Ειδήσεις

23 Nov, 2018 Ώρα 12:14

Η απάντηση του Στέλιου Κυθρεώτη στην ανακοίνωση των Οικολόγων για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Κάποια στιγμή πρέπει όλα τα κόμματα να αντιληφθούν ότι είμαστε πολλοί.

Thumbnail

Όπως ξέρετε χτές δεν κρατήσαμε το στόμα μας κλειστό απαντώντας στην ανακοίνωση του κινήματος οικολόγων για τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων στα δάση.  

Close

 

Ο κος Περδίκης απάντησε στη δήλωση μας με τα πιο κάτω:

Close

 

Αγαπητέ κ. Κυθρεώτη

Close

Θέλω να σας διαβεβαιώ ότι η τοποθέτηση μας στηρίζεται σε πολύ καλή γνώση των δεδομένων γι' αυτό και απορρίπτουμε ως επιθετική και αβάσιμη την επιστολή σας. 

Σημειώνω ότι σε καμιά περίπτωση τοποθετηθήκαμε εναντίον της διεξαγωγής του Διεθνούς Ράλι Κύπρου. 

Θα χαρούμε που θα ενημερώσετε όλους τους φίλους τους μηχανικού αθλητισμού για την τοποθέτηση μας για δυο λόγους: 

1ον γιατί πολλοί από αυτούς έχουν πολύ έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες και ευαισθησίες και σίγουρα δεν συμφωνούν με τις ενέργειες της κυβέρνησης και της "Λέσχης των Αρίστων", εναντίον των δασών μας  

και 

2ον γιατί πολλοί οπαδοί του μηχανικού αθλητισμού δεν συμφωνούν με το προνομιακό καθεστώς της περί ου ο λόγος λέσχη. 

Γιώργος Περδίκης

Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. 

 

Φυσικά ο Στέλιος Κυθρεώτης δεν το άφησε έτσι απαντώντας:

 

Αγαπητέ Γιώργο,

Ούτε επιθετική, ούτε αβάσιμη είναι η επιστολή μου. Γνωρίζεις πάρα πολύ καλά την εμπλοκή μου στο χώρο του αυτοκινήτου και ίσως γνωρίζεις και την εμπλοκή μου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με την απάντηση σου επιβεβαιώνεις για ακόμα μια φορά το γεγονός ότι δεν έχετε γνώση του αντικειμένου και ως εκ τούτου τα σχόλια σας δεν θα μείνουν σε καμία περίπτωση αναπάντητα.

Για την «Λέσχη των Αρίστων», φαντάζομαι αναφέρεσαι στον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, ο οποίος ασχολείται και έχει την ευθύνη για έναν μόνο αγώνα και όχι για όλους τους αγώνες του Κυπριακού Πρωταθλήματος, δηλαδή για το Ράλι Κύπρος. Τον μοναδικό διεθνή αγώνα στην Κύπρο. Άρα η αναφορά σας σε πέραν του ενός διεθνείς αγώνες στην Κύπρο είναι λανθασμένη. 

Επιπλέον, επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις τις σχέσεις Ομοσπονδίας – ΚΣΑ θα σε παρακαλέσω να μην επικαλείσθε δήθεν συμφέροντα για αποφάσεις του ΚΣΑ που δεν αφορούν την μεγάλη μάζα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αλίμονο δε να τοποθετείστε ενάντια στη διεξαγωγή του μοναδικού διεθνούς αγώνα της Κύπρου. 

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός (και όχι ο μηχανικός) υπάρχει μέσω των οργανωμένων αγώνων. Σε όλες τις χώρες οι αγώνες διεξάγονται και σε δασικές περιοχές. Δεν μιλάμε για δεκάδες αγώνες στην Κύπρο αλλά για λιγότερους από δέκα τον χρόνο.

Χαίρομαι που δηλώνετε ότι θα χαρείτε επειδή ενημερώθηκαν οι αθλητές για την ανακοίνωση σας. Τα αποτελέσματα και τα σχόλια τους κατά δεκάδες, μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο και μιλάνε από μόνα τους. 

