Νέα μοντέλα

26 Oct, 2018 Ώρα 13:54

Περνά στην παραγωγή η Porsche 911 Speedster

Thumbnail

Γεμάτη εκπλήξεις ήταν η παρουσία της Porsche στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Εκτός από την ανανεωμένη Macan, παρουσίασε μια δεύτερη πρωτότυπη έκδοση της 911 Speedster και παράλληλα ανακοίνωσε και την παραγωγή της. Πιο συγκεκριμένα, η εμπνευσμένη από ρετρό στοιχεία 911 Speedster θα κατασκευαστεί σε 1.948 μονάδες, αριθμός που επελέγη για να τιμήσει την χρόνια που κυκλοφόρησε η πρώτη Porsche 356 η οποία αποτέλεσε την απαρχή των επιτυχιών της θρυλικής εταιρείας.

Close

Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο πρωτότυπο έχουν σαν βάση τους την 911 Carrera 4 Cabriolet με τη διαφορά ότι κομμάτια του πλαισίου και του αμαξώματος κατασκευάζονται πλέον από ανθρακονήματα με τεχνογνωσία από την 911 GT3. Και αυτό για τη διατήρηση του βάρους του μοντέλου σε χαμηλά επίπεδα. Το σύστημα εξαγωγής καταλήγει σε απολήξεις τιτανίου ενώ ο ατμοσφαιρικός επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας των 500 ίππων συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων φέροντας την φροντίδα του τμήματος που φροντίζει τις εκδόσεις 911 της Porsche.

Close

Η δεύτερη πρωτότυπη έκδοση της 911 Speedster που παρουσιάστηκε στο Παρίσι ήταν σε κόκκινη απόχρωση Guards Red, παραπέμποντας σε αντίστοιχη έκδοση του 1988, σε αντίθεση με το πρώτο πρωτότυπο που έκανε την εμφάνιση του σε ασημί χρωματισμούς πέρυσι. Παράλληλα, η Porsche 911 Speedster Concept II διαθέτει διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες που παραπέμπουν στην 911 DSR και στις αγωνιστικές GT3 R, πιο σκούρα φωτιστικά σώματα αλλά και πιο σκούρο χρώμα στο φινίρισμα των εξωτερικών καθρεπτών. Μαζί και η κεντρικά τοποθετημένη είσοδος της δεξαμενής καυσίμου.

Close

Τα δυναμικά στοιχεία συνεχίζονται και στο εσωτερικό του μοντέλου με ρετρό πινελιές αλλά και με μαύρο δέρμα στις επενδύσεις με κόκκινες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την εταιρεία η παραγωγή της 911 Speedster θα ξεκινήσει τον ερχόμενο χρόνο και θα διατεθεί σε συνδυασμό με τα Heritage Design Packages τα οποία σχεδιάστηκαν προς τιμή της επετείου των 70 χρόνων της γερμανικής φίρμας.  

24 Apr, 2024 Ώρα 13:23

Λαμπερή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Porsche Taycan

Thumbnail

Στη ζωή, βιώνουμε στιγμές γεμάτες μαγεία.

Close

Στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, στιγμές ευφορίας, καθαρής χαράς.

Όπως είναι οι στιγμές στη θέση του οδηγού του νέου Porsche Taycan.

Close

Του μόνου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που υπερδιεγείρει τις αισθήσεις και σε φορτώνει συναισθήματα.

Συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα που δημιούργησαν ακόμη και την δική τους λέξη: Overfeel

Close

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα προσέφερε στους προσκεκλημένους της η Porsche Cyprus στην φαντασμαγορική αποκάλυψη του νέου Porsche Taycan το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Destination Porsche Limassol. 

Μια Overfeel, ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καλλιτέχνης Λουκής Αγρότης, ζωγράφισε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά σε κενό καμβά το νέο Porsche Taycan, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.  Θαυμασμός που διατηρήθηκε αμείωτος, αφού αμέσως μετά ακολούθησαν με ένα πολύ επιβλητικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια του νέου Porsche Taycan.

 

 

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε iced blue διάθεση, στον φωτισμό, τα cocktails και τα εδέσματα της βραδιάς, συμπλήρωσαν μια άκρως ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα.   Ταυτόχρονα με jazz διάθεση οι Γιάννης Μοδίτης και Μιχάλης Τσερκέζος, παρέσυραν το κοινό με την μουσική τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση τα πιο μελωδικά ηχοχρώματα.

Η Παυλίνα Ιακωβίδου Marketing & PR Manager της Porsche Cyprus, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Taycan, η Porsche συνεχίζει να «ανεβάζει» ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση και να χαράζει τον δικό της μοναδικό δρόμο στην νέα εποχή. 

 

 

Η Porsche προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της λεπτομέρειας, να έχουν ρόλο σχεδιαστή στο δικό τους ξεχωριστό Taycan μέσω του online car configurator της εταιρείας που θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_cyprus_/models/taycan/taycan-models/taycan/

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.