Ειδήσεις

17 Jan, 2019 Ώρα 13:53

Toyota: H Supra θα κάνει εύκολα 7:40 στο Nurburgring

Thumbnail

Με τα αποκαλυπτήρια της πέμπτης γενιάς της Supra να είναι ακόμα νωπά, ο επικεφαλής μηχανικός του μοντέλου, Tetsuya Tada, δήλωσε από την έκθεση του Detroit ότι το νέο ιαπωνικό sport μοντέλο μπορεί να γράψει ένα χρόνο στο Nurburgring κοντά στα 7 λεπτά και 40 δευτ.

Close

Η Toyota δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι η νέα Supra δεν θα είναι μόνο εντυπωσιακή και διασκεδαστική στην οδήγηση, καθώς ταυτόχρονα θα είναι και πολύ γρήγορη, με τον Tada να τονίζει:

Δεν έχουμε ακόμα έναν επίσημο χρόνο. Μια μέρα, ίσως, βγάλουμε τον περιοριστή ταχύτητας και δοκιμάσουμε να κάνουμε χρόνο στο Nurburgring. Αλλά ακόμα και αν το οδηγήσεις όπως είναι, είναι πολύ γρήγορο. Στην παλιά πίστα, είναι πολύ εύκολο να σπάσει τα οκτώ λεπτά, πετυχαίνοντας χρόνο 7:50 με 7:40. Θα το κάνει εύκολα.

Close

Να θυμίσουμε ότι κάτω από το καπό, η Supra φοράει έναν 3,0-λιτρο twin-scroll turbo κινητήρα, απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής, που συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Διαθέτει λειτουργία Launch Control, που βοηθάει το αυτοκίνητο να επιταχύνει για το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, ενώ ζυγίζει 1.540 κιλά.

 

Close
19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.