Γενικά

22 May, 2017 Ώρα 09:37

Ευτύχιος Έλληνας – Ατυχία στο Outlon Park με την Porsche να βγαίνει εκτός πίστας στην πρώτη στροφή! (Βίντεο)

Thumbnail

Ξεκινώντας τέταρτος ο Ευτύχιος μας έφτιαξε την μέρα το πρωινό του Σαββάτου κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα στο Oulton Park. Η χαρά μας δεν κράτησε πολύ όμως, αφού μόλις στην πρώτη στροφή χτυπήθηκε από άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλα αυτοκίνητα και να βγει εκτός πίστας με αρκετές ζημιές. Δυστυχώς οι ζημιές δεν μπόρεσαν να αντικατασταθούν αφαιρώντας του το δικαίωμα να αγωνιστεί στο 2ο σκέλος του αγώνα, χάνοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Close

Πραγματικό δύσκολο Σαββατοκύριακο αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο Tio θα επανέλθει δριμύτερος. Εμείς έχουμε πίστη στις δυνατότητες του κύπριου πρωταθλητή όπως και η ομάδα του που φαίνεται ότι τον υποστηρίζουν μέχρι τέλους.

 

Close
 

Δελτίο Τύπου A.I. Motokinisi

Μετά από δυο πολύ καλά πρώτα σαββατοκύριακα στο Porsche Carrera Cup GB, ο Ευτύχιος Έλληνας ταξίδεψε με την JTR στο Oulton Park για την τρίτη συνάντηση του θεσμού. Όπως φάνηκε από τους πρώτους δυο αγώνες, ο Κύπριος άσσος ανέπτυσσε ολοένα και περισσότερο τον ρυθμό του, κάθε φορά που καθόταν πίσω από το τιμόνι της Porsche του και στο Oulton Park έδειξε πως έκανε ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά.

Close

Στον προκριματικό γύρο της πρώτης κούρσας ο Έλληνας προκρίθηκε τέταρτος, μόλις 6 χιλιοστά  πίσω από τον Charlie Eastwood. Στα προκριματικά του δεύτερου γύρου όμως, ο Tio κατάφερε να κερδίσει τον Eastwood, τοποθετώντας το αυτοκίνητο του στην τρίτη θέση, μόλις πίσω από τον δεύτερο, Zamparelli, και τον πρώτο (και πρωταγωνιστή του θεσμού) Cammish. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προκριματικά διεξήχθησαν υπό συνθήκες βροχής.

 Η τύχη, ωστόσο, είχε άλλα σχέδια για τον Ευτύχιο. Ο πρώτη στροφή του πρώτου αγώνα έκρυβε ένα χάος για πολλούς από τους οδηγούς, με πολλαπλές συγκρούσεις (ευτυχώς χωρίς οποιονδήποτε τραυματισμό) να έχουν σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη εννέα οδηγών, συμπεριλαμβανομένου και του Ευτύχιου Έλληνα. Από όλα τα αυτοκίνητα που εμπλάκηκαν στο συμβάν της πρώτης στροφής, μόνο αυτό του Graeme Mundy μπόρεσε, μετά από επιδιορθώσεις , να επιστρέψει στην πίστα.

Μετά από το χάος της πρώτης στροφής του πρώτου αγώνα, κάποιες ομάδες δεν προλάβαιναν να επιδιορθώσουν τις ζημιές στα αυτοκίνητα τους με αποτέλεσμα, από τους 21 οδηγούς που θα εκκινούσαν, μόνο οι 18 κατάφεραν να στήσουν το αυτοκίνητο τους στο grid. Ο Dan Cammish κέρδισε και τους δυο αγώνες στο Oulton Park, ανοίγοντας μια διαφορά από τον δεύτερο Eastwood στους 11 βαθμούς. Ο Ευτύχιος Έλληνας βρίσκετε όγδοη θέση της γενικής κατάταξης. Η επόμενη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στο Le Mans, στην θρυλική πίστα όπου διεξάγεται ο ιστορικός αγώνας, το σαββατοκύριακο 14 με 17 Ιουνίου.

Ο Ευτύχιος δήλωσε: «Ο κλωβός ασφαλείας υπέστη σοβαρή ζημιά μετά από το ατύχημα της πρώτης στροφής έτσι δεν μπορούσαμε να τρέξουμε στο δεύτερο αγώνα. Ήμασταν σε θέση να παλέψουμε για βάθρα μετά από την 4η και 3η θέση στην οποία προκριθήκαμε. Είναι κρίμα που τελείωσε το σαββατοκύριακο έτσι και δεν μπορέσαμε να μαζέψουμε βαθμούς. Βελτιώνουμε συνεχώς τους χρόνους μας και πάμε στο Le Mans για την νίκη, μιας και ο σκοπός μας φέτος είναι να εντυπωσιάσουμε με όσες περισσότερες νίκες μπορούμε να μαζέψουμε μέσα σε αυτή τη σεζόν»

 

Βαθμολογία

1.   Dan Cammish                   112

2.   Charlie Eastwood             101

3.   Dino Zamparelli                78

4.   Tom Oliphant                    73

5.   Lewis Plato                       64

6.   Euan McKay                     61

7.   Dan Mckay                       55

8.   Tio Ellinas                         43

9.   Tom Wrigley                     29

10. Jamie Orton                      29

29 Aug, 2025 Ώρα 09:52

Στην Τσεχία για τους προημιτελικούς του EURONASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Επαναρχίζει η δράση στο EURONASCAR PRO 2025, μετά την διακοπή για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να βρίσκεται στην Τσεχία. Εκεί όπου το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα γίνει, στην πίστα Autodrom Most, ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ο τελευταίος πριν από τους ημιτελικούς σε Γερμανία και τους τελικούς στο Βέλγιο.

Close

«Η Autodrom Most είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες όπως αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και προσθέτει: «Στόχος είναι να σκοράρουμε ψηλές θέσεις έτσι ώστε να διατηρούμε τις ελπίδες  μας για τον τίτλο».

Στο διάστημα της διακοπής ο Κύπριος οδηγός, σε συνεργασία με την ομάδα του, SPEEDHOUSE, εργάστηκαν εντατικά ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για επίτευξη των στόχων τους. «Δουλέψαμε πάρα πολύ με την ομάδα αυτή την περίοδο και είμαι θετικός ότι όλα είναι στον σωστό δρόμο για την διεκδίκηση του τίτλου» σημειώνει ο 28χρονος.

Close

 

 

Ο Τζιωρτζής μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην όγδοη θέση, ευρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και είναι έτοιμος για την τελική αντεπίθεση πριν από τους δυο τελευταίους αγώνες, όπου οι βαθμοί θα μετράνε διπλοί. 

Την Παρασκευή οι οδηγοί θα κάνουν τις τελευταίες δοκιμές, ενώ το πρωινό του Σαββάτου (30/08) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά και η Superpole για τον καθορισμό των θέσεων εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα στην Τσεχία, που είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, το μεσημέρι θα γίνει ο δεύτερος αγώνας.

Η πίστα Autodrom Most είναι απόστασης 4,212χλμ και οι οδηγοί θα κληθούν να κάνουν 17 γύρους σε κάθε αγώνα. 

Σημειώνεται ότι οι δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε μαγνητοσκόπηση από τον Alpha Κύπρου. Στις 00:00πμ της Κυριακής θα προβληθεί ο αγώνας του Σαββάτου και την ίδια ώρα τη Δευτέρα θα μεταδοθεί ο αγώνας της Κυριακής.

Close

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.