Τεχνολογία

12 Nov, 2018 Ώρα 11:43

Το νέο μεταφορικό μέσο της SEAT - Πότε θα κυκλοφορήσει

Thumbnail

Καθώς οι σύγχρονες πόλεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται, η εξεύρεση λύσεων αποτελεσματικής κινητικότητας έχει πλέον καταστεί μία από τις μείζονες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Close

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και οι «Ζώνες Χαμηλών Εκπομπών» στα κέντρα των πόλεων, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί. Αν σε αυτό, προσθέσουμε και τη μείωση κατά 20% του αριθμού των πελατών κάτω των 30 ετών στην Ευρώπη, γίνεται σαφές πως οι μεταφορικές ανάγκες αλλάζουν.

Το νέο SEAT eXS powered by Segway αποτελεί μία λύση για τους χρήστες που θέλουν να κυκλοφορούν στην πόλη με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Το νέο SEAT eXS θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Smart City Expo World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για αποκλειστική οδηγική δοκιμή.

Close

Η SEAT έχει συνάψει συμφωνία με την Segway, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην ηλεκτρική κινητικότητα. Η Segway, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί μία καινοτομική και πρωτοποριακή λύση στη παροχή ασφαλών και οικολογικών προϊόντων στην αγορά της ηλεκτρικής micromobility. Το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, η αποδοτικότητα και η βιωσιμότητα των προϊόντων της, ήταν τα βασικά κριτήρια για τη σύναψη αυτής της εταιρικής στρατηγικής συνεργασίας. Μετά από την εξαγορά της από την εταιρεία ρομποτικής Ninebot το 2015, η Segway εφάρμοσε διάφορες λύσεις micromobility στην αγορά.

Close

Το νέο SEAT eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει τη κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway, ενσωματωμένη στη πλατφόρμα ES2 του μοντέλου. Χάρη στους μεγάλους τροχούς με διάμετρο 8 ιντσών είναι εύκολο να οδηγηθεί, ενώ οι αναρτήσεις του προσφέρουν ομαλή διαχείριση. Ο συνδυασμός της μπαταρίας και του κινητήρα επιτρέπουν τη διάνυση απόστασης μέχρι 25 χλμ./ώρα.

To eXS είναι επίσης εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω φώτα LED, προσαρμοσμένο φωτισμό περιβάλλοντος, οθόνη LCD, cruise control, αντικλεπτικό και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια, φτάνοντας το μέγιστο τα 45 km/h, ανάλογα με τις συνθήκες.

Το eXS θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Πορτογαλία πριν από το τέλος του έτους και μέσα στο 2019 και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, η SEAT ετοιμάζει ειδική προωθητική ενέργεια του eXS electric KickScooter για τους σχεδόν 15.000 εργαζόμενους της, που θα συμπέσει με την Black Friday, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.

 

 

18 Apr, 2024 Ώρα 12:14

Η Volkswagen ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της

Thumbnail

Η Volkswagen παρουσιάζει τα πρώτα αυτοκίνητα που θα διαθέτουν ενσωματωμένο στο φωνητικό βοηθό IDA, το chatbot ChatGPT που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Στο μέλλον, σε όλα τα μοντέλα της Volkswagen που είναι εξοπλισμένα με τον φωνητικό βοηθό IDA θα προσφέρεται στους επιβαίνοντες απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης και θα τους απαγγέλλεται το σχετικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Το Cerence Chat Pro που προέρχεται από τον τεχνολογικό συνεργάτη Cerence Inc. αποτελεί τη βάση της νέας λειτουργίας, η οποία προσφέρει μια μοναδικά έξυπνη, ενσωμάτωση του ChatGPT. Η Volkswagen θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής ευρείας παραγωγής που θα προσφέρει το Chat GPT ως στάνταρ χαρακτηριστικό σε πολλά μοντέλα παραγωγής.

Close

Το νέο chatbot θα προσφέρεται σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη γενιά infotainment στην οικογένεια ID. (ID.7, ID.4, ID.5, ID.3), στα ολοκαίνουργια Tiguan και Passat, καθώς και στο νέο Golf. Με την ενεργοποίηση του Cerence Chat Pro, η ενσωμάτωση του ChatGPT στο υπόβαθρο του φωνητικού βοηθού της Volkswagen, θα προσφέρει πλήθος νέων δυνατοτήτων που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τον προηγούμενο φωνητικό έλεγχο.

 

Close

 

Για παράδειγμα, ο φωνητικός βοηθός IDA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του infotainment, της πλοήγησης. του κλιματισμού ή ακόμα και για να απαντήσει σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλά επίπεδα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο: Εμπλουτίζοντας τις συζητήσεις, διευκρινίζοντας ερωτήσεις, αλληλοεπιδρώντας σε διαισθητική γλώσσα, λαμβάνοντας πληροφορίες για το αυτοκίνητο και πολλά άλλα – με ασφάλεια και ανέπαφα. Τίποτα δεν αλλάζει για όποιον βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό, να εγκαταστήσει μια νέα εφαρμογή ή να ενεργοποιήσει το ChatGPT: Ο φωνητικός βοηθός ενεργοποιείται λέγοντας «Hello IDA» ή πατώντας το διακόπτη στο τιμόνι. Ο IDA δίνει αυτόματα προτεραιότητα στο αν πρέπει να εκτελεστεί μια λειτουργία του αυτοκινήτου, να αναζητηθεί ένας προορισμός ή να ρυθμιστεί η θερμοκρασία. Εάν το αίτημα δεν μπορεί να απαντηθεί από το σύστημα Volkswagen, προωθείται ανώνυμα στην τεχνητή νοημοσύνη και απαντά η οικεία φωνή της Volkswagen.

Close

Το ChatGPT δεν αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα του αυτοκινήτου καθώς οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις διαγράφονται αμέσως, ώστε να διασφαλίζεται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας των δεδομένων. Η λειτουργία δίνει επίσης προτεραιότητα στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τις πολλές δυνατότητες του IDA, παρέχοντας ευκολία χρήσης για τους οδηγούς.