03 Οκτ., 2018 Ώρα 20:01

Στην κορυφή των πωλήσεων το Nissan Leaf

Thumbnail

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που διατέθηκε στην αγορά της Ευρώπης η νέα γενιά του Nissan Leaf  . Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχουν αποκτήσει 26.000 νέοι ιδιοκτήτες.

Το Leaf  βρίσκεται στη κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία EV για κάθε μήνα, στο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους, με ένα αυτοκίνητο να πωλείται κάθε 10 λεπτά στην Γηραιά Ήπειρο.

Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων  υπήρξε χαρακτηριστική σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά σε Αυστρία,  Γαλλία,  Γερμανία,  Ολλανδία, Πορτογαλία και  Ισπανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νορβηγία, έρχεται πρώτο σε πωλήσεις για το 2018 (μέχρι στιγμής), ξεπερνώντας όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αλλά και τα μοντέλα που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης (τα λεγόμενα Plug in hybrid).

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στην αγορά B2B, όπου οι εταιρικοί χρήστες  αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση, καθώς πάνω από 8.000 LEAF, έχουν παραδοθεί σε εταιρικούς στόλους,  σε όλη την Ευρώπη.

Το ιαπωνικό μοντέλο διατίθεται σε 51 αγορές και έχει μεγάλη ζήτηση, σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιτυχία των πωλήσεών του, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις του προκάτοχού του, το καθιστά το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο όχημα,  με πάνω από 350.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010.