φοινικούδων, υποδέχτηκε την φάλαγγα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Αντρέας Βύρας  ο οποίος, μαζί με τα μοντέλα του επίσημου χορηγού της εκδήλωσης PSALTIS AUTOPARTS – ENEOS PREMIUM MOTOROILS, μοίρασε νερά (προσφορά από την εταιρεία Φαρμακάς) και Energy Drinks (προσφορά της εταιρίας Hell Energy Drinks) σε όλα τα πληρώματα.

Ακολούθως η πορεία κατευθύνθηκε στη Μαρίνα Λεμεσού όπου τα αυτοκίνητα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κύριος Νίκος Νικολαΐδης. Τα πληρώματα εκεί στάθμευσαν για περίπου μια ώρα ενώ να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού όπου διασφάλισε την ασφαλή και γρήγορη διέλευση των αυτοκινήτων από τον παραλιακό Λεμεσού χωρίς να δημιουργηθεί καμία κυκλοφορική συμφόρηση.

Τα πληρώματα απόλαυσαν τον καφέ τους στο Marina Beach Bar το οποίο έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για να εξυπηρετήσει όλους τους συμμετέχοντες άμεσα. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στην ομάδα της Limassol Marina όπου παραχώρησε αφιλοκερδώς τον χώρο στάθμευσης και παράλληλα για την συμβολή τους στη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Έπειτα από την στάση στη Λεμεσού, ο Στέλιος Κυθρεώτης συνόδευσε μια ομάδα οδηγών σε Πρατήριο ΕΚΟ για ανεφοδιασμό με 100άρα βενζίνη, μιας και η ΕΚΟ Racing 100 ήταν ένας εκ των βασικών χορηγών της εκδήλωσης ενώ η φάλαγγα συνέχισε την πορεία της για το Χωριό Αγρός όπου εκεί τους υποδέχτηκε ο Κοινοτάρχης του Χωριού Κύριος Μιχάλης Κωνσταντινίδης ο οποίος μοίρασε παραδοσιακά εδέσματα του Αγρού στους συμμετέχοντες.

Η πορεία τερματίστηκε στη δροσιά του ξενοδοχείου RODON Hotel, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο τον οποίο προετοίμασε το ξενοδοχείο ειδικά για την εκδήλωση και που όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το γεύμα τους και παράλληλα τα κοκτέιλ τους τα οποία είχε αναλάβει να προετοιμάσει η ομάδα της Cavaway η οποία ήταν επίσης ένας από τους βασικούς χορηγούς της εκδήλωσης.

Το Cento Miglia είναι ένας θεσμός πλέον ο οποίος χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και θα μεγαλώνει για να προσφέρει όλο και περισσότερη αγάπη στο συνάνθρωπο του, μέσα από την αγάπη των συμμετεχόντων για τα ιδιαίτερα αυτά αυτοκίνητα και την οδήγηση.

Η STS, διοργανώτρια των μεγαλύτερων εκδηλώσεων γύρω από το αυτοκίνητο – και όχι μόνο – στην Κύπρο, μετά το Petrolheads Festival και το Cento Miglia καθώς και τους αγώνες drift και αναβάσεων, προετοιμάζεται πυρετωδώς για την μεγαλύτερη έκθεση που διοργανώνεται στην χώρα μας, το 15ο Boyz Stuff Show όπου θα εκτεθούν πέραν των 300 αυτοκινήτων στα 150 περίπτερα των εκθετών που θα λάβουν μέρος! 

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι τα λιπαντικά ENEOS – Sustina, τα ελαστικά Bridgestone και το Project357. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι η εταιρεία KTHMAKO Λτδ η οποία παραχώρησε αφιλοκερδώς το χώρο στάθμευσης στη Λεωφόρο Μακαρείου στη Λευκωσία για την εκκίνηση, η Panstromasew, το Boyz Stuff Show, η εταιρεία Panayiotides Gifts, η Kolokotronis Automotive και η εταιρεία Sottos Bros Ltd επίσημοι διανομείς Avery Dennison. 

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά της ομάδας οι οποίοι δούλεψαν σκληρά για να πετύχει ακόμα ένα αυτοκινητιστικό event. Συγκεκριμένα Ο Στέλιος Κυθρεώτης και Ο Μάνος Τρούλης σε συνεργασία με τους Χρίστο Πολυκάρπου, Χάρη Φαλά, Γιώργο Μιχαήλ και φυσικά εμένα τον μοναδικό Αυγουστή έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να απολαύσουμε ακόμα ένα Cento Miglia.

Ραντεβού λοιπόν στο Boyz Stuff Show αλλά και στο 3ο CentoMiglia 2019!

Απολαύστε πολλές φωτογραφίες απο τον αγαπημένο μας James Sparky. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε επίσης στο Facebook Page του Cento Miglia.

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.