Ειδήσεις

27 Dec, 2018 Ώρα 21:25

Τρία... κομμάτια για ισάριθμους τυχερούς πελάτες της McLaren

Thumbnail

Μόλις τρεις μονάδες από την 720S Coupe θα δημιουργήσει η McLaren Special Operations. Σκοπός της είναι να αποτίσει φόρο τιμής στην πρώτη νίκη της McLaren στην F1 πριν από 50 χρόνια, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας, Bruce McLaren, πήρε την καρό σημαία με μία βαμμένη στο χρώμα Papaya Orange, ΜcLaren M7A.

Close
Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του στην F1, αλλά η πρώτη με τα χρώματα του δικού του αυτοκινήτου - κάτι που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση μέχρι σήμερα 12 Πρωταθλημάτων Κατασκευαστών και 12 Οδηγών.

Οπτικά, οι τρεις McLaren 720S Coupe Spa 68, εκτός από το χαρακτηριστικό εξωτερικό χρώμα, κοσμούνται τόσο στις εξωτερικές τους επιφάνειες όσο και στα καθίσματα στο εσωτερικό, από το περίγραμμα της βελγικής πίστας, και μάλιστα στη «μεγάλη» διαμόρφωση των 14 χλμ. το οποίο χρησιμοποιούσαν τα μονοθέσια της F1 το 1968. Επίσης, υπάρχουν οι επιγραφές στις ανθρακονημάτινες επενδύσεις στα μαρσπιέ με τη φράση «1st McLaren F1 victory Belgian Grand Prix 9th June 1968», ένα ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση των τριών αυτοκινήτων καθώς και ένα ειδικά διαμορφωμένο κλειδί με την επιγραφή «Spa 68».

Close

 

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.