Για τον δεύτερο λόγο (προνομιακό καθεστώς) έχεις δίκαιο ότι αρκετοί διαφωνούν, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την λανθασμένη για τους αγώνες ανακοίνωση σας, είναι ένα άλλο θέμα. Αυτό ακριβώς προκύπτει από την λανθασμένη ή/και ελλειπή ενημέρωση σας για το θέμα. 

Για τον πρώτο λόγο, σίγουρα αρκετοί αγωνιζόμενοι και φίλοι έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες όπως κι εγώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει  - σε καμία περίπτωση - ότι δεν συμφωνούν με τη διεξαγωγή αγώνων ράλι μερικές φορές τον χρόνο σε δασικές περιοχές, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα πάντα. Και βέβαια, διαφωνούν με την απραξία της κυβέρνησης σε θέματα κατασκευής πίστας (που έχει και κοινωνικές προεκτάσεις) καθώς και με την απάθεια των κομμάτων διαχρονικά σε ότι αφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο μετά το ποδόσφαιρο το οποίο εξακολουθείτε να αγνοείτε.

Επαναλαμβάνω ότι οι γενικές ανακοινώσεις για θέματα που δεν έχετε σφαιρική και τεκμηριωμένη ενημέρωση δεν ωφελούν.  

Ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Στέλιος Κυθρεώτης

Δημοσιογράφος

Οδηγός αγώνων  

 

18 Apr, 2024 Ώρα 12:39

Τα Volvo EX90 και XC90 Recharge κερδίζουν τα βραβεία Best Family Car Awards

Thumbnail

Το πλήρως ηλεκτρικό Volvo EX90 και το plug-in υβριδικό XC90 Recharge ανακηρύχθηκαν ως το καλύτερο ηλεκτρικό και καλύτερο υβριδικό SUV, αντίστοιχα στο διαγωνισμό «Parents Best Family Car Award». Η επιτροπή ειδικών κριτών, οι οποίοι έχουν προσωπική εμπειρία με τις δικές τους οικογένειες σε αυτά ή παρόμοια οχήματα, αξιολόγησε πάνω από 140 μοντέλα στους ακόλουθους τομείς:  

- συνολική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης του οδηγού 

- παιδικά καθίσματα επιβατών, συμπεριλαμβανομένης της ευκολίας εγκατάστασης, στην πίσω και τρίτη σειρά και της πρόσβασης στην τρίτη σειρά

- ισχύς και τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου

- φιλικότητα προς την οικογένεια 

- παράγοντες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν οικογένειες

- και τιμή για κάθε μοντέλο στην κατηγορία του.

Close

 

 

Τόσο το EX90 όσο και το XC90 Recharge αναδείχθηκαν κορυφαία στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Το Volvo EX90 θέτει την εταιρεία σε μια αποφασιστική πορεία προς την κατεύθυνση να γίνει κατασκευαστής πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Το EX90 ενσαρκώνει τη σκανδιναβική σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, με αποτέλεσμα ένα ευέλικτο και κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο που συνδυάζει άψογα την τεχνολογία αιχμής με τις μοντέρνες και κομψές αναλογίες. Παράλληλα, αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στην ασφάλεια για τη Volvo Cars αφού το επταθέσιο SUV ανεβάζει περαιτέρω τα πρότυπα της εταιρείας στο χώρο αυτό.

Είναι κατασκευασμένο σε μια ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα που εξαλείφει την ανάγκη για τους αγοραστές πολυτελών αυτοκινήτων να αποφασίσουν μεταξύ πρακτικότητας και πλήρους ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας έως και 600 χιλιόμετρα αυτονομία οδήγησης χωρίς εκπομπές ρύπων και δυνατότητα φόρτισης από 10-80% σε περίπου 30 λεπτά.

Close

Βασικό μοντέλο της γκάμας της Volvo Cars, το βραβευμένο Volvo XC90 Recharge, είναι μια περήφανη δήλωση του σκανδιναβικού σχεδιασμού, της προηγμένης μηχανικής και της ευελιξίας. Με δυνατότητα επιλογής έξι ή επτά θέσεων, το plug-in υβριδικό προσφέρει έως και 73 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.  

Close