Γενικά

23 Oct, 2018 Ώρα 15:33

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων By EKO - Ανάβαση Πλατρών: Ο Captain επέστρεψε δυναμικά κερδίζοντας τον 2ο αγώνα

Thumbnail

Σε μια πολύ ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα όπως πάντα στην δροσιά και με την άψογη φιλοξενία των Πλατρών διεξήχθει ο 2ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων By EKO.

Close

Μια εξαιρετική διοργάνωση την οποία επιμελήθηκε η ομάδα της Λέσχης Αυτοκινήτου Λεμεσού με επικεφαλής τον αλυτάρχη και πολύ-πρωταθλητή ράλι Κώστα Γεωργίου Chips. 

Close

 

Λόγω μιας εξόδου από τον δρόμο του Σταύρου Ζήνωνος και μιας και το ασθενοφόρο έπρεπε να εγκαταλείψει το χώρο του αγώνα για να μεταφέρει τον αθλητή για προληπτικούς λόγους στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού, δεν κατέστει δυνατό να πραγματοποιηθεί και ο 3ος αγώνας, ο οποίος θα διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Να σημειώσουμε ότι ο Σταύρος Ζήνωνος, είναι μια χαρά!

Close

Ωστόσο ο ένας και μοναδικός αγώνα που πραγματοποιήθηκε έφερε τα πάνω κάτω!

Αρχικά η πίστα γλιστρούσε λόγω υγρασίας με αποτέλεσμα οι ομάδες να είναι σε μεγάλο προβληματισμό σχετικά με το πιο θα ήταν το σωστό σετάρισμα του αυτοκινήτου από που θα έπρεπε να εφαρμόσουν σε ένα τόσο ολισθηρό οδόστρωμα. Ακολούθως όμως και με την βοήθεια του ήλιου, όλα ήρθαν στην κανονική τους μορφή, αλλά τα σεταρίσματα ήταν διαφορετικά σε κάθε πέρασμα.

Η μεγάλη ανατροπή ήταν το γεγονός ότι ο Μιχάλης Σοφοκλέους ο οποίος ήταν και ο νικητής του πρώτου αγώνα δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει επίσημο χρονομετρημένο πέρασμα μιας και στον ιπτάμενο του γύρο (ο οποίος ήταν πραγματικά ιπτάμενος) έχασε το σημείο φρεναρίσματος με αποτέλεσμα να κτυπήσει στα barriers του τεχνητού Chicane. Να σημειώσουμε ότι ο Σοφοκλέους (όπως και οι Πολυκάρπου και Αβραάμ) έκαναν μόνο ένα πέρασμα λόγω ποινής (αυστηρής κατά την άποψη μας) μετά από καθυστέρηση προσέλευσης στην γραμμή εκκίνησης.

 

 

Έτσι ο Γιάννης Καπετάνιος (Captain) ο οποίος έκανε πολύ δυναμική επιστροφή κατάφερε να επικρατήσει με χρόνο 1:11,931, χρόνος όπου μιας και η απόσταση της πίστας έχει αλλάξει, θεωρείται  ρεκόρ.

2οι  και 2οι Ε & Ε2 με πολύ καλή απόδοση επίσης και με ένα πολύ ανανεωμένο αυτοκίνητο ήταν οι ¨PEPSIS¨ και PEPSIS Junior, γνωστοί από τον χώρο των χωμάτινων αγώνων και με πολλά πρωταθλήματα στο ενεργητικό τους!  

3ος και 2ος Ε & Ε2  ήταν ο Αντώνης Χρήστου όπου έδειξε ότι άρχισε να τα βρίσκει με το θηριώδες Mitsubish Colt του το οποίο σε κάθε αγώνα κλέβει την παράσταση! 

4ος και 1ος  RC2 με το πολύ εντυπωσιακό του Group N Evo X ήταν ο Σταύρος Αντωνίου. Να αναφέρουμε ότι ο Σταύρος λαμβάνει μέρος στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο!

5ος και φέτος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου με το μοναδικό Cross kart ο οποίος ήταν σε όλη τη διαδρομή flat out! 

6ος και 2ος RC2 ήταν ο πραγματικά εξαιρετικός και πολύ ανεβασμένος Χρίστος Ανδρέου με το Mitsubishi Lancer Evo IX του ο οποίος άρχισε να τα βρίσκει με την άσφαλτο πολύ καλά.

7ος και 1ος 2WDE και Ε1 ηταν ο Αβράμης Αβραάμ με το γνωστό σε όλο τον κόσμο γαλάζιο NISSAN PULSAR.

8ος και 1ος 2WD RC ήταν ο Κύπρος Χριστοδούλου με ενα FORD Fiest R2 ο οποίος έκανα μια πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση.

9οι και 1οι RCS, 2WD RCS & RCS2 ηταν οι δικοί μας Χρίστος Πολυκάρπου και Γιώργος Κάττος με το γνωστό BMW M3 τους  οι οποίοι κατάφερα να σπάσουν την ατυχία των Πλατρών επιτέλους και να επικρατήσουν.

10ος και 2ος RCS. 2WD RCS & 1ος RCS1 ήταν ο άλλος δικός μας και φανερά ανεβασμένος Στέλιος Κυθρεώτης με το CIVIC Type R της HP Motorsport ο οποίος ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξαιρετικός, παρά την μικρή ιπποδύναμη του Honda.

