Νέα μοντέλα

16 Jan, 2019 Ώρα 11:44

Το αυτοκίνητο των ονείρων

Thumbnail

Την κορυφαία έκδοση της Mustang, μία «κόμπρα» των δρόμων, ένα αυτοκίνητο που μπορεί να εκτοξεύσει την αδρεναλίνη του οδηγού στα ύψη και να του χαρίσει μοναδικές στιγμές απόλαυσης, παρουσίασε η Ford Performance. 

Close

Η νέα Shelby GT500 είναι ένα πραγματικά ονειρικό sportcar. Εκφράζει την παραδοσιακή αμερικανική αισθητική των muscle sar με τα περίτεχνα φουσκώματα, τους μυς σε κάθε κομμάτι του αμαξώματος και τους θηριώδεις κινητήρες και συνάμα την ευρωπαϊκή κομψότητα με το μελετημένο στήσιμο στον δρόμο. 

Close

Η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε ότι το μοντέλο τροφοδοτείται από τον V8 5,2 κινητήρα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων της Tremec, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το κιβώτιο πραγματοποιεί αστραπιαίες αλλαγές, ο άξονας μετάδοσης είναι από carbon, πίσω υπάρχει διαφορικό τύπου Torsen, ενώ η μπάρα θόλων είναι από μαγνήσιο. Η απόδοση του κινητήρα λέγεται ότι ξεπερνά τους 750 ίππους και τα 950 Nm ροπής, με τα ελαστικά να «κολλάνε» στην άσφαλτο από τη δύναμη. 

Close

Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-400 έρχονται σε 11΄΄ και η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 305 χλμ./ώρα. Το GT500 φέρει αμορτισέρ τύπου MagneRide, πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot 4S διαστάσεων 305/30R20 μπροστά και 315/30R20 πίσω και φοράει φρένα της Brembo με αεριζόμενα δισκόφρενα 420 χλστ. μπροστά και 370 χλστ. πίσω. 

Για όποιον επιθυμεί υπάρχει και το πακέτο «Τrack Package» με πιστάδικα ελαστικά, carbon ζάντες, ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, μπάκετ καθίσματα της Recaro κι άλλα. Φυσικά, από τον βασικό εξοπλισμό δεν λείπει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το τιμόνι με επένδυση alcantara και τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά. 

Οι πωλήσεις της Shelby GT500 αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η τιμή θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

19 Apr, 2024 Ώρα 13:53

Περισσότερα άλογα και πιο sexy εμφάνιση για το νέο Audi E-Tron GT

Thumbnail

Με μία σειρά φωτογραφιών που έδωσε στην δημοσιότητα, η Audi αποκαλύπτει το E-Tron GT, ανακοινώνοντας επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στην ισχύ και ένα εξελιγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης.

Close

Ακολουθώντας τα χνάρια της πρόσφατα ανανεωμένης Porsche Taycan, η νέα έκδοση του κορυφαίου ηλεκτρικού Audi υπόσχεται αυξημένη ισχύ, ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης, διευρυμένη αυτονομία και την εισαγωγή μιας νέας παραλλαγής RS Performance.

Προγραμματισμένο για ανανέωση στα μέσα του κύκλου ζωής του, το E-Tron GT ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις του αντίστοιχου μοντέλου της Porsche.

Close

 

 

Στις φωτογραφίες βλέπουμε διακριτικές αλλαγές, ιδιαίτερα στον μπροστινό προφυλακτήρα και τον πίσω διαχύτη. Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες αλουμινίου βελτιστοποιημένες για καλύτερη αεροδυναμική.

Μηχανικά, το 2025 E-Tron GT αναμένεται να φιλοξενεί πιο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και να διαθέτει ταχύτερη χωρητικότητα φόρτισης, που ενδεχομένως να φτάνει τα 320 kWh σε σύγκριση με τα προηγούμενα 270 kWh.

Σε επιλεγμένες εκδόσεις μπορεί να τοποθετηθεί μια μεγαλύτερη μπαταρία 105 kWh, η οποία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία σε σχέση με την τρέχουσα μονάδα 93,4 kWh.

Επιπλέον, μια νέα ναυαρχίδα RS Performance, που αναμένεται να ξεπεράσει την ισχύ του απερχόμενου RS E-Tron GT των 646, αλλά να υπολείπεται των 952 ίππων της Porsche Taycan Turbo S, θα επισφραγίσει την ανανεωμένη γκάμα.

Close

Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο σύνολο είναι ένα προηγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης που μοιάζουν με την τεχνολογία Active Ride της Porsche.