Νέα μοντέλα

23 Nov, 2018 Ώρα 23:22

Εντυπωσιάζει το νέο Range Rover Evoque

Thumbnail

Η νέα γενιά του Evoque είναι το νέο... όπλο που αναμένουν στη Range Rover καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα στην κατηγορία. Το βρετανικό SUV θα εφοδιάζεται με άφθονη τεχνολογία ενώ σχεδιαστικά ανεβάζει σημαντικό τον πήχη...

Close

Σε γενικές γραμμές ακολουθεί τις προδιαγραφές του εντυπωσιακού Velar οι οποίες συνδυάζονται με το κλασικό DNA του Evoque προσδίδοντας στη νέα γενιά μία μοναδική όψη. Το αυτοκίνητο δείχνει πιο δυναμικό και σπορτίφ, συνδυάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο την κομψότητα με το στυλ. Το μήκος του παραμένει στα 4,37 μέτρα, ωστόσο χάρη στο διευρυμένο μεταξόνιο οι χώροι για τους επιβάτες είναι μεγαλύτεροι. Στην καμπίνα η πολυτέλεια και οι high-tech λύσεις κλέβουν την παράσταση. Οι δύο οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα (όπως και στο Velar) προβάλλουν κάθε πληροφορία και ενσωματώνουν όλες τις λειτουργίες, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, με τον καθρέπτη να λειτουργεί και ως ψηφιακή κάμερα.

Close

Το τιμόνι είναι εντελώς νέο, τα καθίσματα διαθέτουν στις πλουσιότερες εκδόσεις 16 ρυθμίσεις, ενώ όλα τα υφάσματα και τα δέρματα που χρησιμοποιούνται στις επιφάνειες αποτελούνται από υψηλής ποιότητας υλικά. Από τον εξοπλισμό του Evoque δεν λείπει το παραμικρό. Φέρει πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων είναι και το πρωτοποριακό «Smart Settings», ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μαθαίνει και αποθηκεύει τις συνήθειες του κατόχου, ρυθμίζοντας αυτόματα τη θερμοκρασία, το κάθισμα, το τιμόνι και το σύστημα πλοήγησης.

Close

Το δεύτερης γενιάς Evoque τροφοδοτείται από τους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel της σειράς Ingenium, ενσωματώνοντας ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται η έκδοση D150 με τους 150 ίππους και το μηχανικό κιβώτιο, η οποία είναι και η μοναδική που δεν φέρει mild-hybrid και τετρακίνηση. Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις diesel (180 και 240 ίππους), καθώς και οι βενζινοκίνητες (200, 250 και 300 ίππους), συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα με γεννήτρια/μίζα.  

Να σημειώσουμε πως το 2019 θα κάνει την εμφάνισή  της και η plug-in hybrid έκδοση με κινητήρα 1.500 κ.εκ.

 

 

09 Apr, 2024 Ώρα 19:20

Ανανέωση για το Audi S3: Έρχεται με φρέσκια σχεδίαση και 333 ίππους

Thumbnail

Λίγες ημέρες μετά το facelift του A3, ήρθε η ώρα και για το γρηγορότερο Audi S3 να δεχθεί μία ελαφριά ανανέωση η οποία μάλιστα το κάνει πλέον ταχύτερο από το Golf R.

Close

Η σπορ έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου θα συνεχίσει να προσφέρεται τόσο και σε Sporttback όσο και σε σεντάν αμάξωμα με τις αλλαγές να είναι τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές.

 

Close

 

Όσον αφορά τις πρώτες, το ανανεωμένο Audi S3 λαμβάνει νέα μάσκα, LED προβολείς αλλά και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED Matrix με 4 διαφορετικές φωτεινές επιγραφές.

Close

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος ambient φωτισμός, οροφή με επένδυση μαύρου χρώματος, πεντάλ αλουμινίου, σπορ καθίσματα με πολύ καλή πλευρική στήριξη αλλά και μικρές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

 

 

Το «ζουμί» της ανανέωσης είναι κάτω από το καπό

Το ανανεωμένο Audi S3 εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο TFSI βενζινοκινητήρα 2 λίτρων ο οποίος πλέον αποδίδει 333 άλογα και 420 Nm ροπής (+23 άλογα και +20 Nm ροπής από πριν).

 

 

Πλέον το 0-100 έρχεται σε 4.7 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250χλμ./ώρα τη στιγμή που οι αναβαθμίσεις έχουν περάσει και στο αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο S tronic το οποίο κάνει αλλαγές πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα το παρών δίνει και η λειτουργία διαχωρισμού ροπής δίνοντας τη δυνατότητα για εναλλασσόμενη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών.

 

 

Λοιπές αναβαθμίσεις

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές και την αναβάθμιση του κινητήρα, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν το νέο Audi S3 καλύτερο σε όλα του. Υπάρχουν έξι συνολικά προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης, με ένα εξ αυτών, το Dynamic Plus, να κάνει το πίσω μέρος ακόμα πιο παιχνιδιάρικο. Υπάρχει φυσικά και σπορ ανάρτηση ως στάνταρ η οποία είναι κατά 15χλστ. χαμηλωμένη ενώ τα φρένα είναι και αυτά ενισχυμένα. Οι μπροστινοί δίσκοι είναι 357χλστ. με διπίστονες δαγκάνες.

Η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει αυτό το τρίμηνο με την τιμή του στη Γερμανία να αρχίζει από τα 55.600 ευρώ.