Rally

22 Nov, 2018 Ώρα 13:51

Με τον παγκόσμιο τίτλο οδηγών τέλειωσε η Ford WRC το φετινό πρωτάθλημα

Thumbnail

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα της Ford τελειώνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με τίτλο. Φέτος έδωσε την ευκαιρία στους Sebastien Ogier και Julien Ingrassia να πανηγυρίσουν τον έκτο τους παγκόσμιο τίτλο. Κάτι που έγινε μόλις στον τελευταίο αγώνα τη σεζόν στη μακρινή Αυστραλία. Το φετινό πρωτάθλημα αποδείχθηκε το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων, όμως οι Ogier και Ingrassia με το Fiesta WRC της M-Sport Ford έκαναν το θαύμα τους για άλλη μια φορά επιδεικνύοντας χαρίσματα όπως η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα και ένα εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα.  

Close

Οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia έφτασαν στο τελευταίο σκέλος του αγώνα γνωρίζοντας ότι το έξι ήταν ένας μαγικός αριθμός για εκείνους, καθώς μία έκτη θέση τους αρκούσε ώστε να κατακτήσουν τον έκτο συνεχόμενο τίτλο τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Σε μία συναρπαστική μάχη που έμελλε να κριθεί την τελευταία στιγμή, η πίεση βάραινε τους αντιπάλους του Ogier  με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον αγώνα, ενώ επέμεναν να δίνουν τη μάχη με θαυμαστό τρόπο στις αντίξοες συνθήκες του. Το αποτέλεσμα ήταν να τα καταφέρουν τελικά οι Ogier και Ingrassia υπερασπιζόμενοι τον τίτλο που είχαν κατακτήσει με το Ford Fiesta ακριβώς 12 μήνες πριν. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο καλύτερος τρόπος για την ομάδα να αποχαιρετήσει τους πρωταθλητές της μετά από δύο πολύ ιδιαίτερες χρονιές μαζί τους. 

Close

Μετά το δραματικό τέλος του αγώνα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Malcolm Wilson δήλωσε: «Η σημερινή ήταν μία μέρα με μεγάλες συγκινήσεις και μπορώ να σας πω ότι το φετινό πρωτάθλημα σημαίνει πραγματικά πολλά για εμάς. Δύο μήνες πριν, τα πράγματα δεν έδειχναν τόσο καλά, όμως όταν έχεις στις τάξεις σου έναν Sébastien και έναν Julien, ξέρεις ότι όλα είναι δυνατά. Ο τρόπος με τον οποίο επανέκαμψαν στους τρεις τελευταίους αγώνες ήταν απίστευτος και είμαι τόσο περήφανος για όλα αυτά που πετύχαμε μαζί. Ασφαλώς θα μας λείψουν την επόμενη χρονιά, όμως αυτός ο τίτλος ήταν  αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και θα πρέπει να πω εδώ ότι κάθε μέλος της ομάδας έπαιξε το ρόλο του. Το άθλημα βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι».

Close
  

Σε δηλώσεις του ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier είπε μεταξύ άλλων: « Η φετινή ήταν μία απίστευτη χρονιά και η μάχη πολύ δυνατή. Τον τελευταίο καιρό πιστεύαμε ότι θα ήταν δύσκολο να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο, όμως δεν εγκαταλείψαμε ποτέ. Τα δώσαμε όλα και είχαμε μία εκπληκτική ομάδα κοντά μας. Είμαι τόσο περήφανος για όλους στην ομάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Malcolm [Wilson] για την εκπληκτική δουλειά που έγινε. Αυτά που πετύχαμε παρέα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ σημαντικά και είμαι περήφανος γι’ αυτό». Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του συνοδηγού Julien Ingrassia που ευχαρίστησε την Μ-Sport για τα δύο υπέροχα χρόνια που πέρασαν μαζί.  

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown