Συνελήφθη ο Carlos Ghosn για υπεξαίρεση 88,7 εκατομμυρίων ευρώ

20 Νοε., 2018 Ώρα 21:58

Ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ παγκοσμίως και ιδιαίτερα χαρισματικός όπως άλλωστε έχει γραφτεί σε χιλιάδες άρθρα, είναι ο Carlos Ghosn. Ο επικεφαλής των Renault και Nissan που πρόσφατα ενέταξε στο δυναμικό του ομίλου και την Mitsubishi συνελήφθη από την αστυνομίας της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις κατηγορείται για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ, για χρήση των περιουσιακών στοιχείων των δύο εταιρειών για προσωπικούς λόγους και για παραβιάσεις του νόμου περί Χρηματοοικονομικών Μέσων και Χρηματιστηρίου. Ο πανίσχυρος μάνατζερ, πρόεδρος των Renault και Nissan συνελήφθη στο Τόκιο, λίγα λεπτά αφότου το προσωπικό του αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο. Μαζί του ήταν και ο Greg Kelly, διευθυντής ανθρωπίνων πόρων και δεξί του χέρι. Αυτοί οι δύο είναι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου όπως δήλωσε ο Hiroto Saikawa, διευθύνων σύμβουλος της Nissan Motor. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Ghosn απέκρυψε 88,7 εκατομμύρια δολάρια από το 2011 μέχρι σήμερα, έχοντας την συμπαράσταση του Kelly.

Το διοικητικό συμβούλιο της Nissan εισηγήθηκε άμεσα την απόλυσή του, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Renault. Θέση πήρε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, καθώς το γαλλικό κράτος κατέχει το 15% των μετοχών της Renault.  

 

Δείτε Επίσης