Τεχνολογία

09 Oct, 2018 Ώρα 00:20

Νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων και τεχνoλoγίες από την BMW

Thumbnail

Η BMW παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου το Παρίσι το νέο πίνακα οργάνων τον οποίο θα δούμε στο λανσάρισμα νέων σημαντικών μοντέλων όπως η BMW X5, BMW Σειρά 8, BMW Z4 και BMW Σειρά 3.

Close
Με προσαρμοζόμενο και εξατομικεύσιμο περιεχόμενο, η νέα, πλήρως ψηφιακή φιλοσοφία απεικόνισης και ελέγχου του BMW Operating System 7.0 εστιάζει περισσότερο από ποτέ στον οδηγό. Η αμφίδρομη επικοινωνία με το όχημα έχει αναβαθμιστεί κυρίως μέσω φωνητικού ελέγχου και αναγνώρισης χειρονομιών.

Για πρώτη φορά, οδηγοί και επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους έναν έξυπνο προσωπικό βοηθό – το BMW Intelligent Personal Assistant. Πρόκειται για έναν προσαρμοζόμενο ψηφιακό χαρακτήρα που κάνει το όχημα ακόμα πιο έξυπνο και απαντά στο χαιρετισμό “Hey BMW”. Με σαφή παρουσίαση του περιεχομένου, προσαρμοσμένου στο ευρύτερο πλαίσιο, και άριστη ενσωμάτωση νέων λειτουργιών και υπηρεσιών, ο οδηγός απολαμβάνει ανά πάσα στιγμή βέλτιστη υποστήριξη.

Close

Η νέα λειτουργία Remote Software Upgrade επιτρέπει ασύρματες αναβαθμίσεις ώστε το όχημα να είναι πάντα ενημερωμένο. Στο μέλλον, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να κατεβάζουν πρόσθετες λειτουργίες και υπηρεσίες. Με το νέο BMW Cockpit, η μάρκα δημιουργεί μία ακόμα πιο προσωπική, έξυπνη και συνεπή συνολική εμπειρία για τους πελάτες της.

 

Close
18 Apr, 2024 Ώρα 12:14

Η Volkswagen ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της

Thumbnail

Η Volkswagen παρουσιάζει τα πρώτα αυτοκίνητα που θα διαθέτουν ενσωματωμένο στο φωνητικό βοηθό IDA, το chatbot ChatGPT που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Στο μέλλον, σε όλα τα μοντέλα της Volkswagen που είναι εξοπλισμένα με τον φωνητικό βοηθό IDA θα προσφέρεται στους επιβαίνοντες απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης και θα τους απαγγέλλεται το σχετικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Το Cerence Chat Pro που προέρχεται από τον τεχνολογικό συνεργάτη Cerence Inc. αποτελεί τη βάση της νέας λειτουργίας, η οποία προσφέρει μια μοναδικά έξυπνη, ενσωμάτωση του ChatGPT. Η Volkswagen θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής ευρείας παραγωγής που θα προσφέρει το Chat GPT ως στάνταρ χαρακτηριστικό σε πολλά μοντέλα παραγωγής.

Close

Το νέο chatbot θα προσφέρεται σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη γενιά infotainment στην οικογένεια ID. (ID.7, ID.4, ID.5, ID.3), στα ολοκαίνουργια Tiguan και Passat, καθώς και στο νέο Golf. Με την ενεργοποίηση του Cerence Chat Pro, η ενσωμάτωση του ChatGPT στο υπόβαθρο του φωνητικού βοηθού της Volkswagen, θα προσφέρει πλήθος νέων δυνατοτήτων που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τον προηγούμενο φωνητικό έλεγχο.

 

Close

 

Για παράδειγμα, ο φωνητικός βοηθός IDA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του infotainment, της πλοήγησης. του κλιματισμού ή ακόμα και για να απαντήσει σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλά επίπεδα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο: Εμπλουτίζοντας τις συζητήσεις, διευκρινίζοντας ερωτήσεις, αλληλοεπιδρώντας σε διαισθητική γλώσσα, λαμβάνοντας πληροφορίες για το αυτοκίνητο και πολλά άλλα – με ασφάλεια και ανέπαφα. Τίποτα δεν αλλάζει για όποιον βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό, να εγκαταστήσει μια νέα εφαρμογή ή να ενεργοποιήσει το ChatGPT: Ο φωνητικός βοηθός ενεργοποιείται λέγοντας «Hello IDA» ή πατώντας το διακόπτη στο τιμόνι. Ο IDA δίνει αυτόματα προτεραιότητα στο αν πρέπει να εκτελεστεί μια λειτουργία του αυτοκινήτου, να αναζητηθεί ένας προορισμός ή να ρυθμιστεί η θερμοκρασία. Εάν το αίτημα δεν μπορεί να απαντηθεί από το σύστημα Volkswagen, προωθείται ανώνυμα στην τεχνητή νοημοσύνη και απαντά η οικεία φωνή της Volkswagen.

Close

Το ChatGPT δεν αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα του αυτοκινήτου καθώς οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαγράφονται αμέσως, ώστε να διασφαλίζεται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας των δεδομένων. Η λειτουργία δίνει επίσης προτεραιότητα στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τις πολλές δυνατότητες του IDA, παρέχοντας ευκολία χρήσης για τους οδηγούς.