Ειδήσεις

15 Dec, 2018 Ώρα 18:55

Ανδρέας Τσουλόφτας - Αυτός είναι ο ένας εκ των δυο υποψηφίων προέδρων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Thumbnail

Ο Ανδρέας Τσουλόφτας είναι παντρεμένος με την Ισαβέλα και έχουν πέντε παιδιά.

Close

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Manchester όπου αποφοίτησε το 1979.

Ασχολήθηκε με τους αγώνες αυτοκίνητου Ράλι το 1986 με ένα FIAT 130 TC Abarth. Από την πρώτη χρονιά ήταν στην Εθνική λίστα οδηγών Ράλι μέχρι το 2008 που σταμάτησε να λαμβάνει μέρος σε αγώνες. Το 1993 κέρδισε το πρωτάθλημα ταχύτητος οδηγώντας μια LANCIA Intergale 16V. To 1994 γίνεται ο επίσημος οδηγός της Mitsubishi οδηγώντας ένα GALANT VR4.

Close

Στην συνέχεια οδήγησε το MITSUBISHI EVO3, μετά το EVO6 group A, το EVO7 groupN και τέλειωσε με το EVO9 groupN με το οποίο τρέχει μέχρι σήμερα ο υιός του Αλέξανδρος. Κέρδισε πάρα πολλούς αγώνες και αρκετά πρωταθλήματα Ράλι της Κύπρου.

Close

Τερμάτισε 7ος γενικής στο Παγκόσμιο Ράλι Κύπρου το 2003 που μαζί με άλλες επιτυχίες του στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. 1ος γενικής στο Ράλι Συρίας, 2ος στο Ράλι Ιορδανίας κλπ κατέλαβε την χρονιά αυτή την τιμητική 54 θέση παγκοσμίως στον κατάλογο οδηγών της FIA. Στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής έτρεχε από το 1992 μέχρι το 2004 με πάρα πολλές επιτυχίες.

 

Επαγγελματικά

Είναι ένας πετυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που δραστηριοποιήθηκε στην Λεμεσό από το 1979 όταν τελείωσε τις σπουδές του. Είναι μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος σε αρκετές εταιρείες μεταξύ των οποίων και στην Μαρίνα Λεμεσού. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, του Συνδέσμου Εργολάβων Λεμεσού και του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Φύλας. Είναι Πρόεδρος του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου Λεμεσού και του ΘΟΙ Αγίας Φύλας. 

Διετέλεσε πρόεδρος του Round Table Κύπρου, του Ροταριανού Ομίλου Λεμεσού Αμαθούσια, 

Ήταν ο πρωτεργάτης για την ίδρυση της Ομοσπονδίας και του ΣΟΣΑΚ του οποίου ήταν και ο πρώτος πρόεδρος. 

Σκοπός της υποψηφιότητας του για την θέση του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας είναι τα εξής, όπως μας δήλωσε:

- Η Ομοσπονδία να τύχη της σωστής αναγνώρισης από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα. - Εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για την σωστή λειτουργία της Ομοσπονδίας και των Σωματίων. - Αναβάθμιση των αγώνων αυτοκινήτου και προβολή των αγώνων από όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Ο κος Ανδρέας Τσουλόφτας μας δήλωσε ότι για εκείνον το άθλημα είναι ο αθλητής δηλ. ο διαγωνιζομενος και η Ομοσπονδία έχει υποχρέωση να εργαστεί για αυτό. Και ολοκλήρωσε λέγοντας: "Πιστεύω ότι με την εμπειρία, τις γνώσεις, τις γνωριμίες, την θέληση και την αγάπη μου στο άθλημα μπορώ να φέρω εις πέρας το όραμα μου 

για την αναβάθμιση της Ομοσπονδίας και του Αθλήματος".

Οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου είναι την Δευτέρα 17/12 και υποψήφιοι είναι ο Ανδρέας Τσουλόφτας και ο Μανώλης Κουλουμάς.

18 Apr, 2024 Ώρα 12:39

Τα Volvo EX90 και XC90 Recharge κερδίζουν τα βραβεία Best Family Car Awards

Thumbnail

Το πλήρως ηλεκτρικό Volvo EX90 και το plug-in υβριδικό XC90 Recharge ανακηρύχθηκαν ως το καλύτερο ηλεκτρικό και καλύτερο υβριδικό SUV, αντίστοιχα στο διαγωνισμό «Parents Best Family Car Award». Η επιτροπή ειδικών κριτών, οι οποίοι έχουν προσωπική εμπειρία με τις δικές τους οικογένειες σε αυτά ή παρόμοια οχήματα, αξιολόγησε πάνω από 140 μοντέλα στους ακόλουθους τομείς:  

- συνολική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης του οδηγού 

- παιδικά καθίσματα επιβατών, συμπεριλαμβανομένης της ευκολίας εγκατάστασης, στην πίσω και τρίτη σειρά και της πρόσβασης στην τρίτη σειρά

- ισχύς και τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου

- φιλικότητα προς την οικογένεια 

- παράγοντες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν οικογένειες

- και τιμή για κάθε μοντέλο στην κατηγορία του.

Close

 

 

Τόσο το EX90 όσο και το XC90 Recharge αναδείχθηκαν κορυφαία στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Το Volvo EX90 θέτει την εταιρεία σε μια αποφασιστική πορεία προς την κατεύθυνση να γίνει κατασκευαστής πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Το EX90 ενσαρκώνει τη σκανδιναβική σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, με αποτέλεσμα ένα ευέλικτο και κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο που συνδυάζει άψογα την τεχνολογία αιχμής με τις μοντέρνες και κομψές αναλογίες. Παράλληλα, αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στην ασφάλεια για τη Volvo Cars αφού το επταθέσιο SUV ανεβάζει περαιτέρω τα πρότυπα της εταιρείας στο χώρο αυτό.

Είναι κατασκευασμένο σε μια ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα που εξαλείφει την ανάγκη για τους αγοραστές πολυτελών αυτοκινήτων να αποφασίσουν μεταξύ πρακτικότητας και πλήρους ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας έως και 600 χιλιόμετρα αυτονομία οδήγησης χωρίς εκπομπές ρύπων και δυνατότητα φόρτισης από 10-80% σε περίπου 30 λεπτά.

Close

Βασικό μοντέλο της γκάμας της Volvo Cars, το βραβευμένο Volvo XC90 Recharge, είναι μια περήφανη δήλωση του σκανδιναβικού σχεδιασμού, της προηγμένης μηχανικής και της ευελιξίας. Με δυνατότητα επιλογής έξι ή επτά θέσεων, το plug-in υβριδικό προσφέρει έως και 73 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.  

Close