Χαμός με τις παραγγελίες του Tesla Model 3 στην Ευρώπη

24 Δεκ., 2018 Ώρα 19:21

Οι παραγγελίες για το Tesla Model 3 άνοιξαν στην Ευρώπη και πλέον το αμερικάνικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να παραγγελθεί.

Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, το Model 3 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη σε δύο εκδόσεις. Στην τετρακίνητη Long Range και στην επίσης τετρακίνητη Performance, οι οποίες και πιστοποιήθηκαν πρόσφατα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του WLTP ως προς τα επίσημα στοιχεία αυτονομίας τους. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη έχει αυτονομία 544 χλμ. και η δεύτερη 530 χλμ.
Οι διάθεση των πρώτων αντιτύπων του Model 3 αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή κιόλας Φεβρουάριο με πηγές από το βελγικό δίκτυο Focus-WTV να αναφέρουν πως η Tesla έχει ήδη κλείσει συμφωνία με τις αρχές του λιμανιού Zeebrugge, το οποίο θα παραλαμβάνει ανά εβδομάδα 3.000 αντίτυπα του μοντέλου.

Το ταξίδι κάθε «καραβιάς» θα διαρκεί 15 μέρες περνώντας μέσω από τη διώρυγα του Παναμά. Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η International Car Operators (ICO) αναμένεται να επενδύσει για το όλο εγχείρημα στο λιμάνι του Zeebrugge περί τα 2,5 εκ, €.

Αν όλα βαδίσουν βάσει του ως άνω σχεδίου, η Tesla θα είναι σε θέση να διαθέσει στις κατά τόπους αγορές της γηραιάς ηπείρου μέσα στο 2019 περί τα 100.000 Model 3. Από αυτά, τα 20.000 αναμένεται να απορροφηθούν στην αγορά της Γερμανίας, κάτι που θα καταστήσει το Model 3 ως το best seller ηλεκτρικό μοντέλο της εγχώριας αγοράς

 

Δείτε Επίσης