Mediterranean Drift Championship – Round 1 με κυπριακό άρωμα!

24 Οκτ., 2018 Ώρα 09:55

Στη αλάνα του Gymkhana Grid στο Μαραθώνα, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος του MCD όπου λαμβάνουν μέρος πολλοί οδηγοί από όλη την Ευρώπη.

Ένας αγώνας γοήτρου στον οποίο όλοι οι οδηγοί που λαμβάνουν μέρος δίνουν ίσως τις πιο σκληρές μάχες μιας και είναι στο τελείωμα της αγωνιστικής τους σεζόν και παλεύουν για έναν ακόμα πρωταθληματικό τίτλο.

Τη χάραξη της πίστας την είχαν αναλάβει ο δικός μας Νικόλας Νικόλα (ΠΑΤΑΚ), ο αγαπημένος σε όλους μας Γιώργος Σαράφης (ένας από τους πρώτους κριτές που είχαμε στη Κύπρο) και ο Άκης Διακάκης όπου ήταν οι κριτές του αγώνα.

Η πίστα είχε είσοδο με περίπου 120ΚΜ σε δεξιά παρατεταμένη φουρκέτα όπου είχε δύο εξωτερικά σημεία (Drift Zone) και ένα Drift Zone με τοίχο όπου όποιος τον ακουμπούσε έπαιρνε έξτρα πόντους και ακολούθως σε μια ακραία αριστερή μεταφορά σε μια εξίσου γρήγορη αριστερή φουρκέτα, έπρεπε να πιάσεις ακόμα τρία εξωτερικά σημεία! 

Η Κυπριακή αποστολή για ακόμα μια φορά ήταν από εκείνες που ξεχώρισαν μιας και οι 10 ήταν υπέροχοι.

Στα Qualification Runs της Pro, όλη η αποστολή κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τις μάχες με τον Γιώργο Χριστοφόρου να περνά 2ος και τον Σταύρο Γρύλλη 3ος.

Στη κατηγορία Semi Pro (Street Legal) ο μοναδικός οδηγός της αποστολής μας που έτρεχε, Σάββας Συμιανός πέρασε 3ος ενώ είχε και την πιο ψηλή ταχύτητα εισόδου.

Στις μάχες της Pro έγινε το έλα να δεις με την Κύπρο να φτάνει με δύο αθλητές στους Best 4, τους Γιώργο Χριστοφόρου και Σταύρο Γρύλλη.

Τελικά η Κύπρος κατάφερε να πάρει την 2η θέση με τον Σταύρο Γρύλλη και την 3η με το Γιώργο Χριστοφόρου. Επίσης να αναφέρουμε ότι στην 6η θέση ήταν ο Κυριάκος Μάριου.

Στις μάχες της  Semi Pro (Street Legal) ο Σάββας Συμιανός κατάφερε και αυτός, μετά από ένα πολύ επεισοδιακό αγώνα να κατακτήσει την 3η θέση.

Μεγάλος άτυχος μιας και το πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του δεν μπόρεσε να λυθεί ήταν ο David ο οποίος, αν και πέρασε στα διπλά, δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει καμία μάχη.

Η Κυπριακή αποστολή συνεχίζει ακάθεκτη για τον 2ο και τελευταίο γύρο του MDC στο Ηράκλειο Κρήτης όπου είναι και ο τελευταίος αγώνας της Κυπριακής αποστολής.

 

Χορηγοί της προσπάθειας των κυπρίων οδηγών για διάκριση είναι οι Psaltis Auto PartsImpactechsHell Energy Drink και τελευταίο το Car.com.cy με την εταιρεία promoter STS Digital Trends η οποία στάθηκε δίπλα στους οδηγούς από την αρχή της χρονιάς, όπως και ολόκληρος ο Όμιλος της Digital Tree.

Εμείς η ομάδα του car.com.cy τους ευχόμαστε καλή επιτυχία! 

Δείτε Επίσης