22 Μαΐ., 2017 Ώρα 09:37

Ευτύχιος Έλληνας – Ατυχία στο Outlon Park με την Porsche να βγαίνει εκτός πίστας στην πρώτη στροφή! (Βίντεο)

Thumbnail

Ξεκινώντας τέταρτος ο Ευτύχιος μας έφτιαξε την μέρα το πρωινό του Σαββάτου κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα στο Oulton Park. Η χαρά μας δεν κράτησε πολύ όμως, αφού μόλις στην πρώτη στροφή χτυπήθηκε από άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλα αυτοκίνητα και να βγει εκτός πίστας με αρκετές ζημιές. Δυστυχώς οι ζημιές δεν μπόρεσαν να αντικατασταθούν αφαιρώντας του το δικαίωμα να αγωνιστεί στο 2ο σκέλος του αγώνα, χάνοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Πραγματικό δύσκολο Σαββατοκύριακο αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο Tio θα επανέλθει δριμύτερος. Εμείς έχουμε πίστη στις δυνατότητες του κύπριου πρωταθλητή όπως και η ομάδα του που φαίνεται ότι τον υποστηρίζουν μέχρι τέλους.

 

 

Δελτίο Τύπου A.I. Motokinisi

Μετά από δυο πολύ καλά πρώτα σαββατοκύριακα στο Porsche Carrera Cup GB, ο Ευτύχιος Έλληνας ταξίδεψε με την JTR στο Oulton Park για την τρίτη συνάντηση του θεσμού. Όπως φάνηκε από τους πρώτους δυο αγώνες, ο Κύπριος άσσος ανέπτυσσε ολοένα και περισσότερο τον ρυθμό του, κάθε φορά που καθόταν πίσω από το τιμόνι της Porsche του και στο Oulton Park έδειξε πως έκανε ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά.

Στον προκριματικό γύρο της πρώτης κούρσας ο Έλληνας προκρίθηκε τέταρτος, μόλις 6 χιλιοστά  πίσω από τον Charlie Eastwood. Στα προκριματικά του δεύτερου γύρου όμως, ο Tio κατάφερε να κερδίσει τον Eastwood, τοποθετώντας το αυτοκίνητο του στην τρίτη θέση, μόλις πίσω από τον δεύτερο, Zamparelli, και τον πρώτο (και πρωταγωνιστή του θεσμού) Cammish. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προκριματικά διεξήχθησαν υπό συνθήκες βροχής.

 Η τύχη, ωστόσο, είχε άλλα σχέδια για τον Ευτύχιο. Ο πρώτη στροφή του πρώτου αγώνα έκρυβε ένα χάος για πολλούς από τους οδηγούς, με πολλαπλές συγκρούσεις (ευτυχώς χωρίς οποιονδήποτε τραυματισμό) να έχουν σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη εννέα οδηγών, συμπεριλαμβανομένου και του Ευτύχιου Έλληνα. Από όλα τα αυτοκίνητα που εμπλάκηκαν στο συμβάν της πρώτης στροφής, μόνο αυτό του Graeme Mundy μπόρεσε, μετά από επιδιορθώσεις , να επιστρέψει στην πίστα.

Μετά από το χάος της πρώτης στροφής του πρώτου αγώνα, κάποιες ομάδες δεν προλάβαιναν να επιδιορθώσουν τις ζημιές στα αυτοκίνητα τους με αποτέλεσμα, από τους 21 οδηγούς που θα εκκινούσαν, μόνο οι 18 κατάφεραν να στήσουν το αυτοκίνητο τους στο grid. Ο Dan Cammish κέρδισε και τους δυο αγώνες στο Oulton Park, ανοίγοντας μια διαφορά από τον δεύτερο Eastwood στους 11 βαθμούς. Ο Ευτύχιος Έλληνας βρίσκετε όγδοη θέση της γενικής κατάταξης. Η επόμενη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στο Le Mans, στην θρυλική πίστα όπου διεξάγεται ο ιστορικός αγώνας, το σαββατοκύριακο 14 με 17 Ιουνίου.

Ο Ευτύχιος δήλωσε: «Ο κλωβός ασφαλείας υπέστη σοβαρή ζημιά μετά από το ατύχημα της πρώτης στροφής έτσι δεν μπορούσαμε να τρέξουμε στο δεύτερο αγώνα. Ήμασταν σε θέση να παλέψουμε για βάθρα μετά από την 4η και 3η θέση στην οποία προκριθήκαμε. Είναι κρίμα που τελείωσε το σαββατοκύριακο έτσι και δεν μπορέσαμε να μαζέψουμε βαθμούς. Βελτιώνουμε συνεχώς τους χρόνους μας και πάμε στο Le Mans για την νίκη, μιας και ο σκοπός μας φέτος είναι να εντυπωσιάσουμε με όσες περισσότερες νίκες μπορούμε να μαζέψουμε μέσα σε αυτή τη σεζόν»

 

Βαθμολογία

1.   Dan Cammish                   112

2.   Charlie Eastwood             101

3.   Dino Zamparelli                78

4.   Tom Oliphant                    73

5.   Lewis Plato                       64

6.   Euan McKay                     61

7.   Dan Mckay                       55

8.   Tio Ellinas                         43

9.   Tom Wrigley                     29

10. Jamie Orton                      29