11οι, 3ος RCS και 2οι RCS2 ήταν οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο χώρο των αναβάσεων Γιώργος Ορφανού και Στέλιος Ηλία με το πρώτο αγωνιστικό Porsche Carrera που έγινε στη Κύπρο, οι οποίοι έκαναν εξαιρετικά περάσματα.

12ος και 2ος Ε1 ήταν ο επίσης πρωτοεμφανιζόμενος Μηνάς Μηνά με το πολύ όμορφο κόκκινο Mazda Miata ο οποίος έκανε πολύ ωραία περάσματα! 

13ος και 3ος RC ήταν ο Πάρης Κακούρης με Mitsubishi Lancer EVO IX Group N ο οποίος ήταν εντυπωσιακότατος! 

14ος και 3ος RCS2 ήταν ακόμα ένα πρωτοεμφανιζόμενος, ο Φώτος Φωτιάδης ο οποίος με το πανέμορφο του Evolution III ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν!

15ος και 2ος RCS1 ήταν ένας παλιός οδηγός, ο Γιώργος Λυσάνδρου όπου με το Seat Ibiza του έκανε εξαιρετικές κούρσες.

16οι και 4οι RCE2 ήταν οι Δημήτρης Κωνσταντίνου και Pieri Junior με ένα τερατώδες Mitsubishi Galant VR4 του! 

17ος και 3ος RCS1 ήταν το σήμα κατατεθέν των αγώνων ανάβασης, Μάριος Κωνσταντινίδης με την Golfάρα του όπου με τα περάσματα του ξεσήκωνε τους θεατές. 

18ος και 4ος RCS2 ήταν ο Ευτύχιος Τρύφωνος με το κίτρινο EVO VIII του ο οποίο έδειξε να ταλαιπωρείται λίγο με το κράτημα του! 

19οι και 5οι Ε2 ήταν οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο θεσμό Ηλίας Αυγουστή με τον γιό του Στέφανο Αυγουστή και το θηρίο τους, GOLF MKII VR6 Turbo όπου λόγω κάποιων μικροπροβλημάτων δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το δεύτερο τους πέρασμα αλλά και ούτε και να πιέσουν όπως έπρεπε! 

20οι και 5οι RCS2 ήταν οι Χρίστος Κάττος και Νικόλας Ψάλτης με το BMW M3 τους οι οποίοι έδειξαν να ταλαιπωρούνται με το κράτημα του αυτοκινήτου τους!  

21ος και 4ος RCS1 ήταν ο Νικόλας Χαραλάμπους (LAUDA) με το καινούριο του απόκτημα RENAULT Clio Sport όπου ήμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα βρει τον τρόπο να το δαμάσει! 

22οι και 6οι E2 ήταν οι Γιάννης Χριστοφή και Ρογήρος Λιασίδης με το πανέμορφο τους Mitsubishi Mirage όπου φάνηκε και αυτοί να αντιμετωπίζουν κάποια θέματα με το κράτημα τους.

23ος και 3ος Ε1 ήταν ο Αντωνίου Ανδρέας με το HONDA CIVIC EG επίσης της HP Motorsport.

24οι και 7οι Ε2 ήταν οι Φαίδωνας Ιάσωνος και το Χριστόφορος Κωνσταντίνου με ένα μεταλλαγμένο BMW 2002 TIi του 1974 όπου μόλις προετοιμάστηκε και το οποίο δεν είχε κράτημα πουθενά…

 

Να πούμε επίσης ότι σημαντική δυστυχώς ήταν και εγκατάλειψη το Χάρη Περίκκου όπου στο δοκιμαστικό του πέρασμα κτύπησε σε προστατευτικό barrier με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα ενώ πραγματοποιούσε ένα πολύ γρήγορο Run!

Το Car.com.cy και η STS Digital Trends θέλησε να τιμήσει τον απόλυτο Guest Star των αναβάσεων Πάμπο Χαραλάμπους για την συνεισφορά του αλλά και για το ανεπανάληπτο θέαμα που προσφέρει!  

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας και τον 3ο αγώνα του πρωταθλήματος αναβάσεων by EKO 2018. Για το που θα διεξαχθεί αλλά και το πότε θα σας ανακοινωθεί σύντομα!

Μείνετε συντονισμένοι!

Επίσης θα μπορείτε να δείτε σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που διαγωνίστηκαν στην ανάβαση Πλατρών στο 15ο Boyz Stuff Show στις 17-18 Νοεμβρίου στους χώρους της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία! 

Θα είμαστε όλοι εκεί! 

 

Bασικός χορηγός του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων είναι η EKO με την EKO Racing 100.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι τα ελαστικά Dunlop της εταιρείας Chr. Kapodistrias & Sons Ltd, το Hell Energy Drink ενώ χορηγός των επάθλων είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά.

Υποστηρικτές είναι επίσης το  Boyz Stuff Show  και ο  Phileas Guides.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το  Car.com.cy , η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αυτοκινήτου της Κύπρου και ο Όμιλος στον οποίο ανήκει, η  Digital Tree.

Συγχαρητήρια αξίζουν στην Κοινότητα Πλατρών, στον Κοινοτάρχη κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο και το Συμβούλιο για την στήριξη στη διοργάνωση του αγώνα.

 

Δείτε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο γκρουπ του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Κύπρου.

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.