Πού μπορείς να κάνεις εκπαίδευση με την Alfa Romeo 8C; (και όχι μόνο)

12 Δεκ., 2018 Ώρα 16:57

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τουρισμό, το 1966, πίσω από το τιμόνι μιας Alfa Romeo 1600 GTA, αποτέλεσε μόνο την αρχή της σχέσης του Andrea de Adamich με τη μάρκα που έχει έδρα το Μιλάνο. Με πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ, το οποίο περιλαμβάνει και 34 εκκινήσεις σε αγώνες της Formula 1, ο Andrea de Adamich, το 1991 σε συνεργασία με την Alfa Romeo δημιούργησε το διεθνές κέντρο ασφαλούς οδήγησης με βάση την πίστα του Varano, κοντά στην πόλη της Πάρμα.

Σκοπός της σχολής να διδάξει στους καθημερινούς οδηγούς όλα εκείνα τα «μυστικά» που θα κάνουν πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο. Η εμπειρία και το πάθος του de Adamich, σε συνδυασμό με τα μοντέλα της Alfa Romeo που ήταν διαθέσιμα για την εκπαίδευση, έκαναν την όλη διαδικασία όχι απλά αποτελεσματική, αλλά και απολαυστική για τους συμμετέχοντες.

Αρχικά με τις 75 και 164, στη συνέχεια με τις 147 και 156 και σήμερα με τις Giulietta, Giulia και Stelvio, η σχολή εκπαιδεύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.500 οδηγούς. Από τη λίστα των μοντέλων που πέρασαν από τη σχολή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και εξωτικές κατασκευές όπως η SZ, η 8C Competizione, αλλά και εκδόσεις με το διακριτικό Quadrifoglio.   

 

Δείτε Επίσης