Ειδήσεις

12 Dec, 2018 Ώρα 12:37

ΤΟ νέο Ford Focus είναι ανάμεσα στους φιναλίστ για τον τίτλο του «Car of the Year»

Thumbnail

Η επιτροπή του θεσμού «Car Of The Year» επέλεξε το νέο Ford Focus σαν ένα από τα επτά μοντέλα που θα διεκδικήσουν στην τελική φάση τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2019, μέσα από μια λίστα 38 συνολικά καινούριων αυτοκινήτων.

Close

Η διαδικασία για την επιλογή του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2019 θα συνεχιστεί με τους επτά υποψήφιους να αξιολογούνται από την Επιτροπή Ευρωπαίων δημοσιογράφων του θεσμού.

Close

Τo Ford Focus, που σύντομα αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους της Michaels Automotinve, είναι ένα μοντέλο που έχει χαρίσει στη Ford σχεδόν επτά εκατομμύρια πωλήσεις στην Ευρώπη και πάνω από 16 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, από το 1998 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά Focus. Η ολοκαίνουρια γενιά του μοντέλου κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τους πελάτες, δείχνοντας έτσι τη σημασία που έδωσε η εταιρεία για το αυτοκίνητο αυτό. Ένα καινοτόμο μοντέλο, πρότυπο τεχνολογίας που κατέχει τον τίτλο του καλύτερου Focus που κατασκευάστηκε ποτέ! Διαθέτει και την πιο ολοκληρωμένη γκάμα στην ιστορία του μοντέλου αφού παρουσιάζεται σε πεντάθυρες hatchback, wagon και σε ορισμένες αγορές τετράθυρες εκδόσεις, η κάθε μία με αποκλειστική προσωπικότητα για να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες του υποψήφιου αγοραστή της μεσαίας κατηγορίας. Ανάμεσά τους τα Focus Trend και Titanium, το σπορ Focus ST-Line και το πολυτελές Focus Vignale. 

Close

Η Ford είναι φυσικό ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Με το νέο χρόνο θα δούμε στις βιτρίνες των αντιπροσώπων όχι μόνο τις κορυφαίες εκδόσεις του όπως η ST και RS αλλά και μια μια ήπια υβριδική έκδοση του 1.0 Ecoboost. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα το Ford Focus απέσπασε τα 5 αστέρια στα crash tests του Euro NCAP ενώ πήρε τα εύσημα στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας που που διοργάνωσε η Γερμανική Λέσχη αυτοκινήτου ADAC με σκοπό να αντιληφθούν καλύτερα οι πελάτες τα οφέλη των προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού. 

Ο τίτλος του «Car of the Year», όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα απονεμηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, μία μέρα πριν από την επίσημη έναρξή του, στις 4 Μαρτίου του 2019.

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.