14 Δεκ., 2018 Ώρα 10:31

Μανώλης Κουλουμάς - Ποιος είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Thumbnail

Εκλογή νέου προέδρου έχουμε την Δευτέρα 17/12 στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και με την αποχώρηση του Μάριου Πουλλίτα, του επί σειρά ετών προέδρου, ο γνωστός στο χώρο του Motorsport Μανώλης Κουλουμάς διεκδικεί με αξιώσεις την Προεδρία.

Οι εκλογές στην Ομοσπονδία διεξάγονται κάθε δύο χρόνια. Υποψήφιοι για την προεδρία της Ομοσπονδίας είναι οι Μανώλης Κουλουμάς και Ανδρέας Τσουλόφτας, δύο παλιοί πρωταθλητές αγώνων.

Ποιος είναι όμως ο Μανώλης Κουλουμάς;

Ο Μανώλης Κουλουμάς ξεκίνησε σαν οδηγός από το 1977 και είχε σαν βασικό αντικείμενο τους αγώνες ταχύτητας. Ήταν γνωστός για τις δεξιότητες του και κέρδισε αρκετά παγκύπρια πρωταθλήματα. 

Συνέχισε σαν team manager σε αρκετές ομάδες συναθλητών του οι οποίοι κέρδισαν πρωταθλήματα, όπως ο Νίκος Θωμά και άλλοι. Ήταν δε ο μόνος κύπριος οδηγός που έφερε στην Κύπρο γνήσιο αγωνιστικό WRC, ένα Subaru WRC το οποίο είχε κερδίσει και το Monte Carlo και το οποίο είχε οδηγήσει σε αγώνα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής kankkunen. Με το αυτοκίνητο αυτό ο Κουλουμάς δεν έχασε ούτε ένα αγώνα.

Από το 1999 είχε εμπλακεί στα διοικητικά της νεοσύστατης τότε Ομοσπονδίας. Διετέλεσε 12 χρόνια πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Λεμεσού ενώ στην Ομοσπονδία ήταν επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. όπου έφτασε μέχρι τη θέση του Αντιπροέδρου. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών ΣΟΣΣΑΚ ενώ ήταν μέλος σε τρία σωματεία, της Λεμεσού, της Πάφου και της Λευκωσίας (ΟΦΑ). 

Βοήθησε με την εμπειρία του σε αρκετές διοργανώσεις και θεωρείται από τους πλέον έμπειρους στο χώρο του Motorsport.

Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καράτε και τιμήθηκε για την προσφορά του σε ειδική εκδήλωση.

Μιλώντας στο Car.com.cy, o κ. Κουλουμάς δήλωσε: «Στόχος μου είναι να αναβαθμίσω το άθλημα, να εκσυγχρονίσει την Ομοσπονδία και να εμπεδώσει τον σεβασμό μεταξύ των αθλητών, των Διοικήσεων και των Σωματείων.  

Έχω πλήρη γνώση του αντικειμένου και θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου για να δώσω φωνή στους αθλητές και να εξυψώσω το motorsport στην Κύπρο, όσο γίνεται». Και ο κ. Κουλουμάς συμπλήρωσε: «Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα προβλήματα των αθλητών και προτεραιότητα θα έχει η καθιέρωση συστήματος μηχανογράφησης στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας (συμμετοχές κλπ)».

Και κατέληξε λέγοντας: «Σκοπεύω να αξιοποιήσω όλους τους συνεργάτες μου οι οποίοι κατέχουν το αντικείμενο με στόχο να συνεργαστούμε, ο καθένας από το πόστο του, με μοναδικό στόχο να εξασφαλίσουμε τα μέγιστα για το άθλημα».  

Οι εκλογές θα διεξαχθούν τη Δευτέρα.